Izvršitelji namere Gospodove: Celjska vampirska večerja

Forum o knjigah in serijah, ki spadajo pod kategorijo Vampirji.
Uporabnikov avatar
BojanE
Human
Prispevkov: 189
Pridružen/a: 24 sep 2010, 14:43
Kontakt:

Izvršitelji namere Gospodove: Celjska vampirska večerja

PrispevekNapisal/-a BojanE » 24 sep 2010, 15:27

Na naslovu http://www.vitezicarovniki.com/darila/I ... 8Derja.pdf biva najbrž najpristnejša slovenska vampirščina. Nobenega romantičnega svetlikanja, samo krvavi pokol, razvoj vampirskega lika od vaškega pijanca do vrhunskega vampirja ob obilici grozljivosti, kot so vampirski dojenčki ipd. Odvetujem branje vsem s slabim želodcem. Brezplačno čtivo! Za ilustracijo krajši odlomek:
***
Dvigne glavo in na koncu še poliže zadnje kapljice. Izpil jo je na dušek. Vau, to je bolje od Refoška. Vstane. Mrtvo telo pade na tla. Napne svoja nova čutila. Začuti utripe src ljudi, ki se zbirajo pred vaško gostilno. Zasliši ogorčen govor moža. Slavko se nasmehne. Izpil sem ti pičko do zadnje kapljice. Uf, kako poživljajoče. Potešitvi sledi nova žeja. Z rokavom grobo potegne preko ust in si očisti kri. Čas je za nov grižljaj (ali požirek). Odrine se in znajde se na vrhu drevesne krošnje. Zagleda ljudi. Zaloti se, da o svojih sovaščanih ne razmišlja več kot o ljudeh, katere pozna. Vas zanj ni več dom, temveč je njegova shramba, nekakšna vinska klet, a sovaščani so steklenice vina na dveh nogah. Aha! Znova se spomni. On je vendar vaški pijanček. Zato mu je tisti uglajeni frajer pred sedmimi leti speljal Jožico in zato je brez priležnice. Zdaj si lahko vzame vsako, katero hoče. Zdaj je on car, a ostali so luzerji. Samo ob misli na vaškega župnika mu pride slabo. No ja, župnik je pač En starček med vsemi temi refoški. Zakaj bi ga to moralo skrbeti? Na koncu bo pač šel drugam in tega En'ga starčka bo pač pustil. Zadnjih deset let je moral žreti vso mogočo svinjarijo, samo da je bil v njej alkohol. Zdaj so se mu odprla nova nebesa. Tiho zapoje svoje besedilo na znano melodijo:
»Tam, kjer refoški cveto, kjer sauvignoni pojo,
vsi so moji,
Tam, kjer teran ves dišeč, jaz sem po krvi ves hrepeneč.«
Ljudje obstanejo. Ups, malce preglasen sem bil. Nekdo od spodaj zakliče:
»Tam gor je! Baraba pijandurska!«
Slavko ne okleva. Presliši besede. Hip zatem se znajde pred množico. Vsi presenečeno obstanejo. Zasliši mrmranje. Pripre oči. Začuti čudovito simfonijo pretakanja sveže krvi in uho božajoče utripe mnogih src. Odpre oči in zapiči pogled v Jasmino. Ta drolja ga je še pred tednom dni izzivala. Prasička je zaljubljena v kokain in orgije. Alkohol je baje prerasla. Najbrž še preden je shodila. Prvič se je dala dol, še preden je končala osnovno šolo. In to za flašo borovničke. Mrha je najbrž pila drogo že iz maminih prsi. Vera je droga za množice, so učili pred davnimi leti, ko je bil svet še mlad. Zdaj pa pravijo, da je droga vera za ljudi. Jasmina je dokaz za to. Ko bi njena faruška mati vedela, kakšen izmeček je povrgla na svet, bi se dala pribiti na križ. Ob misli na križ mu postane slabo. No, razpoloženje se povrne ob misli na nov grižljaj, nov požirek Refoška. Obline suhe ustnice.
»Prekleti norec! Kje je?« stopi naprej mož, kateremu je malo prej izpil ženo. Slavko se nasmehne:
»V mojem želodcu, če te že zanima.«
»Slavko, nekam slabo izgledaš. Si bolan?«
»Jaz bolan? Bolj zdrav še nikoli nisem bil.«
»Pazljivo ljudje. Nekaj je narobe z njim. Mogoče ima tisto ameriško bolezen!« zakliče župnik in stopi v ospredje. Ob pogledu na mogočno duhovnikovo postavo mu je malce neprijetno. Tista pohotna drolja se smehlja v ozadju. Odloči se. Kot furija zdivja med ljudmi in zgrabi mladenko. Sploh se ni upirala. Pravzaprav je uživala. Ljudje zmedeno obstanejo. Za sabo sliši glasove. Gibal se je hitreje od človeških oči. Zbranemu zboru refoškov je bliskovito izginil. V roki kot vrečo krompirja nosi Jasmino. Morala bi že končati srednjo šolo v Sežani, če ne bi dvakrat cepnila. Ja, gonjenje, zadevanje in šola ne gredo skupaj. Urno se s plenom znajde sredi nočne tišine.
»Uf, kje si se valjal, da tako smrdiš?« se mu izvije. Mladega mesa ni hotel takoj zagrizniti. Ta jagodni izbor bo zaužil z užitkom. Na srečo ni snifala že nekaj dni, torej v krvi nima veselih substanc. Kar naenkrat ga je začela skrbeti zdrava prehrana. Nič več cenene brozge, samo še izbrana vina. Kako se človeku hitro obrne življenje. Še prehitro.
***
Uživajte v branju!
Nazadnje uredil/a BojanE dne 24 sep 2010, 18:33, skupaj urejeno 1 krat.
NAUK: delaj dobro!

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7377
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Izvršitelji namere Gospodove: Celjska vampirska večerja

PrispevekNapisal/-a Ever » 24 sep 2010, 15:41

BojanE dobrodošel :D

Zanimiv stil pisanja :thumbup:

Povezava pa ne dela, ker je noter šumnik :? Ne vem kako naj popravim povezavo - bom še probala :)
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
BojanE
Human
Prispevkov: 189
Pridružen/a: 24 sep 2010, 14:43
Kontakt:

Re: Izvršitelji namere Gospodove: Celjska vampirska večerja

PrispevekNapisal/-a BojanE » 24 sep 2010, 18:34

POpravil sem link in ga preveril. Zdaj dela, a se bo malce dlje časa nalagalo.
NAUK: delaj dobro!


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Google [Bot] in 1 gost

cron