Namesto Winds of Winter prihaja Fire and Blood
Namesto Winds of Winter prihaja Fire and Blood

Namesto Winds of Winter prihaja Fire and Blood

Jerneja, 21. 02. 2018

Za oboževalce knjižne serije Pesem ledu in ognja je značilno, da so zvesti in nadvse potrpežljivi. No, saj drugače niti ne more biti, če na posamezno knjigo čakamo leta in pri tem ne obupamo.

Prva knjiga iz zbirke Igra prestolov je v slovenščini izšla leta 2007 in kljub temu, da je minilo že več kot deset let serija še ni dokončana. Od izzida petega dela (2012) je prav tako minilo že nekaj let a zgleda nadaljevanja še ne bo prav kmalu.

Kljub vsemu imamo za vas dobro novico. George R.R. Martin je na svojem blogu: https://grrm.livejournal.com/ svet že obvestil, da se nam obeta dodatek k seriji. Fire and Blood, kakor bo njen naslov, se osredotoči na družino Targaryen. Razkril pa je tudi, da bo dodatek dvodelen. Na vprašanje oboževalca kdaj naj bi bili knjigi izdani, je Martin odvrnil, da lahko 1. del pričakujemo pred izdajo Winds of Winter in nadaljevanje po izdaji.

Prvi del Fire and Blood bo zajemal čas od Aegona Zavojevalca vse do deškega kralja Aegona III. Ta knjiga je večinoma že napisana in bo vključevala prvič v podrobnosti povedano bitko med Targaryeni, bolje poznano kot ples zmajev. Martin meni, da bo knjiga izdana konec letošnjega leta ali v začetku leta 2019.
Drugi del bo nadaljevanje zgodovine od Aegona III do Robertovega upora, vendar avtor več ni izdal, saj je ta del večinoma še nenapisan.

Vendar ne bomo čakali le knjižnega nadaljevanja. Tudi z ogledom nadaljevanj TV serije bomo morali počakati na leto 2019. Zaenkrat lahko le upamo, da se nam bo čakanje obrestovalo.

Da v vmesnem času ne bomo le strmeli v prazno in preverjali polic z novostmi v knjižnicah in knjigarnah; prilagamo odlomek iz zgodovine Zahodnjega. Veliko užitkov ob ogledu!

Viri:
- https://www.bustle.com
- https://mashable.com
- https://www.hypable.com
- https://grrm.livejournal.com

Vir slike: pre00.deviantart.net/
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...