Na morje s knjigo: Kam po knjige?
Na morje s knjigo: Kam po knjige?

Na morje s knjigo: Kam po knjige?

Jerneja, 30. 06. 2018

Poletje je tu in tudi dopusti so se že začeli. Tisti ta hitri so že spakirali in se sproščajo nekje na s soncem obsijani plaži, drugi pa bomo tja šele odšli.

Ampak še pred tem se nam, knjigoljubcem, poraja kopica vprašanj.

V zadnjem času sem se pogovarjala z veliko ljudmi, ki so se soočali s težavo počitniškega branja. Na dopust si vsekakor želimo vzeti knjigo, saj je nekaj najboljšega brati ob šumenju valov. Ampak, kaj ko ne vemo kje knjige dobiti, katere vzeti... In to je šele začetek naših vprašanj. Kaj če se nam knjiga zmoči ali pa jo izgubimo? Težava ni samo v tem, kaj se knjigi lahko pripeti, saj smo že preden odpotujemo postavljeni pred izziv.

Če malo pretiravam lahko rečem, da so knjižnice skoraj prazne. Verjetnost da boste knjigo, ki si jo tako zelo želite prebrati, našli tam, je izredno majhna. Ampak knjižnice niso naša edina izbira, čeprav se definitivno splača preveriti ali imajo katero izmed knjig, ki jih želimo.

Kje torej lahko dobimo knjige?

S sabo vzemite knjige, ki vas že nekaj časa opazujejo z domače knjižne police

Prepričana sem, da nisem edina, ki ima doma vsaj 3 knjige, ki jih še nisem prebrala. Če do sedaj nismo imeli časa, ga bomo na dopustu skoraj zagotovo imeli. Izkoristimo ga.

Izposodite si knjige prijateljev

Večinoma imamo vsi vsaj nekaj svojih priljubljenih knjig. Mogoče vam je nerodno vprašati, ampak se ne predajte tako hitro. Prijatelju predlagajte, da si lahko v zameno on sposodi nekaj vaših knjig. Po dopustu pa se lahko o prebranem pogovorite. Mogoče se vam pridruži še soseda, ki izredno rada bere in v trenutku boste imeli kar svoj brali klub.

Kupite knjige

Tisti, ki na dopustu preberemo veliko knjig vemo, da bomo mogli kar globoko seči v žep, če želimo vse te knjige kupiti. Ampak saj ni nujno, da kupimo samo najnovejše knjige. Sedaj ima marsikatera knjigarna popuste, znižanja ali kakšne druge akcije. Celo v supermarketih jih lahko dobimo. Res ni potrebe, da beremo samo najnovejše knjige.

Kupite rabljene knjige preko spleta

Pobrskajte po spletu in mogoče se vam nasmehne sreča in najdete nekoga, ki knjigo prodaja. Ne pozabite preveriti na Bolhi in na Facebooku.

Ustavite se v antikvariatu

Tudi tam lahko najdete marsikatero odlično knjigo, zato se jim ne izognite v velikem loku.

Upam, da sem vam s prispevkom podala kakšno idejo, kje dobiti knjige. Katere knjige pa se to poletje splača prebrati pa v kratkem.

Vir slike: images.pexels.com
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...