16 knjig, ki jih moraš prebrati, še preden pridejo v kino
16 knjig, ki jih moraš prebrati, še preden pridejo v kino

16 knjig, ki jih moraš prebrati, še preden pridejo v kino

Ever, 11. 01. 2015

Filmsko leto 2015 bo precej pestro - še posebej, ker bo marsikatera uspešnica posneta po knjigi. Pripravila sem seznam 16 knjig, ki jih moraš prebrati, še preden pridejo v kinematografe. Mislim, da se nam obeta leto polno akcije, fantazije in tudi čustev. Sama se najbolj veselim zadnjega dela serije Igre lakote, drugega dela serije Labirint, drugega dela serije Razcepljeni in The DUFF.

Držimo pesti, da bodo slovenski kinematografi vrteli večino spodaj predstavljenih filmov!

1. Still Alice, Lisa Genova

Zgodba pripoveduje o Alice Howland, priznani profesorici in materi treh odraslih otrok. Ko jo diagnosticirajo z Alzheimerjevo boleznijo, začne počasi izgubljati spomin. Trudi se, da bi obdržala svoje star življenjski ritem in samo sebe.

Mesec: Januar

Igrajo: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kate Bosworth, Kristen Stewart

2. The Mortdecai Trilogy, Kyril Bonfiglioli

Charlie Mortdecai je šarmanten in olikan trgovec umetnin, ki se odpravi v Ameriko, da bi našel ukradeno sliko, ki je povezana z izgubljenim bančnim računom polnim zlata.

Mesec: Januar

Igrajo: Johnny Depp, Ewan McGregor, Olivia Munn, Gwyneth Paltrow

3. The Last Apprentice (Seventh Son), Joseph Delaney

Gregory si že leta želi najti nekoga, ki bi ga lahko nadomestil pri njegovem zahtevnem delu. Testiral je že kar nekaj kandidatov in sedaj je pri svojem zadnjem vajencu - zadnjem upu - mlademu Thomasu. Ljudje računajo nanj že pri njegovi prvi nalogi - soočenju z Materjo Malkin.

Mesec: Februar

Igrajo: Jeff Bridges, Kit Harington, Julianne Moore, Ben Barnes

4. Fifty Shades of Grey, E.L. James

Nedolžno in neodvisno dekle po imenu Anastasia Steele se zaljubi v bogatega, mogočnega in dominantnega moškega po imenu Christian Grey. Njuna sveža romanca v Ani sproži njeno temno stran, medtem ko je pri Christianu odziv malce nenavaden. Petdeset odentkov sive je zagotovo film, ki se ga veseli večina slovenskih bralk (in bralcev?).

Mesec: Februar

Igrajo: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Rita Ora, Luke Grimes

5. The DUFF, Kody Keplinger

Bianca Piper ni med najbolj priljubljenimi, a ima zelo zvesti prijateljici. Ko jo Wesley, ki ima sloves žigoloja, označi za DUFF (Designated Ugly Fat Friend), se pri Bianci povzpne na vrh lestvice sovražnikov. Toda, ko se doma stvari postavijo na glavo, je ravno Wesley tisti, ki ji nudi zatočišče.

Mesec: Februar

Igrajo: Mae Whitman, Bella Thorne, Allison Janey, Robbie Amell

6. Dead Stars (Maps to the Stars), Bruce Wagner

Dead Stars je prvi del obširne zgodbe Maps to the Stars. Gre za satiričen pregled kulture in slave Hollywooda.

Mesec: Februar

Igrajo: Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack, Robert Pattinson

7. In the Heart of the Sea, Nathaniel Philbrick

Gre za resnično zgodbo o ladji Essex, ki jo je napadel ogromni kit in je zato po morju plula brez popolne posadke več kot 90 dni v upanju na preživetje. Gre za zgodbo, ki je bila prav tako inspiracija slavni zgodbi o Moby Dicku.

Mesec: Marec

Igrajo: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Charlotte Riley

8. Insurgent, Veronica Roth

Drugi del Neupogljivi popularne distopijske zgodbe Razcepljeni, se nadaljuje s Trisinim spopadom proti Jeanine Matthews ter njenemu načrtu, da razdvoji družbo in ubije razcepljene.

Mesec: Marec

Igrajo: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Kate Winslet

9. Serena, Ron Rash

Zgodba pripoveduje o Georgu in Sereni Pemberton na popotovanju do osvojitve imperija. Vsakega, ki bi jima utegnil stati nasproti, boste krvoločno ubila. Nato pa Serena ugotovi, da ne more imeti otrok in se odloči, da bo ubila nezakonskega otroka, za katerega misli, da ga George želi zaščititi.

Mesec: Marec

Igrajo: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper

10. The Longest Ride, Nicholas Sparks

Tako kot vse Sparksove zgodbe, smo znova priča romantiki, skrivnostim, problemih v odnosih in sccenah, zaradi katerih bomo jokali. Najdaljša pot je zgodba o paru, katerega poti so nenavadne in usodne.

Mesec: April

Igrajo: Scott Eastwood, Britt Robertson

11. The Moon and the Sun, Vonda N. McIntyre

Postavljeni smo v 17. stoletjo, v Francijo, kjer Kralj Luis XIV želi nesmrtnost. Medtem, ko sam želi to dobiti od ujetnice iz morja, jo Marie-Josephe želi zaščititi in rešiti. Meni, da morska deklica ni pošast kot verjamejo ostali.

Mesec: April

Igrajo: Pierce Brosnan, William Hurt, Benjamin Walker, Kaya Scodelario

12. Paper Towns, John Green

Margo Roth Spiegelman, nedosegljiva soseda, prepriča Quentina, da ubere pot maščevanja. Naslednjo jutri Margo izgine in Q-ju pusti namige. Q se s svojimi prijatelji odpravi na popotovanje in iskanje M, pri tem pa ni prepričan ali jo bo našel živo ali mrtvo. Paper Towns je še ena uspešnica priljubljenega pisatelja Johna Greena.

Mesec: Junij

Igrajo: Cara Delevingne, Nat Wolff

13. The Scorch Trials, James Dashner

Dogodivščine Thomasa in prijateljev se nadaljujejo v njihovem drugem izzivu in uganki. Tokrat jih ne bodo lovile samo pošasti, ampak se bodo soočili tudi z divjimi vremenskimi spremembami. Pripravite se na drugi del, The Scorch Trials.

Mesec: September

Igrajo: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster

14. Frankenstein (Victor Frankenstein), Mary Shelley

Vsi poznamo zgodbo o Viktorju Frankensteinu in njegovi pošasti, ki jo je sestavil iz različnih trupel. Tokrat je zgodba predstavljena malo drugače, kot si jo je zamislila pisateljica Mary Shelley.

Mesec: Oktober

Igrajo: Daniel Radcliffe, James McAvoy

15. Mockingjay (2. del), Suzanne Collins

Zadnji del epične distopijske trilogije Igre lakote. V drugem delu tretjega dela Upor, bo Katnis Everdeen zaključila revolucijo proti Kapitolu in se končno spopadla s predsednikom Snowom.

Mesec: November

Igrajo: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

16. The Martian, Andy Weir

Pred nami je fikcija, v kateri je astranovat Mark Watney prvi človek na Marsu. Cel svet verjame, da je Mark tudi prvi človek, ki je na Marsu umrl, saj z Zemljo ne more vzpostaviti komunikacije.

Mesec: November

Igrajo: Matt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Kristen Wiig

Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...