10 kavarn in čajnic po Sloveniji, kjer lahko v miru bereš
10 kavarn in čajnic po Sloveniji, kjer lahko v miru bereš

10 kavarn in čajnic po Sloveniji, kjer lahko v miru bereš

Ever, 30. 11. 2014

Tudi v Sloveniji se lahko pohvalimo, da imamo zanimive kotičke, ki so primerni za branje ob najljubšem toplem napitku. Tako kot ne more biti vsaka knjiga dovolj napeta, da bi blokirala vrvež okolice, ne more biti vsaka kavarna in čajnica primerna za prepustitev zgodbi. Skupaj z uporabniki Bralnice in Onmuvo smo pripravili seznam desetih kavarn in čajnic iz cele Slovenije, v katere lahko brezskrbno zaideš in prebereš svojo najljubšo knjigo.

Kafetarija Raj

Vir: www.kafetarija-raj.si/

1. Kafetarija Raj

Dunajska cesta 51, Ljubljana

Kafeterija Raj se nahaja na Dunajski cesti 51 v Ljubljani. V ponudbi najdeš alkoholne in brezalkoholne pijače, čaje, kave, piva, vina, druge napitke, rajske tortice, rajske prigrizke in sladoled.

Barabuk

Vir: https://www.facebook.com/pages/Barabuk-kavarna-in-knjigarna/750720064944757

2. Barabuk

Rimska 23, Ljubljana

Kavarna in knjigarna Barabuk se nahaja na Rimski 23 v Ljubljani. Zase pravijo, da obiskovalcem ponujajo doživetje kavarne na povsem drugačen način. Posebnost Barabuka je ravno v tem, da ni samo kavarna, temveč tudi knjigarna. V Barabuku lahko naročiš čaj, kavo, tortico, rogljiček ali sendvič in uživaš v dobri knjigi v čudovitem ambientu.

Čajnica Cha

Vir: http://www.cha.si/

3. Čajnica Cha

Stari trg 3, Ljubljana

Čajnica Cha se nahaja na Starem trgu 3 v Ljubljani. Odlične čaje ponujajo že vse od leta 1991. Čeprav čajnica slovi ravno po bogati izbiri različnih čajev, si lahko v njej naročiš tudi kavo, rogljiček, müsli ali popiješ kakšno drugo pijačo. Za vse ljubitelje lepih skodelic in lončkov pa je na voljo tudi barvita izbira le-teh.

Daktari

Vir: http://www.daktari.si/

4. Daktari

Krekov trg 7, Ljubljana

Klub Daktari se nahaja na Krekovem trgu 7 v Ljubljani. Vse obiskovalce vabijo na udeležitev kulturnih večerov, žurov ali klepet ali branje ob dobri pijači. Posladkaš se lahko tudi z rogljičkom ali si privoščiš sendvič.

Čajek

Vir: http://www.cajek.com/

5. Čajek

Slovenska 4, Maribor

Na Slovenski 4 v Mariboru, v središču mestnega jedra se nahaja Čajnica Čajek Café. Čajnica ponuja bogato izbiro čajev ter priborov za pripravo čaja. Posladkaš se lahko s tortico ali rogljičkom ter se zatečeš v knjižni kotiček, kjer lahko prebereš časopis ali kakšno dobro knjigo.

Kuba Kafe

Vir: https://www.facebook.com/pages/Kuba-Kafe/599503810063112

6. Kuba Kafe

Prešernova ulica 16, Celje

Kuba Kafe se nahaja na Prešernovi ulici 16 v starem mestnem jedru Celja. V kavarni si lahko privoščite različne kave, čaj, se posladkate s tortico, piškoti in keksi ali zajtrkujete sendviče ali vaflje. Sprosti se in uživaj v dobri knjigi.

Kavka bar

Vir: https://www.facebook.com/pages/Kavka-bar-Kranj/92869128067

7. Kavka bar

Maistrov trg 6, Kranj

Kavka bar in kavarna se nahaja na Maistrovem trgu 6 v Kranju. Poleg odličnega ambienta, ponujajo različne kulture, družabne in glasbene dogodke. Okrepčaš se lahko s kavo, čajem ali kakšno drugo pijačo, ponujajo pa tudi različne prigrizke.

Cafe Central

Vir: https://www.facebook.com/pages/Cafe-Central/194828070537662

8. Cafe Central

Glavni trg 11, Kranj

Cafe Central se nahaja v starem mestnem jedru na Glavnem trgu 11 v Kranju. Ne gre samo za kafetarijo, temveč tudi za restavracijo. Poleg toplih napitkov kot sta čaj in kava, se lahko okrepčate ali prigriznete kaj iz njihove ponudbe ter se posladkate s sladicami.

Na Küjkli

Vir: http://www.derreg.eu/content/best-practices/bar-%E2%80%9Cna-kujkli%E2%80%9D

9. Na Küjkli

Partizanska 25, Murska Sobota

Na Küjkli je kafe bar, ki se nahaja na Partizanski 25 v Murski Soboti. V prijetnem kotičku lahko naročite kavo ali čaj ter se prepustite dobri knjigi ali klepetu v dobri družbi.

Bar Cameral

Vir: http://cameral.si/

10. Bar Cameral

Čevljarska ulica 14, Koper

Cameral ni samo kavarna, pivnica ali bar. Majhen kotiček, ki se nahaja Čevljarski ulici 14 v Kopru, si želi biti dnevna soba v središču mesta. Poleg dobre pijače ponujajo tudi dobro glasbo razstave ter različne kulturne, družbene in glasbene dogodke. Še več, v Cameralu lahko sam poprimeš za kitaro ali pianino in zaigraš drugim obiskovalcem.

Ker s tem prispevkom nismo mogli zajeli prav vseh kotičkov, je najboljši način za raziskovanje kavarn in čajnic spletna stran Onmuvo, na kateri najdeš zemljevid, ocene priljubljenih mest in prebereš mnenja uporabnikov.

Vir slike: www.huffingtonpost.ca
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...