Knjižni Blog

Prosti čas, potovanja, hobiji, zbiranje, glasba, šola, služba, delo ...
Uporabnikov avatar
BooksandBows
Pixy
Prispevkov: 1
Pridružen/a: 30 jan 2016, 18:44
Kraj: Kranj
Kontakt:

Knjižni Blog

PrispevekNapisal/-a BooksandBows » 13 mar 2016, 11:34

Živjo :)
Pred kratkim sem začela pisat knjižni blog, pa se nekako ne morem odločit ali bi k angleškim objavam pisala tudi slovenske? Ker res ni dosti knjižnih blogov v slovenščini, še posebej pa mlajših ne vem ali bi si s tem samo naložila več dela ali pa bi privabila dejanske bralce/bralke?

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Knjižni Blog

PrispevekNapisal/-a Ever » 13 mar 2016, 18:17

Odvisno kaj je namen tvojega bloga, v katerem jeziku boš po večini brala in kateri publiki (vsem bralcem ali slovenskim bralcem) je blog namenjen :)

Če boš imela international blog, ti je (pomoje) prevajanje v slovenščino dvojno delo, hkrati pa motnja za international bralce, ki ne znajo slovensko :) Lahko pa prevedeš in mnenje (ali opis knjige) objaviš na Bralnici :D
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
niksipiksi
Human
Prispevkov: 152
Pridružen/a: 30 apr 2012, 10:59
Kontakt:

Re: Knjižni Blog

PrispevekNapisal/-a niksipiksi » 14 mar 2016, 10:15

Sama sem to "težavo" rešila tako, da imam dva - slovenskega in angleškega. Najprej napišem objavo v slovenskem jeziku, ker mi je načeloma to tudi lažje, potem pa prevedem v angleščino. Sta pa popolnoma ločena. In kot zanimivost, nihče še ni zašel na moj slovenski blog :D Je pa res, da se ne trudim in delam "reklame". Kdor bo moja bloga našel, ju bo, drugače pa ne.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron