Kako ustvariti račun v spletni trgovini Amazon in dostopati do njenih knjig?
Kako ustvariti račun v spletni trgovini Amazon in dostopati do njenih knjig?

Kako ustvariti račun v spletni trgovini Amazon in dostopati do njenih knjig?

Ever, 26. 01. 2016

Amazon je eden največjih svetovnih založnikov. Ker smo v Bralnici pred časom odprli novo rubriko Brezplačne e-knjige, ki so zbirka vseh brezplačnih knjig, ki jih lahko najdete v knjigarni na Amazonu, sem se odločila, da bom pripravila kratek vodič. Le-ta te bo popeljal od registracije računa pri Amazonu do korakov, ki so potrebni, da pri njih kupiš e-knjigo (tudi če je knjiga brezplačna jo kupiš, le da je njena cena 0 USD).

1. Registracija

Svoj račun na Amazonu registriraš tako, da odpreš to povezavo. Z vpisom vseh podatkov in klikom na "Create your Amazon account" se bo takoj ustvaril račun in že lahko pričneš z nakupovanjem. Kot vidiš, Amazon od tebe ne bo zahteval podatkov o bančni kartici, niti nekih drugih osebnih podatkov. Vse kar potrebuješ je ime, elektronski naslov in geslo. Tekom uporabe njihove spletne strani, bo potrebno le še izbrati državo, iz katere prihajaš (torej Slovenija). V primeru, da želiš kupiti samo brezplačne knjige, drugih podatkov ne bo potrebno vpisati. Če pa boš svoje nakupovanje razširila na druge produkte, bo seveda potrebno vpisati tudi druge podatke.

2. "Kupi" knjigo

Ko najdeš knjigo, ki ti je všeč in na njo klikneš (ali ko te povezava iz naše spletne strani vodi na Amazon) se odpre okno, ki je podobno spodnjemu.

Na levi strani je platnica, takoj zraven nje pa naslov knjige in cena e-knjige (Kindle), mehke platnice (Paperback) ali trde platnice (Hardback). Pred nakupov se prepričaj, da imaš izbran pravilen format. V primeru, da želiš kupiti e-knjigo, mora z oranžnim robom in svetlo oranžnim ozadjem biti označena možnost Kindle. Knjigo kupiš s klikom na oranžni gumb "Buy now with 1-Click" na desni strani, kjer je zapisana končna cena tega produkta. V primeru nakupa brezplačnih knjig je to $0.00.

S klikom na ta oranžen gumb se odpre možnost branja knjige v tako imenovanem bralniku Kindle Cloud Reader. Gre za posebno oblikovano spletno strani, na kateri lahko knjigo prebereš. Tvoj proces branja je shranjen na Amazonovih strežnikih in Amazon si zapomni kako daleč si prišel, tako da lahko z branjem knjige nadaljuješ tudi naslednjič. Knjigo tako bereš na brskalniku, brez posebnih programov.

V primeru, da knjige ne želiš brati v brskalniku, ampak s programom na svojem računalniku, tablici ali mobitelu, moraš klikniti na gumb levo spodaj "Read on any device".

Odpre se ti zgornje okno, s pomočjo katerega si pošlješ povezavo za prenos aplikacije (tablice, mobitelu) na svoj elektronski naslov in to pošto odpreš z napravo, na kateri želiš brati. Druga možnost pa je, da si na svoj računalnik namestiš program za branje Kindle knjig - naj bo to Mac ali Windows. Do te strani lahko dostopaš tudi s klikom na to povezavo in si program za branje urediš še preden začneš s prenosi knjig.

Ne glede na to, ali boš uporabljala aplikacijo za branje na telefonu, tablici ali program na računalniku, se boš s svojim računom, ki si ga pravkar odprla na Amazonu, mogla vpisati v aplikacijo oz. program na napravi. Vse knjige, ki jih boš kupila preko Amazona z zgoraj opisanim postopkom, se bodo shranile in jih boš lahko brala kadarkoli. Aplikacijo ali program za branje Kindle knjig lahko namestiš na čisto vse svoje naprave.

Slike so zaslonske slike uporabe spletne trgovine Amazon. Logotip in vsebina slik je last podjetja Amazon.com, Inc. in njegovih sodelavcev.

Vir slike: amazon.com
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...