Stran 1 od 1

Vojna zvezd: sila se prebuja (VII) (with spoilers)

Objavljeno: 19 dec 2015, 07:51
Napisal/-a Doktor Živago
Ne vem, če je že kje kaj omenjeno. Je že katera pogledala? Jaz sem včeraj in sem navdušena. Ali lahko spoilamo? :)

Re: Vojna zvezd: sila se prebuja (VII) (with spoilers)

Objavljeno: 19 dec 2015, 17:27
Napisal/-a Ever
Lahko se prosto pogovarjate - sej to je zdaj aktualna tema :D

Jaz še nisem pogledala :) Bom pa zagotovo...Dolgo časa nisem pogledala filmov, potem pa sva s <3 en dan imela maraton pa sem postala kar navdušena :D

Re: Vojna zvezd: sila se prebuja (VII) (with spoilers)

Objavljeno: 13 jan 2016, 11:26
Napisal/-a Doktor Živago
Ups, čisto spregledala, da je tvoj odgovor (očitno nisem bila naročena na to temo, kako ne vem). :) Ja, meni je bilo super, veliko akcije, humor je bil na OK ravni, smo se smejali v dvorani. Sem pa videla, da so eni starši pripeljali otroke, mlajše od 10 let. Ne vem, meni osebno se ta film ne bi zdel primeren zanje. Je pa zraven mene sedel fantek, ki se je v napetih prizorih nagnil naprej in začudeno gledal na platno. Luštno. Me je presenetila zgodba Kyla Rena oz. Bena Sola, se pa še zdaj smejim, kako je ime glavnemu zlikovcu - Snoke. Se mi zdi nesramno, da na internetu napadajo Carrie Fisher, da se je grdo postarala, meni je bila čisto ok. In Harrisonu Fordu se tudi že vidijo leta, ampak vseeno te zagrabi nostalgija, ko sede s Chewiejem v Tisočletnega sokola. Super scena je bila, ko so bili vsi na ladji, pa je Han, če sem prav razumela, "švercal" neke pošasti, črvom podobne, in so ga začopatili 2 skupine gansterjev. No, Rey, ki je meni izjemno zanimiv lik, tko simpatična obenem pa močna v Sili, in Finn "hitro" uredita situacijo, ko spustita strupen plin in odpreta vrata eni pošasti - po pomoti seveda. Ko je Han korakal po tistem mostu proti svojem sinu, sem točno vedela, kaj se bo zgodilo ... da bo spet očetomor. Sem pa ves film čakala, kdaj se bo Luke pojavil in res se čisto na koncu za par minutk, kar me je razočaralo. Mi je pa bila zanimiva ideja s črpanjem sonca, samo se moram malo strinjati z mnenjem ostalih, ki pravijo, da so tu šli na safe teren - torej malo ponovljenega, sposojenega, recikliranega, novega in neznanega - skratka, da so kopirali prejšnje filme. Meni se je zdel ta pristop čisto okej, ker mlajše generacije - rojene po 1980 ne poznajo toliko Star wars filmov (govorim o originalni trilogiji, torej IV-V-VI), zato je bil tukaj kar lep povzetek vsega dogajanja. Komaj čakam, da bo še DVD, da si še enkrat pogledam. In naslednji film bo 2017, zadnji pa 2019. Tako obljubljajo ... se mi pa zdi, da se Lucasu kolca, ker je "prodal" svoje zlato jajce Disneyju, samo se nekateri strinjamo, da kadar je on snemal, so bili otročji in bebavi filmi, s temi novimi režiserji bi pa moralo biti drugače. Jar Jar Binks anyone?

Re: Vojna zvezd: sila se prebuja (VII) (with spoilers)

Objavljeno: 14 jan 2016, 09:05
Napisal/-a Morrigan
Jaz sem tudi pogledala. Sicer sem bila v kinu bolj za družbo, nisem namreč neki veliki poznavalec Vojne zvezd. Novejše filme sem pogledala par let nazaj, tako da sem se spomnila vsebine, originalne filme pa že doooolgo nazaj in sem se spomnila zelo malo. Sem se pred filmom poslužla dobre stare Wikipedie, da sem sploh vedla za kaj se je šlo. Tako da me neki nostalgični občutki niso obdajali, me pa je zato veliko bolj navdušila Rey. Končno ena junakinja v pravem pomenu besede! Ki ne potrebuje princa na belem konju (hmm... vesoljski ladji?), da jo reši, ampak lahko to stori sama. In za to NE potrebuje velikega dekolteja in kratkega krila. Juhej!

Re: Vojna zvezd: sila se prebuja (VII) (with spoilers)

Objavljeno: 14 jan 2016, 14:53
Napisal/-a Doktor Živago
Se popolnoma strinjam glede Rey.