Filma ki ju ne želiš zamuditi
Filma ki ju ne želiš zamuditi

Filma ki ju ne želiš zamuditi

Jerneja, 12. 02. 2018

Knjige neprenehoma prihajajo na velika platna in tokrat vam ne predstavljamo zgolj enega (kje pa!), ampak kar dva filma posneta po knjigi, ki si ju trenutno lahko ogledate v kinematografih.

Labirint: Zaton

V kinu od: 25.01.2018
Dolžina filma: 141 minut
Naslov knjige: Zaton (James Dashner)

Zadnji del trilogije Labirint z naslovom Zaton si lahko končno ogledamo. Film naj bi v kinematografe prišel že 17. februarja lani, a so ga prestavili, da bi lahko glavni igralec Dylan O'Brien popolnoma okreval zaradi poškodb, ki jih je utrpel med snemanjem.

Mnogi so bili nam drugim delom (Pogorišče), ki si ga je bilo mogoče v kinih ogledati leta 2015, razočarani, saj ni sledil poteku knjige. Upamo, da to ne drži tudi za tretji del. Režiser je v nekem intervjuju povedal: >>Zamisel o odporniškem gibanju, o skupini, ki se zoperstavi Zlobi, se porodi v tretji knjigi. In zdelo se mi je, da bi bilo zanimivo, če to zamisel vnesemo že prej. Nekatere stvari se ne ujemajo povsem s knjigami, so pa v skladu z njimi, in srečo smo imeli, da se je James Dashner strinjal s tem in z našimi odločitvami. Kolikor se je le dalo, smo vzeli v obzir oboževalce in to, kaj si želijo videti.«

V tokratnem filmu (Zaton) spremljamo Thomasa, ki je osrednji lik, kako se s skupino Jasnikov odpravi na nevarno odpravo, da rešijo svoje prijatelje.
Vsega bo kmalu konec. Pred njim je le še en, zadnji test. Odpraviti se morajo v legendarno Poslednje mesto, labirint pod nadzorom ZLOBE. Če se uspejo rešiti bodo lahko končno dobili odgovore na premnoga vprašanja, ki sem jim porajajo.

Ampak ali jim bo uspelo?

Petdeset odtenkov svobode

V kinu od: 7.2.2018
Dolžina filma: 105 minut
Naslov knjige: Petdeset odtenkov svobode (E.L. James)

V trenutku ko je Anastasia Steele srečala ambicioznega in čustveno globoko ranjenega podjetnika Christiana Greya, je med njima preskočila iskrica in zanetila čutno ljubezen, ki je obema za vedno spremenila življenje.

Ana je od samega začetka vedela, da ljubiti gospoda Petdeset odtenkov ne bo lahko in v njunem mladem zakonu vzniknejo težave, ki jih nobeden od njiju ni predvidel. Ana se mora naučiti živeti v Christianovem svetu bogastva in razkošja, ne da bi pri tem žrtvovala svojo celovitost in neodvisnost, Grey pa mora premagati potrebo po nenehnem nadzoru in se spraviti z grozotami iz svoje preteklosti, ki ga še vedno preganjajo.

Zdaj ko sta slednjič združena v ljubezni, strasti, intimni bližini in gmotnem udobju, se pred njima odpira svet neskončnih priložnosti. Toda ravno ko se zdi, da imata vse, nepričakovano udari tragedija in zdi se, da se bodo uresničile Anine najhujše bojazni.

 

Oba predstavljena filma zaključita vsak svojo trilogijo in če vas zanima, kako so si zaključek zamislili filmski ustvarjalci, si filma le oglejte.

_
Vir slik: www.cineplexx.si/

Vir slike: cdn.empireonline.com
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...