Annalight Night: Uslužbenka smrti

Forum o knjigah in serijah, ki spadajo pod kategorijo Fantazija.
Uporabnikov avatar
BojanE
Human
Prispevkov: 189
Pridružen/a: 24 sep 2010, 14:43
Kontakt:

Annalight Night: Uslužbenka smrti

PrispevekNapisal/-a BojanE » 11 jun 2014, 06:59

Spravil sem se k branju knjige dijakinje Teje Gale, ki si je nadela umetniško ime Annalight Night. Mogoče sem storil napako, ker sem najprej prebral Poljub črnega jezera, saj me zdaj ves čas kljuva občutek že videnega. Zgodba znova govori o vojni, tokrat med angeli in nekakšnimi vampirji. Znova je notri ljubezen med predstavnikoma nasprotujočih si vrst, znova imamo adolescenčno žensko bitje, ki je nekaj posebnega, znova so dvorci ene in druge strani. Tudi način podajanja zgodbe je podoben. Gre za čistokrvno urbano fantazijo. Znova se dogaja v nedefinirani anglosaksonski deželi z angleško zvenečimi liki.
Ja, beseda znova se ponavlja, a to ne pomeni, da je knjiga slaba. Njena najlepša odlika je tekoča pripoved in lepo vodeni liki. Od zgodbe ne gre pričakovati umetniški presežek, a če se med branjem imaš fino, če te nikoli ne ustavijo debilnosti in si želiš nadaljevati, je to najboljše priznanje mladi avtorici. Uslužbenka smrti je samo prvi del trilogije, ki je že v knjižnicah. Žal prijazna in marljiva deklica ni kriva, da knjig ne moremo kupiti v knjigarnah.. Žal. če bi bila vsaka od 150+ strani debelih, mehko vezanih A5 knjig po 10 €, bi ji takoj namenil svoj denar. Za vse do zdaj izdane knjige v paketu (trilogija Uslužbenka + Poljub črnega jezera). Žal pa vas bi nakup trilogije stal nezaslišanih 81 € (ja, prav ste prebrali, založba hoče za vsak izvod 27 €). Avtorica ni kriva, če založba cilja izključno na knjižnice, kjer si poplača stroške in ima za plače.
Ampak pojdite v knjižnico in le vzemite njene knjige v roke. Upam, da jo imajo, saj knjižnice malce pazijo, po koliko kaj kupijo.
NAUK: delaj dobro! :angel:

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron