Nasveti za ureditev bralnega kotička
Nasveti za ureditev bralnega kotička

Nasveti za ureditev bralnega kotička

Jerneja, 26. 03. 2018

Tudi ti vzdihuješ nad fotografijami čudovitih bralnih kotičkov na naši Facebook strani? Jaz vsekakor. Zato sem se odločila, da svoj bralni prostor preuredim in ga predvsem olepšam. Vem, da si marsikdo prav tako želi polepšati svojega, zato sem pripravila nekaj nasvetov, ki ti bodo v pomoč.

Postavitev je pomembna

Naš kotiček si lahko uredimo kjerkoli in bo v vsakem primeru odlično služil svojemu namenu. Vendar je najbolje, da si ga uredimo nekje ob oknu. Naravna svetloba med branjem je super, poleti pa lahko okno tudi odpremo in rahel vetrič nas bo prijetno hladil.

Potrebujemo knjige … in še več knjig

Prepričana sem, da imaš doma kar nekaj knjig. Vse od svojih najljubših pa do ostalih, ki so ti padle oči ali so ti bile podarjene. Vzdušje kotička bo v hipu lepše, če knjižno polico z njimi postavimo nekam v bližino. Knjige so nam tako dovolj dostopne, hkrati pa služijo tudi kot dekor.

Udoben naslonjač, kjer se lahko sprostimo

Ko beremo sicer res pademo v zgodbo in nam je popolnoma vseeno kje smo. A prepričana sem, da je boljše udobno sedeti, kot pa biti zvit v neko čudno obliko na klasičnem stolu. Sicer je res, da vsak najraje bere v svoji poziciji, vendar ravno zato obstajajo raznorazni naslonjači, med katerimi lahko izbiramo.

Mehke odeje so obvezne

Predvsem nam bodo odeje prišle prav pozimi, ko se bomo zavili vanje in si tako ustvarili topel mehurček, da nas med branjem ne bo zeblo v noge. A tudi poleti lahko imamo v bližini kakšno tanko odejo.

Vse je lepše z okrasnimi blazinami

Na skoraj vseh fotografijah knjižnih kotičkov je vsaj ena okrasna blazina. Izbiramo lahko med izredno mehkimi, vzorčastimi ali takimi s potiski. Če kupuješ preko spleta, ti priporočam, da pogledaš na Etsy, saj je izbira tam ogromna. Super pa je, da nam blazine ne služijo zgolj kot okras, vendar se lahko z njihovo pomočjo še lažje namestimo in tako preprečimo mravljinčenje.

Bonus: Tabure za še več udobja

Velikokrat naslonjač, ki nam je najbolj všeč nima dela, kamor bi lahko naslonili noge. Priporočam, da si zato nekam v bližino postaviš počivalnik za noge. Nanj pa lahko odložiš tudi knjigo, ko se med bralno seanso želiš malo prestaviti.

Upam, da ti bodo tile nasveti prišli prav. Kaj več o vizualni podobi in okrasitvi bralnega kotička pa enkrat drugič.

-
Viri slik:
https://www.builddirect.com
http://www.fokuzz.com
http://www.tixerakias.com/
https://ksassets.timeincuk.net/
https://static.tumblr.com
https://i.pinimg.com

Vir slike: pexels.com/
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...