Prihaja film: Košarkar naj bo
Prihaja film: Košarkar naj bo

Prihaja film: Košarkar naj bo

Jerneja, 15. 09. 2017

Na televiziji in plakatih ste najverjetneje že opazili, da v slovenska kina prihaja čisto nov mladinski film. Marsikdo mlajše generacije pa mogoče še ne ve, da je film osnovan na knjigi. Prav zares!

Knjigo Košarkar naj bo! je leta 1994 napisal Primož Suhodolčan. Ta je v trenutku postala izredno popularna, še posebej med mladimi in kmalu prejela tudi nagrado "moja najljubša knjiga". Sedaj, po 23 letih, se ponovno vrača med nas. Film je prišel v kina včeraj, 14.9 2017.

Za vse, ki ste mogoče že pozabili o čem zgodba govori pa naj vam na hitro osvežimo spomin:

To je zgodba o fantu, ki je bil tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval, ki je bil tako suh, da je sonce kar skozenj sijalo, ki je pojedel vse, kar si mu prinesel na krožnik, potem pa še krožnik, in ki je bil tako len, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Malokdo je vedel, kako mu je ime, vsi pa so ga klicali Ranta. Verjetno zaradi njegove postave in hoje, saj se je zdelo, kot da se bo vsak trenutek prelomil na dva konca in s svojimi kostmi zašklopotal po tleh.

Svoje mnenje o knjigi lahko z drugimi bralci delite tukaj.

Za konec pa še nekaj splošnih informacij o filmu.

Košarkar naj bo se uvršča v kategorijo otroški/mladinski film. V kinematografih si ga lahko ogledamo od 14.9.2017 dalje. Režiser je Boris Petkovič in knjigo je pretvoril kar v 82 minutni film. V vlogo glavnega junaka se je vživel Klemen Kostrevc, kot gledalci pa boste lahko opazili še kar nekaj drugih znanih obrazov. 

Na Bralnici smo izredno veseli, da se je tudi pri nas začelo knjige prenašati na velika platna in komaj čakamo, da si bomo film tudi ogledali.

Vir slike: kolosej.si
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...