Knjige, ki prihajajo na velika platna v letu 2018
Knjige, ki prihajajo na velika platna v letu 2018

Knjige, ki prihajajo na velika platna v letu 2018

Jerneja, 10. 01. 2018

Vsako leto nam prinese nove super zgodbe, prvence, fantastične avtorje in tudi filme. Čeprav veliko knjigoljubcev prisega, da so knjige boljše od filmov (kar skoraj vedno tudi drži), si jih v kinu vseeno radi ogledamo.

Za vas smo zbrali le nekaj odmevnejših knjig, ki bodo letos dobile svoje filmske različice. Hitro si preberite njihove opise in si jih, če vas ti prepričajo, rezervirajte v knjižnici. Prilagamo pa tudi predfilme za lažjo predstavo. Žal vsi filmi še nimajo uradnega predfilma zato ponekod manjkajo.

Dekle v pajkovi mreži (The Girl in the Spider's Web) - David Lagercrantz

Mikael Blomkvist že dolgo ni napisal res dobre zgodbe, poleg tega pa je njegov časopis Millennium zamenjal lastnika. Potem ga nekega večera pokliče mladenič, ki trdi, da ima obremenilne informacije o ameriških obveščevalnih službah in da je bil v stiku z osupljivo mlado hekerko – in novinar niti malo ne dvomi, da ima v zgodbi prste vmes nekdo, ki ga pozna vse preveč dobro. Toda Lisbeth Salander ima kot vedno za to dober razlog in svoje načrte.

Mikael in Lisbeth raziskujeta vohunsko zaroto, v kateri lovke kriminalcev segajo do obveščevalnih služb v ZDA. In nekdo ju je pripravljen tudi ubiti, da bi ju utišal.

Every Day - David Levithan

Vsak dan v novem telesu. Vsak dan novo življenje. Vsak dan v mislih isto dekle.

A se je že navadil, da se lahko znajde kjerkoli. Ve, da se ne sme navezati. Ve, da ne sme izstopati. 

Vse gre kot po planu, dokler se A ne zbudi v telesu Justina in spozna Justinovo dekle Rhiannon. Od tistega trenutka dalje ve, da pravila, ki se jih je držal, več ne držijo. A je končno našel nekoga s katerim si želi biti vsak dan.

Petdeset odtenkov svobode (Fifty Shades Freed)- EL James

V trenutku ko je Ana Steele srečala ambicioznega in čustveno globoko ranjenega podjetnika Christiana Greya, je med njima preskočila iskrica in zanetila čutno ljubezen, ki je obema za vedno spremenila življenje.
Ana je od samega začetka vedela, da ljubiti gospoda Petdeset odtenkov ne bo lahko in v njunem mladem zakonu vzniknejo težave, ki jih nobeden od njiju ni predvidel. Ana se mora naučiti živeti v Christianovem svetu bogastva in razkošja, ne da bi pri tem žrtvovala svojo celovitost in neodvisnost, Grey pa mora premagati potrebo po nenehnem nadzoru in se spraviti z grozotami iz svoje preteklosti, ki ga še vedno preganjajo.

Zdaj ko sta slednjič združena v ljubezni, strasti, intimni bližini in gmotnem udobju, se pred njima odpira svet neskončnih priložnosti. Toda ravno ko se zdi, da imata vse, nepričakovano udari tragedija in zdi se, da se bodo uresničile Anine najhujše bojazni.

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda - Becky Albertelli

Šestnajstletni Simon Spier je gej, vendar tega še ni pripravljen deliti z ostalimi. Pod psevdonimom si preko elektronske pošte dopisuje s skrivnostnim fantom, ki obiskuje njegovo srednjo šolo. Ko elektronska pošta pride v napačne roke, je njegova skrivnost v nevarnosti. Sedaj Simona pravzaprav izsiljuje eden izmed sošolcev. Če ne izpolni njegovih zahtev, bo njegova spolna usmerjenost razkrita vsem.

The Darkest Minds - Alexandra Bracken

Ko se je Ruby zbudila na svoj deseti rojstni dan, se je nekaj v njej spremenilo. Nekaj dovolj zaskrbljujočega, da jo starši zaklenejo v garažo in pokličejo policijo. Nekaj zaradi česar jo odpeljejo v Thurmond, brutalen prevzgojni kamp pod nadzorom vlade. Obstaja sum, da je preživela smrtno bolezen, ki je ubila večino ameriških otrok. Ampak posledice zanjo in za njej podobne otroke so še hujše, dobili so namreč zastrašujoče sposobnosti, ki jih ne morejo nadzirati. 

Sedaj je šestnajstletna Ruby je ena izmed nevarnih.

Ko pride resnica na dan, Ruby komaj preživi beg iz Thurmonda. Zdaj je na begu in obupano išče varno zatočišče za sebi enake otroke - East River. Pridruži se skupini otrok, ki so zbežali iz podobnih kampov. Liam, njihov pogumni vodja, se zaljubi v Ruby, a ona ne more tvegati razmerja, ne po tem kar se je zgodilo z njenimi starši. 
Ko prispejo v East River ni nič kakor se zdi, še posebej ko gre za njihovega skrivnostnega vodjo. Vendar pa so na delu tudi druge sile, ljudje ki jih ne more nič ustaviti v njihovem boju proti vladi. Ruby se bo morala soočiti s strašno odločitvijo, ki bi ji lahko preprečila edino priložnost za življenje, ki ga je vredno živeti.

Zaton (The Death Cure) - James Dashner

Preživel je Pogorišče. Tvegal bo vse, da reši prijatelje. Toda morda bo resnica tista, ki bo vse končala. Čas za laži se je iztekel.

Thomasu je bilo odvzeto vse: življenje, spomini in njegovi edini prijatelji. Toda vsega bo kmalu konec. Pred njim je le še en, zadnji test.

Mi se veselimo kar nekaj filmov iz zgornjega seznama, pa vi?

Vir slike: shutterstock.com
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...