4 pisatelji, ki so s svojim prvencem zasloveli
4 pisatelji, ki so s svojim prvencem zasloveli

4 pisatelji, ki so s svojim prvencem zasloveli

Jerneja, 11. 06. 2018

Sanje vsakega pisatelja so, da bi bralci njegovo knjigo z veseljem prebrali in jo celo priporočili prijateljem. Marsikdo se za prepoznavnost knjige trudi leta, a ne vsi. Predstavljamo ti štiri pisatelje, ki so po izdaji knjige uspeli skorajda čez noč.

J. K. Rowling

Marsikdo že ve, da se je pisateljica najslavnejšega čarovnika Harryja Potterja za objavo knjige morala res potruditi. Založbe so jo zavračale kot po tekočem traku. Ampak, ko ji je končno uspelo in so tudi ostali lahko prebrali njen prvenec, se ji je svet v trenutku obrnil na glavo. Njene knjige se berejo še danes, na velikem platnu smo si lahko ogledali vseh 7 delov, sedaj pa lahko igramo tudi mobilno igro.

Veronica Roth

Še ena pisateljica za mladostnike, ki ji je uspelo nemogoče. Veronica je s knjigo Razcepljeni postala popularna tako med mlajšimi in starejšimi bralci. Po knjigah so posneli tudi filme. Pisateljica je strast do pisanja odkrila pri rosnih 12 letih, zato njen uspeh nikakor ni posledica sreče ampak dela in časa, ki ga je vložila v pisanje. Kot zanimivost naj povemo, da je knjigo napisala med študijskimi počitnicami.

Sarah J. Maas

Sarah je napisala serijo knjig Stekleni prestol v kateri je že 6 knjig, zaenkrat so v slovenščino prevedeni prvi trije deli. Tudi ona je začela pisati v najstniških letih, svojo zgodbo je najprej objavila na spletu, kjer so jo bralci zelo dobro sprejeli. Kasneje se je odločila za pogumno potezo in jo umaknila s spletne strani ter poskusila srečo z objavo. Trajalo je 4 leta, da je bilo knjigo mogoče kupiti, ampak se ji je splačalo, bralci so jo namreč pograbili z obema rokama.

Stephen King

Kralj grozljivk se lahko za svoj uspeh v veliki meri zahvali kar ženi. Ko je namreč napisal le dve strani svojega prvenca, ga je vrgel v koš, saj z napisanim nikakor ni bil zadovoljen. Na njegovo srečo je žena zapisano prebrala ter ga nato spodbudila, da je knjigo dokončal. Vendar kljub končani knjigi to še ni bilo to. Zavrnilo ga je nič manj kot 30 različnih založb a z ženo se nista predala. Knjiga je na koncu ugledala luč sveta, King pa je postal prav zares kralj.

Seveda pa to še zdaleč niso vsi pisatelji, ki se jim je s svojimi deli uspelo zavihteti na lestvico najbolj prodajanih knjig. Kdaj drugič vam jih predstavimo še več.

---
vir prispevka: https://www.bookstr.com/bright-days-after-long-nights-how-5-authors-reached-overnight-success

Vir slike: bookstr.com/
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...