Knjižni predfilmi
Knjižni predfilmi

Knjižni predfilmi

Jerneja, 20. 10. 2017

Čeprav ima domišljija bralcev neomejene kapacitete, smo več kot navdušeni, ko izvemo, da naša priljubljena knjiga prihaja na velika platna. Zanima nas, kdo bo upodobil glavnega junaka in ali se bo v vlogi znašel. Upamo, da bodo igralci dobro uprizorili določene scene. Strah nas je, da nam bo film uničil mnenje o knjigi.

Imamo nešteto dvomov, vprašanj in pričakovanj. Na koncu smo ob ogledu filma navdušeni ali pa takoj po koncu hitro vzamemo knjigo ponovno v roke, da si popravimo vtise.

Ne glede na končni izzid pa se vedno veselimo naslednje knjige, ki bo dobila čisto svoj film. Ampak, ali ste vedeli, da si lahko ogledamo predfilme za določene knjige, čeprav te ne bodo ugledale luči kinodvoran?

Knjižni predfilmi (ang: book trailers) nam na hitro predstavijo vsebino knjig in včasih imamo srečo, da lahko celo vidimo glavne like. Knjižni predfilmi se razlikujejo od filmskih in marsikatera knjiga ima obe verziji, zato se je včasih težko odločiti, katera je boljša.

Na spletu lahko poleg originalnih predfilmov najdemo tudi takšne, ki so jih oboževalci naredili sami. Nekateri od njih so veliko bolj profesionalni od drugih, a še vedno si jih je v veselje ogledati. Žal pa marsikatera knjiga, ki ima super predfilm ni prevedena v slovenščino. Ampak ali nas bo to ustavilo pred ogledom?

Nekaj predlogov knjižnih predfilmov popularnih knjig za pokušino:

Vreži znamenje - Veronica Roth

Žerjavica pod pepelom - Sabaa Tahir

Izbrana - Kiera Cass

Vir slike: pixabay.com/
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...