20 idej, kako na izviren način oglaševati knjigo
20 idej, kako na izviren način oglaševati knjigo

20 idej, kako na izviren način oglaševati knjigo

Ever, 11. 10. 2015

Knjige so eden najlepših doživetij in oblik preživljanja prostega časa. Svoje umetniško navdušenje velikokrat pokažemo z občudovanjem lepih platnic - toda, a je to edini način oglaševanja knjig? Žal knjigarne, knjižnice in založbe nimajo veliko denarja, ki bi ga lahko namenima oglaševanju knjig. Veliko naredimo prav bralci, saj grejo priporočila od ust do ust, od klika do klika. Se pa najde kar nekaj čudovith kampanj in konceptov, ki so nastali kot promocija branju in knjigam. Žal je veliko teh kampanj tujega formata, a so vseeno vredna občudovanja. Morda pa ta prispevek navdihne koga, ki bo kaj podobnega naredil tudi v slovenski različici :)

Odklopi se s knjigo

Kampanjo, ki prikazuje obsedenost z digitalnim svetom, je izvedla agencija iz Norveške. Najboljša rešitev za to težavo je popoln odklop in branje dobrih knjig. Sporočilo so predali kar s pomočjo knjig.

Ne pozabi brati več

Z nalsednjim oglasom je agencija iz Brazilije želela spomniti, da moramo brati več knjig. Kampanja je nastala na svetovni dan knjige, a je sporočilo takšno, da ga lahko predamo vsaki dan. Le pogled na samolepljive lističe nas spomni, da je čas, da v roke vzamemo knjigo.

Branje te oblikuje

Naslednja dva oglasa sta nastala za največjo javno knjižnico v Kolumbiji. Branje te res spremeni in oblikuje v boljšega človeka.

Pobegni v knjigo

Knjige imajo to magično moč, da nam pustijo pustiti vsakdanje probleme nekje drugje in pobegniti v nov svet, poln dogodivščin. Agenciji iz Singapurja je to uspelo predstaviti z naslednjo kampanjo.

Po branju zažgi

Nenavadna knjiga iz Austina, ti da možnost, da knjigo po branju zažgeš. Za to dejanje se moraš odločiti sam.

Kaj pa ti bereš?

Agencija iz Belgije je pripravila kampanjo, kjer sprašuje ljudi kaj berejo. Čeprav slike izgledajo izjemno, si verjetno večina od nas želi, da so zgolj fotomontaža in ne uničene knjige :)

Ne beri piratskih knjig

Agencija iz Indije je pripravila izvirno kampanjo o problemi piratskih knjig. Menijo, da vsakič, ko prebereš piratsko knjigo, s tem izraziš nespoštovanje do avtorja.

Prava knjiga ti bo vedno delala družbo

Tako pa izgleda vizualizaije zgodb iz knjig. Predstavili so jo v Izraelu in je prava paša za oči.

Reciklirane knjige

Agencija iz Singapurja je na malo drugačen način želela opozoriti na možnost prodaje rabljenih knjig.

Za prave ljubitelje knjig

Agencija iz Brazilije sporoča, da knjigo uporabite na pameten način ;)

Življenje v petih sekundah

Naslednja kampanja je nastala kot oglas knjige Life in 5 Seconds (ali Življenje v petih sekundah). V knjigi so kot piktogrami opisane zgodbe in življenja 200 ljudi. Eno zgodbo lahko izveš v manj kot petih sekundah. Oglas je delo italijanske agencije.

Poslušaj audioknjige

Norveška agencija je poudarila možnost poslušanja zvočnih knjig, ki so dandanes že prava redkost. Knjiga, ki predstavlja ustnice pa je delo indijske agencije.

S knjigami živiš dvojno življenje

Izredni zanimiva in domiselna kampanja, ki so jo pripravili v nemški agenciji prikaže, kako s knjigami živimo dvojno življenje.

Preberi kaj zanimivega

Si, kar bereš. Ljudje, ki berejo več, so bolj zanimivi. Agencija iz Južne Afrike je to uspela prikazati na domiseln način.

Tiskanje stane

S spodnjim oglasom je indijska agencija poudarila največjo prednost e-knjig.

Preklopi na e-knjige

Tudi agencija iz Rusije je predstavila problem, ki ga predstavljajo tiskane knjige. Vsaka izobražena oseba prebere eno drevo knjig na leto. Preklopi na e-knjige.

Postani nekdo drug

Agencija iz Litve je pripravila domiselno kampanjo, v kateri je prikazano, kako se s knjigo v trenutku preleviš v nekoga drugega. Izberi junaka in raziskuj svet.

Knjiga ti lahko spremeni življenje

S spodnjo kampanjo je agencija iz Kitajske predstavila življenje človeka. Knjige ga lahko izboljšajo.

Skoraj kot nova

Še ena oglasna kampanja, ki promovirala uporabo rabljenih knjig. Skrbno poglej slike in sporočilo portugalske agencije ti bo takoj jasno.

Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...