Brett Battles

Forum o knjigah in serijah, ki spadajo pod kategorijo Kriminalke.
Mirai

Brett Battles

PrispevekNapisal/-a Mirai » 10 jun 2013, 19:58

Trenutno lahko omenim samo Jonathan Quinn serijo krimijev, ki jo trenutno berem.

Slika

Koda: Izberi vse

Jonathan Quinn je poklicni čistilec. In kakšno je njegovo delo? Ni preveč nasilno. Quinn poskrbi, da trupla izginejo, in če je potrebno, počisti prizorišče.

Brett Battles v svojem prvencu junaka pošlje na nalogo, ki korenito vpliva na njegovo življenje; na pot nasilja, izdaje in maščevanja. Na prvi pogled se zdi naloga Quinnu preprosta – preiskava sumljivega požara. A ko nepričakovano naleti še na drugo truplo in se njegovi delodajalci v ‘Pisarni’ zavijejo v skrivnostni molk, spozna, da je zadeva resnejša. Ob skromnih namigih in pičlih dokazih skuša odkriti, kdo mu streže po življenju … in ali je to povezano s poskusom uničenja Pisarne.

Njegovo edino upanje je Orlanda, sodelavka iz preteklosti. Orlanda sprva zavrne njegovo prošnjo, a Quinnu pri preiskavi lahko pomaga samo ona. Nenadoma se skupaj znajdeta v vrtincu kriminala. Na poti med celinama odkrivata resnico in se trudita ostati živa. Lov nanju se nadaljuje in Quinn osupne ob njunem odkritju: na sledi sta grozljivi skrivnosti … in genialno zasnovani zaroti s skoraj neverjetnim ciljem.
Slika

Koda: Izberi vse

Brezimnost. zaupanje. poklicnost. To so pravila, ki jih Jonathan Quinn v svojem svetu skrivnosti spoštuje. Znebi se trupel, ki morajo izginiti, in za njimi nikoli ne ostane nobena sled. Ko Quinna pokličejo v pristanišče v Los Angeles, kamor je po pomorski poti pravkar prispel tovorni kontejner, je takoj jasno, da je nekdo prekršil njegova pravila igre. V zabojniku je mrtev mož – človek, ki je Quinnu nekoč rešil življenje. Nihče ne ve, kako je umrl nekdanji agent CIE Steven Markof, in Quinn mora opraviti več kot samo čiščenje. Najti mora Markofovo prijateljico Jenny in ji povedati, da je Markof mrtev. Odkriti mora, kdo je umoril Markofa in Quinnu poslal truplo.

Še pred enim tednom je bila Jenny Fuentes pomočnica ambicioznega kongresnika. Zdaj je izginila neznano kam in nekdo se je precej potrudil, da je ni mogoče najti. A Quinn ima na voljo svoje poti in načine, kako kjerkoli na zemeljski obli odstreti tančico skrivnosti. Premore veščine in znanje, s katerimi lahko prekriža načrte morilcem in vohunom. In ima skrito orožje: prizadevnega in odrezavega vajenca Nata in genialno Orlando, tesno prijateljico, ki mu je življenje rešila že več kot enkrat. Na poti med centrom politične moči v Washingtonu in vrvežem singapurskih ulic se Quinn ne ustavi, dokler ne odkrije resnice o tem, kdo stoji za nasilno smrtjo njegovega prijatelja. Odkrije osupljiv vzrok Jennyjinega nenadnega izginotja in vse, kar Jenny ve o prevari, ki Quinna pretrese.

Brett Battles je prejel številne pohvalne kritike za svoj prvenec Čistilec, v katerem je bralcem predstavil glavnega junaka Jonathana Quinna, pogodbenega agenta in poklicnega čistilca. Jonathan Quinn se čustveno nikoli ne vpleta v svoje delo. A v tem odličnem romanu ga obvladujejo zaskrbljenost in dvomi. Umorjen je bil njegov prijatelj in sodelavec. Izginila je ženska. In tokrat je za Quinna zadeva postala osebna.
Slika

Koda: Izberi vse

The meeting place was carefully chosen: an abandoned church in rural Ireland just after dark. For Jonathan Quinn—a freelance operative and professional “cleaner”—the job was only to observe. If his cleanup skills were needed, it would mean things had gone horribly wrong. But an assassin hidden in a tree assured just that. And suddenly Quinn had four dead bodies to dispose of and one astounding clue—to a mystery that is about to spin wildly out of control.

Three jobs, no questions. That was the deal Quinn had struck with his client at the Office. Unfortunately for him, Ireland was just the first. Now Quinn, along with his colleague and girlfriend—the lethal Orlando—has a new assignment touched off by the killings in Ireland. Their quarry is a U.N. aide worker named Marion Dupuis who has suddenly disappeared from her assignment in war-torn Africa. When Quinn finally catches a glimpse of her, she quickly flees, frantic and scared. And not alone.

For Quinn the assignment has now changed. Find Marion Dupuis, and the child she is protecting, and keep them from harm. If it were only that easy.

Soon Quinn and Orlando find themselves in a bunker in the California hills, where Quinn will unearth a horrifying plot that is about to reach stage critical for a gathering of world leaders—and an act of terror more cunning, and more insidious, than anyone can guess.
Sicer je knjig v seriji 6 + prelude ampak so v slovenščino prevedene samo prve tri. Jst naravnost obožujem to serijo knjig. :thumbup:

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron