Js sm po radiu slišala, da je kao folk ni razočaran, ampak da je kao to "poslovna slaba odločitev", ker bojo kao spremenili malo kaj MK izdaja. Če mene vprašaš, hvala bogu! Učila so stokrat bolj na tekočem kaj je od literature dobr, da se prevaja, ful uspešnic prevajajo pa dokaj hitro. Pa še če mene kdo vpraša, njihove knjige so lepše (dizajn mislim). Rečmo zdaj se prevaja (prva dva dela sta že) od Maye Banks (Strast, Poželenje), pa Nikoli tvoja je prevedeno, pa Divergent so prevedli, pa City of Bones itd... Pa ko gledam njihovo FB stran, ko kdo vpraša za kak prevod, pošljejo naprej da se odločijo, al se bo prevajalo ali ne... Mislim, ful dober način majo. Da o tem, kak hitr dobiš knjige, ne govorim. Js jih ponavad dobim že naslednji dan, če kej naročam. Tud odgovarjajo na maile, na FB... čist drug odnos do strank, kot pa MK. Pri MK so se meli za bogove, ker so tak dolg meli monopol... čist prav je, da so jih kupl madona, mogoč se kej tud pri nas zdaj premakne v pozitivno smer glede literature, Učila so velik naredla do zdaj v tej smeri, kar me ful veseli. Upam da ne bojo lobiji sranja delali, ker MK ma kr velik doseg glede tega
ker je direktor/lastnik učil znan po tem, da tretira knjige enako kot katerikoli drug produkt. če se ne prodaja, naj gre dol s polic. čista ekonomija. to pa pri knjigah glih ne špila, a ne.
Mah itak da so knjige biznis, popolnoma vse kjerkoli je kakšna prodaja česarkoli zravn, je ekonomija. Normaln da ne boš izdajal knjig, ki jih noben ne bo kupu. Ravn to je MK delala zadnja leta, sej zato so pa tak v dreku, prodaja padala vsako leto bolj, ker niso bli na tekočem. Tu pa tam jim je ratalo kaj, kot npr. z vampirsko akademijo, ampak idioti so dali že nevemkoli ponatis lani, ko je prodaja že ful upadla, zdaj pa prodajajo te knjige za 5 eur, ker ne morejo prodat, namesto da bi kako novo serijo dali takrat na police in bi folk, ki je VA kupoval, reku "lej, še ena serija, dejmo jo probat", ko je bla stvar še vroča. Pr Učilih pa itak, to kar se prodaja, to bojo izdajali, ampak ravn to pripelje do tega, da ful iščejo in prevajajo nove bukve, kar je point vsake založbe, da daš na police zadeve, ki so trenutno in. Vampirji niso več aktualni, trenutno se prodajajo alpha males in erotika. In ko je bil BUM z Fifty Shades, so začeli iskat bestsellers glede tega... Čudovita polomija pa Londonska ulica je bla takrat še en BUM, imajo že vse prevedene, pol Maya Banks, zdaj sta že dve na policah, tretja bo mislim da junija... Ne vem no, tud kriminalke, same dobre majo prevedene... pri MK pa iščem lahk ko kreten, da bi našla eno knjigo, ki je trenutno res aktualna. Ja, itak da je popolnoma ekonomski način gledanja, konec koncev je to organizacija ki mora služit, ampak Učila majo dober način, kako služit s knjigami, vsaj moje mnenje je tako.