Trenutno v kinu: Dan za dnem
Trenutno v kinu: Dan za dnem

Trenutno v kinu: Dan za dnem

Jerneja, 11. 04. 2018

Ponovno si bomo v kinu lahko ogledali nekaj novega. Tokrat je filmsko upodobitev dobila mladinska knjiga s fantazijskim pridihom.

Film je osnovan na knjigi Every Day pisatelja Davida Levithana, ki je ameriški pisec za mlade odrasle in tudi urednik. Veliko knjig je napisal v paru z različnimi avtorji, med drugimi tudi z Johnom Greenom in Rachel Cohn.

Ni pa to njegova prva knjiga, ki se bo vrtela na velikem platnu. Leta 2008 smo si že lahko ogledali film Nick in Nora: Zmenek za en večer.

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je zgodba Every Day zgolj romantična ima na sebi nekaj več. Avtor je v nekem intervjuju razkril: "Osnovna tema te zgodbe je, da si mora vsak izoblikovati svojo lastno identiteto. Ne smemo dopustiti, da smo definirani zgolj z vidika drugih ljudi."

Film, ki traja 97 minut si bomo lahko ogledali od 12.4.2018 dalje.

Opis filma

Šestnajstletnik z imenom „A”, ki se vsak dan zbudi v telesu drugega sovrstnika, ne glede na spol ali raso, se drži strogih pravil, po katerih živi: nikoli se ne naveži na druge! Trudi se ostati neopažen! Ne vpletaj se! In tako naprej, dokler ne sreča sovrstnice Rhiannon. Takrat prvič v življenju začuti ljubezen, prvič hrepeni za drugim bitjem, prvič najde nekoga, s katerim si želi biti – dan za dnem, vsak dan. Toda ali mu lahko Rhiannon vrne ljubezen?
(vir: Cineplexx)

Osvežimo še knjižno vsebino

Vsak dan v novem telesu. Vsak dan novo življenje. Vsak dan v mislih isto dekle.

A se je že navadil, da se lahko znajde kjerkoli. Ve, da se ne sme navezati. Ve, da ne sme izstopati. 

Vse gre kot po planu, dokler se A ne zbudi v telesu Justina in spozna Justinovo dekle Rhiannon. Od tistega trenutka dalje ve, da pravila, ki se jih je držal, ne držijo več. A je končno našel nekoga s katerim si želi biti vsak dan.

Poklepetajte z nami

Ste knjigo že prebrali? Vaše mnenje lahko delite pod opisom vsebine knjige tukaj: https://www.bralnica.com/knjiga/every-day/

Filmski napovednik

Želimo vam prijeten ogled filma!

_

Vira:
https://www.cineplexx.si/movie/dan-za-dnem/

http://www.newnownext.com/every-day-david-levithan-movie/02/2018/

Vir slike: besame.cr
Book Depository

Všeč ti bodo tudi ...