DIY: Ustvari svoj označevalnik
DIY: Ustvari svoj označevalnik

DIY: Ustvari svoj označevalnik

Ever, 17. 05. 2016

Najprej nekaj malega o označevalnikih. Angleška beseda za označevalnik je ena pogostejših besed, ki jih uporabljamo pri uporabi računalnika. Čeprav je koren te besede 'knjiga', večina ljudi ob besedi 'bookmark' pomisli na zaznamek. Ljubitelji knjig pa vemo, da gre v bistvu za označevalnik, s katerim si lažje zapomnimo, na kateri strani smo prenehali brati knjigo. Najstarejši trenutno znan označevalnik izvira iz Egipta, šest stoletij pred našim štetjem. Narejen je bil iz usnja, na katerega so izrezljali ornamente. Tudi kasneje so se pojavljali označevalniki iz usnja ali pergamenta - material, ki so ga uporabljali tudi za platnice knjig. Pojavile pa so se tudi nove oblike označevalnikov - trikotnik in krog, ki si ga lahko vrtel. V 16. stoletju je postal priljubljen označevalnik iz svile s priljubljeno srebrno barvo. Šele okoli leta 1850 se je pojavil prvi označevalnik, ki je bil od knjige ločen. Označevalnik je takrat postal priljubljeno darilo, ki ga je posameznik izdelal sam in podaril svoji ljubljeni osebi.

Ker zadnje čase vsi zelo radi barvamo in ustvarjamo, sem narisala 4 označevalnike, ki jih lahko natisneš, izrežeš in pobarvaš po lastnih željah. Za vse, ki si želite sami ustvarjati pa sem pripravila prazne okvirčke, kamor lahko narišete svoja umetniška dela. Če pa imaš idejo in ne veš kako jo spraviti na papir, nam lahko na info@bralnica.com pošlješ predloge in morda v prihodnosti izdelamo še kakšen nabor takšnih označevalnikov.

Veselo ustvarjanje!

Označevalniki

Označevalnik

Prazne predloge

Označevalnik (Prazna predloga)

P.S. Označevalniki na prikazni sliki so pobarvani z vodenimi barvicami, lahko pa uporabite tudi flomastre, barvice, voščenke in druge umetniške pripomočke.

 

Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...