Stran 1 od 1

Sarah Jerebic: Kraljestvo noči

Objavljeno: 13 jul 2012, 17:23
Napisal/-a BojanE
V roke sem dobil zanimivo slovensko vampirščino, ki se z veliko žlico napaja pri Vampirski akademiji. Ko bom prebral, podam mojo konkluzijo.
Vsekakor je dobro, da se tudi pri nas najde kdo, ki spravi skupaj delo, ki sodi v popularen žanr "najstniška vampirska limonada".
Za zdaj je branje kar zanimivo. Knjigi se vidi, da je partizanska distribucija, a avtorica ima v sebi talent za podajanje zgodbe. To je pa v času pozerske literature dobra vrlina.

Re: Sarah Jerebic: Kraljestvo noči

Objavljeno: 13 jul 2012, 17:59
Napisal/-a Ever
Všeč mi je, da se ustvarjajo teme o slovenskih avtorjih :thumbup:

Kje si jo pa dobil? Vidim, da jo majo po knjižnicah, mogoče si jo pa sposodim. Bom počakala na daljše mnenje :D

Re: Sarah Jerebic: Kraljestvo noči

Objavljeno: 14 jul 2012, 14:53
Napisal/-a BojanE
Slovenski avtorji imajo ta problem, ker gre večinoma za partizanske produkcije pri majhnih založbah ali samozaložbah. Kraljestvo noči je tipičen primer tega. Na knjigo sem naletel, ker sem si vzel čas in brskal med knjižnimi policami. Naredil bom opis knjige na Drugotnost.si in v fanzinu Jašubeg en Jered, ki je edini v Sloveniji, ki se posveča delom slovenske spekulativne fikcije in zlasti domačim avtorjem.
Da se vrnem k knjigi. Po skoraj pol prebrane knjige lahko rečem, da ima avtorica smisel za zgodbo. Občasno je "zvok" jezika, tudi dialogov precej okoren, tudi uredniška roka ne bi škodila, a kar je najpomembneje, zgodba teče in to je najpomembnejše. Pozanimal se bom, kje je moč knjigo kupiti, saj ima zelo ugodno cenovno postavko - 9,9 €.
Skratka, priporočljivo čtivo za ljubiteljice (ste v večini) Somraka, Vampirske akademije in podobnih del.

Re: Sarah Jerebic: Kraljestvo noči

Objavljeno: 05 feb 2013, 22:52
Napisal/-a Zvezda
Hvala za nasvet o branju knjige Kraljestvo noči, Sarah Jerebic. V naši knjižnici je seveda nimajo in sem šla gledat še v eno Ljubljansko kjer jemljem knjige, je prav tako nimajo. Bo treba nekako priti do nje, ker res rada berem to tematiko.

Re: Sarah Jerebic: Kraljestvo noči

Objavljeno: 06 feb 2013, 06:40
Napisal/-a BojanE
To je problem mnogih domačih avtorjev. Knjižnice pač v tej stiski kupujejo knjige "priznanih" avtorjev, karkoli že to pomeni (beri: knjige, ob katerih masturbirajo plačani kritiki, a prebere jih recimo 12 kritikov in 2 naključno zablodela človečka). Potem pa ni denarja za Kraljestvo noči in podobno, ki je berljivo najširši publiki, ki tudi plača to kulturniško veselico.

Re: Sarah Jerebic: Kraljestvo noči

Objavljeno: 06 feb 2013, 10:21
Napisal/-a Morrigan
Res super, da tudi slovenski avtorji pišejo takšne knjige, ker roko na srce, to se trenutno prodaja in mislim, da se slovenski pisatelji ne bi branili večjega števila prodanih knjig in prepoznavnosti. Tudi mene je prijelo, da jo bi prebrala, ampak očitno bom rabla "potrošit več energije" kot ponavadi - v knjižnici nisem bila že lep čas, sploh pa je nimajo v tistih, v katere sem po navadi šla. Tak da (priznam), bo še nekaj časa trajalo, preden jo preberem.

Pa ena pripomba, ki se ne nanaša na temo, ampak bolj na slovenske knjigarne - a opažate kako na vsako knjigo vtaknejo napis "v slogu 50 shades". Sem ravno včeraj to opazila na "Čudoviti polomiji", ki btw niti malo ne spominja na 5o shades! Me zanima, če se jim zaradi tega neumnega napisa kaj poveča prodaja.

Re: Sarah Jerebic: Kraljestvo noči

Objavljeno: 07 feb 2013, 15:20
Napisal/-a BojanE
lepo, da ste opazili tudi domače avtorje. Najbrž bi domača dela cenili šele takrat, ko bi jih kdo serviral v angleščini.
No, cinizem na stran!
Kraljestvo noči je zgodba s kar nekaj zabavnimi idejami. Ima pa probleme, kot jih ima mnogo domačih del - v mnogih knjižnicah je ni za dobiti, a kupite jo lahko za 10 € v Office 1 Store. Je vredna dveh rund piva.