Prihaja film: Snežak
Prihaja film: Snežak

Prihaja film: Snežak

Jerneja, 13. 10. 2017

Jo Nesbø (1960) je poznan kot eden najboljših piscev kriminalk na svetu. Temu nikakor ne gre oporekati, saj gredo njegove knjige za med. Bralci po vsem svetu ga obožujejo in nestrpno čakajo na naslednjo knjigo. Njegov literarni junak Harry Hole je postal prava zvezda.

Sedaj pa se bo to spremenilo. Harry Hole ne bo več le knjižni junak, postal bo oseba iz mesa in krvi. V prihajajočem filmu ga bo uprizoril Michael Fassbender. Igralca smo pred kratkim že lahko zasledili na filmskih platnih. To je le nekaj primerov: Možje X: apokalipsa,  Steve Jobs, Luč sredi morja in 12 let suženj ter mnogi drugi.

Dejstvo, da bo knjiga Snežak dobila svojo filmsko različico pravzaprav ni presenečenje, saj je ob izidu požela velik uspeh. Mesec dni po izidu v Sloveniji se je znašla na 2. mestu lestvice Naj 10 v slovenskih knjigarnah (vir: www.didakta.si).

Knjiga je v originalu izšla leta 2011 in od takrat jo je prebralo že 62.263 bralcev (vir: www.goodreads.com). Snežak je 7. del v kriminalistični seriji Harry Hole. Trenutno je v zbirki 11 knjig in vse so že prevedene v slovenščino.

Za vse, ki ste knjigo prebrali že pred let  naj vam na hitro osvežimo spomin:
Ko zapade prvi sneg začnejo v Oslu izginjati poročene ženske. Pojavi pa se snežak, za katerega nihče ne ve, kdo ga je naredil. Višji inšpektor Harry Hole prejme anonimno pismo, ki ga je podpisal Snežak.

Ste knjigo že prebrali? Z ostalimi bralci lahko svoje mnenje delite tukaj. Z veseljem bomo prebrali vaše misli.

Uredništvo Bralnice je predfilm pritegnil in glede na videno menimo, da bo zadovoljil tudi ostale zveste bralce.

Film si lahko v kinematografih ogledate od 12. 10. 2017 dalje. Prepričani smo, da vam ne bo žal.

Vir slike: deadgoodbooks.co.uk
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...