Brezplačne e-knjige za otroke
Brezplačne e-knjige za otroke

Brezplačne e-knjige za otroke

Ever, 18. 12. 2015

Sama (še?) nimam otrok, imam pa prisrčno nečakinjo, ki obožuje tetin Kindle :) Sicer še ne zna brati, a je to, ko je prvič odkrila bralnik, ni oviralo pri brskanju po straneh in opazovanju knjig, ki v obilici besedila vsebujejo tudi kakšno shemo ali tabelo. Kot skrbna teta sem rekla "dovolj" in se podala v lov na tiste prave knjige za otroke, ob katerih bo lahko gledala slikice in pripovedala zgodbe o medvedkih, čebelicah, princeskah, zmajčkih in karkoli bom že našla.

Ja, res je, da tablični računalnik, ki leži na sosednji mizi, vsebuje barve, zvok, video in še marsikaj, a je bralnik za otroke vseeno nekaj novega. Sploh, če radi pripovedujejo zgodbice kot naša malčica. Za vse mamice, tete, sestrice (pa tudi strice), ki obožujejo branje ter bi radi našli novo, zanimivo obliko preživljanja s svojimi najmlajšimi, sem pripravila seznam brezplačnih knjig, ki si jih lahko naložite na bralnik Kindle ali na računalnik. Prav, lahko pa jih naložiš tudi na tablico in uživata v barvni varianti :) Naj se ljubezen do branja prenese na naslednje generacije.

In pomni: otroku ne bo važno, ali je besedilo v angleščini in če bo zgodba šla v čisto drugo smer - za otroka bo to neko novo doživetje.

Slovenske e-knjige

Za slovenskimi knjigami sem morala malce pobrskati, a sem našla kar nekaj spletnih strani, ki omogočajo brezplačne elektronsko knjige za vaše malčke.

Osivem mestu in črni roži

Marjana Moškrič

Protej in Proteja

Marijan Pečar

Otroci Teksasa

Heike Noll

Deklica z vžigalicami

Hans Christian Andersen

Gospa, ki je živela v čevlju

Joseph Martin Kronheim

Mojca Pokrajculja

Ljudska

Pepelka

Brata Grimm

Rdeča kapica

Brata Grimm

Sneguljčica

Brata Grimm

Volk in sedem kozličkov

Brata Grimm

Žabji princ

Ljudska

Kraljična na zrnu graha

Hans Christian Andersen

Angleške e-knjige

Ker je angleških knjig za otroke veliko več, ne bom naštevala vsake posebej, temveč vam bom ponudila povezave do spletnih strani, kjer lahko sami brskate med brezplačnimi e-knjigami za otroke.

Še več brezplačnih knjig za otroke lahko najdeš na tej povezavi.

Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...