Bralni izziv 2015 Klarcekslikarcek

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Klarcekslikarcek
Pixy
Prispevkov: 3
Pridružen/a: 07 sep 2015, 16:37

Bralni izziv 2015 Klarcekslikarcek

PrispevekNapisal/-a Klarcekslikarcek » 12 sep 2015, 12:43

Sicer nisem največja oboževalka knjig, pa sem se to poletje odločila da bi namesto tv-ja preživela večji del ob knjigi, sem se v knjige malo bolj zaljubila in odljubila od televizije (hvala bogu). Potem pa je tu še bralni izziv, tako da je to super pogon zame, da se vržem malo bolj pred knjige namesto na sodobno tehnologijo, ki nam "uničuje" možganske celice. Ko sem bolj pozorno prebrala izzive, sem ugotovila da sem do sedaj že izpolnila eno vrstico to poletje. Juhuhuh. :tralala:

Tako pa začnimo s tem izzivom.

1. Knjiga ki je izšla pred več kot desetimi leti: Tita boginja smole in težav - Neli Kodrič (2002)
Knjiga mi je bila všeč, čeprav sem bila mnenja na začetku da mi ne bo. Ne vem zakaj ampak nikoli nisem bila največja oboževalka knjig, ker počasi berem. Pa mi je knjigo priporočila prijateljica in sem si jo vzela za poletno branje. Knjiga mi je postala všeč, ker ima glavna junakinja Tita zanimivo, zmešano življenje pri teti in je obsedena s prijateljstvom nekoga preko interneta. celo knjigo ugotavlja kdo je ta internetni prijatelj, zraven pa rešuje težave, ki jih preživlja v šoli in doma. Junakinja mi je všeč zato, ker se izpove svojih težav starejšim, ki ji pomagajo, ne pa da čaka do konca, kjer se vse nabere in nastane ena velika atomska bomba, ki se mora rešiti na zadnjih dveh straneh. Simpatični so bili trenutki, ki jih je preživljala v šoli s prijatelji ali pa z ljudmi, s katerimi se ni razumela. Kar bi vj knjigi pokritizirala, pa je, ko je opisana pot, kako potuje na Hrvaško k svoji ljubezni. res nisem največji ljubitelj potopisov, saj se začnem takoj dolgočasiti, zato se mi je že teh nekaj strani na koncu malo zamerilo. Sicer pa je knjiga simpatična, zabavna in zelo bojevita, saj takšna je tudi glavna junakinja, ki se je odločila boriti s problemi, ki jo obdajajo. Knjigo priporočam tako mlajšim bralcem (nad 13 let) kot tudi starejšim ljudem, da vidijo in se lahko približno poistovetijo z mladino, ki odrašča.


2. Ena beseda v naslovu: Loterija - Beth Goobie
Ok, ta knjiga mi je bila noro všeč, čeprav se mi je na začetku vlekla ko jara kača in je sploh nisem razumela kaj se dogaja. Ko se je zgodba končno začela, sem ob njej zelo uživala. Najbolj mi je bil všeč brat glavne junakinje, ki jo je imel zelo rad in ji je zelo pomagal pri brodnji skozi težave. všeč so mi bili tudi "skrivni zmenki" glavne junakinje in predsednika kluba, ki je za eno leto izoliral določenega dijaka, da se z njim ni nihče pogovarjal. pri tej knjigi se niti ne spomnim, kaj mi ni bilo všeč, tako da svetujem vsakemu da naj si jo prebere in se odloči sam.


3. Avtor mlajši od 30 let: Dež - Nejka Omahen (takrat je bila stara 18 let ko je izšla, tako da teoretično to velja)
knjiga je bila simpatična. Všeč mi je, da notri nastopajo tudi osebe druge rase in notri nastopata rudi dva rasista, ki nista zadovoljna z ljudmi ki so druge rase. Na srečo se oba uneseta in se sprijaznita s tem, da sta napačnega mišljenja. Kar mi ni všeč pri tej knjigi je to, da je malo več oseb v knjigi in sem se počasi že izgubila kdo je kdo. ampak s časoma sem se znašla. :eusa_dance: Knjigo svetujem, da si jo preberejo mladi, saj je notri opisan tudi tragična izguba osebe, in kako se s tem spopadajo. osebno s knjigo nisem bila najbolj navdušena, ni pa slaba za preživljati prosti čas.


4. Lepa platnica: Vilinska pot - Allan Frewin Jones
Ta knjiga je ena redkih, ki mi je tako všeč, da sem jo prebrala dvakrat. Seveda so tu še drugi in tretji del, ki sta mi bila tudi všeč in vse imajo čudovite naslovnice. Komaj čakam, da pride prevod še 4., 5., in 6. dela, saj nanje čakam že zelo dolgo. Všeč mi je svet vil, njihovega življenja, stila oblačenja in čarovnije, nekaj ljubezni (srečne kot nesrečne) itd. Knjigo priporočam osnovnošolce in tistim ki imajo radi fantazijske knjige in VILE! <3
Edino kar mi všeč pa je kakšen junak v knjigi ali pa zopet opis potovanja, ampak vseeno druge stvari odtehtajo to.


5. Dogajanje v kraju ki si ga želiš obiskati: Uničimo jo/ Uničimo Avalon - Cate McCaffrey (Avstralija)
Kaj bi Avstralijo samo obiskala. Tja bi se selila. poletje celo leto in konec. Knjiga mi je bila zato všeč, ker ima problemsko tematiko - Spletno nasilje. Opisuje življenje in trpljenje žrtev. Knjiga da človeku misliti, kakšne pasti so na internetu in kakšni so nekateri ljudje ki se skrivajo za nasilneži v resnici. Knjigo priporočam zagotovo vsem ljudem od 13 let naprej. Mogoče 12 let naprej.


To poletje sem spoznala, da je knjiga res človekova dobra prijateljica. =)
Kamor koli greš, pojdi z vsem srcem. (KONFUCIJ) <3

Klara

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron