Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 13 sep 2015, 22:49

To je zame prvič zato bo zame kar zanimiva naloga opisat vse knjige. :))
Sem pa vesela da se bom spustila v to kajti negrejo mi prou dobr opisi knjig ker mam bl tak besednjak ampak bo že :D


1) Izšla pred več kot 10 leti (3 točke)
2) Ena beseda v naslovu (2 točki)
3) Avtor, mlajši od 30 let (3 točke)
4) Lepa platnica (1 točka)
5) Dogajanje v kraju, ki si ga želiš obiskati (2 točki)
6) Dogajanje v Evropi (2 točki)
7) Vijolična platnica (3 točke)
8) Romantika (2 točki)
9) Več kot 400 strani (3 točke)
10) Uspešnica, ki je še nisi prebral/a (1 točka)
11) Knjiga, ki jo že imaš doma (3 točke)
12) Kriminalka ali grozljivka (2 točki)
13) Po lastni izbiri (1 točka)
14) Znanstvena fantastika (2 točki)
15) Drugi del poljubne serije (3 točke)
16) Od nekdaj si jo želiš prebrati (1 točka)
17) Knjiga, ki si jo enkrat že prebral/a (3 točke)
18) Fantazija (2 točki)
19) Knjiga, ki je dobila kakšno nagrado (3 točke)
20) Knjiga, ki bi jo moral/a prebrati v šoli (2 točki)
21) Dogajanje v gorah ali na snegu (2 točki)
22) Po priporočilu nekoga iz Bralnice (1 točka)
23) Izšla leta 2015 (3 točke)
24) Tvoj priljubljen avtor (2 točki)
25) Resnična zgodba (3 točke)

"A Library is a hospital for the mind" - Anonymous
"YOU HAVE BEWITCHED ME, BODY AND SOUL" - Mr.Darcy
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 19 dec 2015, 22:01, skupaj urejeno 6 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 13 sep 2015, 23:39

1) Izšla pred več kot 10 leti
Mary Balogh - Temni angel
Org.naslov : Dark angel

Slika
http://i.imgur.com/QkBsFHz.jpg

Opis knjige: (Lažje branje)
Med vsemi liki v knjigi mi je bila Samanthina vloga najmanj všeč. Igra lika prijateljice Jennifer, kar je v redu ampak je sama tudi tako naivna in mlada da se zaljubi v bodočega moča prijateljice. Pri njej mi ni bilo všeč da je za Jeniferjim hrbtom skrivala nekakšno romanco z lordom Kersyjem in ji ni mogla povedati resnice o tem razmerju. Najboljši dogodek se mi zdi čisto na koncu knjige, ko se Jennifer zbudi in jo pokličejo v spodnjo sobo kjer jo čakajo goste. Po njenem mnenju seveda Samantha ampak bila sta lord Kersey in njegov oče. Ta dober del pa je, ko lord Kersey prizna da je med zaročitvijo z Jennifer imel z drugimi ženskami razmerja in da mu ni bila več všeč. Jeniffer je bila seveda osupla ampak je bila srečna da je izvedela resnico in je lahko bila srečna z grofom Tornhillom. Med celotnim branjem knjige mi nje bil všeč slog pisanja, saj je bila bolj lažja za brati. Bila je seveda kratka in konec mi ni bil čisto nič ušeč. Mogla bi se še nadaljevati zato da bi se videlo kako sta lika Jennifer in grof Thornhil srečna in imata mogoče otroka na poti ali boljšo poroko planirano. Knjiga bralcu sporoča da je ljubezen lahko lepa ampak ne smeš preveč zaupati ljudem, ki ti stojijo blizu. V tem primeru moraš dobro razmisliti če ti je še vedno kaj do stare ljubezni a iščeš samo vzrok da nočeš nove. V tej knjigi ne vidiš veliko konfliktov in je precej preprosta za branje kar pa je nekaterim bralcem všeč
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 17 dec 2015, 00:45, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 14 sep 2015, 23:51

4) Lepa platnica
Razgaljena S.K.R.I.V.N.O.S.T.
Avtor: L.MARIE ADELINE
Serija: Skrivnost , 2.knjiga
Org. naslov: S.E.C.R.E.T. shared

Slika
http://1.bp.blogspot.com/-IxKOD41GKgU/V ... ivnost.png


Opis knjige:
Zgodba v tej knjigi govori o ženskah, ki se prepustijo fantazijam in sanjam. Med liki mi ni bila všeč Tracina, tudi če je bila samo natakarica v restavraciji in je delala z Cassie skupaj mi njen karakter ni bil dober. Izigravala je Willa, ki je bil Cassie všeč in lagala je o otroku, ki ga je pričakovala. Najbolj mi je bila všeč Dauphine, ker se je skozi vseh 10 nalog prebila in je postala bolj zrela ženska. Med vtisi v spominu mi je ostalo veliko ljubezenskih trikov in zapletov ampak najbolj mi je ostalo v spominu konec knjige v bolnišnici. Tracini je voda odtekla in je pričakovala otroka, vsi so bili takoj znjo in šli znjo v bolnišnico tudi Cassie in Will. Ampak Will potem izve da ni oče otroka ampak je en ljubimec od Tracine. Na parkirišu se Willu čisto zamegli in se z Cassie slabo razideta. Knjiga je bila zelo dobro napisana in ni bilo veliko zapletov. Najbolj mi ni bilo všeč da se je Cassie odmaknila v ozadje in da je bila Daupfine glavna. Mešanica poglavij je bila dobra ampak konec je bil slab, zgleda de Cassie nebo nikoli srečna z Willom. Knjiga sporoča da moraš paziti kako v življenju mešamo ljubezen in spolno zlo samo po sexu. Seveda si želimo oboje skupaj ampak vedno to ne gre. Ko se zaljubiš moramo biti previdni kako naprej ali je tisti spolni partner pravi ali ne.
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 17 dec 2015, 00:39, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 16 sep 2015, 23:33

17) Knjiga, ki si jo enkrat že prebral/a
Spreobrnjeno srce
Avtor: JUDE DEVERAUX
Serija: Edilean, 9.knjiga
Org. naslov: Change of Heart

Slika
http://www.mkk.si/wp-content/uploads/20 ... o-srce.jpg

Opis knjige:
Začetek mi je bil zelo všeč, ker se je dogajanje prestavilo na otroštvo Eli-ja in Chelsea. Ideja, da sta spravila Elijovo mater in čisto neznanega moškega skupaj je bilo čisto nora in zabavna. Najbolj mi je bil všeč Eli, ker se je skozi celotno zgodbo spominjal svoje prave ljubezni Chelsea. Nikoli je ni pozabil in na koncu je imel svoje trike, da je prišel blizu nje. Po drugi strani mi pa Chelsea ni bila prav preveč všeč, ker je imela svoje muhe. Po vseh letih si ni upala pogledati v obraz in priznati, da dela napako. Naredila je edino prav, da je prišla spet blizu Elija. Ker on je bil edini, ki ji je vedno stal ob strani. Dogodek veselja in hrepenenja je bil takoj na začetku knjige. Eli in Chelsea sta bila v otroških letih in sta se spomnila načrta, da spravita matero Mirando in Elijevega dobrega prijatelja Franka. Dogajalo se je v gorah pri eni koči, ko je imel Frank nesrečo. Na začetku sta imela malo težav s spoznavanjem ampak proti koncu sta se zelo dobro razumela in sta imela tudi spolne odnose. Čez nekaj časa pa se poročita in dobita otroka, kar je bilo čisto veselje. Glede pisanja mi je bilo všeč da so se poglavja menjavala in da je vsak povedal svoje. Ni mi bilo pa všeč, da je bilo na koncu veliko oseb vpletenih in veliko denarja. Ker denar ne more kupiti ljubezni. Knjiga sporoča da tudi če izgubimo stike med seboj, se najde vedno pot do katere moramo sami priti da se spet najdemo. Prava in resnična ljubezen najde vedno pot do svoje sreče.
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 04 nov 2015, 22:31, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 16 sep 2015, 23:56

24) Tvoj priljubljen avtor
Prevzetnost in pristranost
Avtor: Jane Austen
Org. naslov: Pride and Prejudice

Slika
https://d.gr-assets.com/books/1320399351l/1885.jpg

Opis knjige:
Svetovno znani roman od Jane Austen, je najlepši in zelo lepo napisani roman vseh časov. Tudi če je zelo star, je še vedno zelo priljubljen in ljudje ga zelo radi berejo. Med liki se dobro seznanimo z družino Bennet in družino Darcy. Najboljši lik se mi zdi Elizabeth, ker ima svoj ponos in ga tudi pokaže. Njeno vedenje mi seveda ni bil vedno všeč saj je trmasta in jo obkoljujejo ljudje, ki jo imajo zelo radi. Najmanj mi ni bila všeč sestra gospoda Bingleya, Caroline. Njena vloga je bila čisti obup. Ni marala ne Elizabeth ne njene družine, ker ni spadal pod njen rang. Ampak za voljo brata bi se lahko spremenila, kar se pa ni in je bila tudi sama nesrečna na koncu, ker tudi Darcyja ni dobila. Najboljši del celotne zgodbe je, ko si Elizabeth ogleda hišo in celotno posest gospoda Darcyja. V notranjosti hiše se znajde pred vrati Georgiane, Darcyjeve sestre, ko igra klavir. Seveda jo Darcy opazi in steče za njo na balkon, kjer se pogovarjata ampak še ne priznata čustev. Glede stila pisanja je seveda drugačen saj je bil roman napisan že zelo dolgo nazaj, pa vseeno mi ni bilo všeč da ni bila ljubezen takoj izrečena. Vse se je tako vleklo in šele čisto na koncu se je ljubezen razkrila. Knjiga ma svoje načela in opise ampak je še vedno uspešnica in zelo znana knjiga. O tej knjigi lahko najdemo različna mnenja, sporoča pa da se ljubezen ne izpove vedno ob pravem trenutku. Včasih je potekalo vse drugače in se nisi mogel kar zaljubiti in poročiti iz ljubezni. Kar pa dokazuje knjiga da se tudi da. :)

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 17 sep 2015, 23:15

5) Dogajanje v kraju, ki si ga želiš obiskati
Vražje nakane
Avtor: ELIZABETH HOYT
Serija: Maiden Lane, 1.knjiga
Org. naslov: Wicked intention

Slika
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... 0AH0eeTfNO

Opis knjige:
Iz različnih podobnih knjig poznamo da se prirejajo lepi plesi in da se dogajanje postavi v središča mest ali vasic bolj bogatih okoliščin, nismo pa navajeni imeti dogajanje sredi revne četrti. V tej knjigi je zelo zanimivo prav to, da je čisto drugače kot v drugih knjigah. Gospodična Temperance Davis vodi z bratovo pomočjo sirotišnico za mlade otroke sredi revne četrti St. Gilsa. Ker pa tej sirotišnici premankjuje denarja in osebja ter opreme gospodična Temparance stori vse da bi dobila najemnika za sirotišnico in tako odplačala dolgove. Na srečo se kmalu pojavi lord Caire, ki potrebuje pomoč pri iskanju morilca svoje ljubice. Temperance mu seveda pomaga in tako reši sirotišnico. Med glavnima vlogama mi je bila Temperance zelo všeč, saj si kot ženska v tistih časih veliko upa. Sama dobro ve kaj vse rabi za preživetje in reskira vse da bi lahko normalo naprej živela. Svoje izkušnje ima tudi iz tega da je rojena v številčni družini, saj jo imajo vsi radi in jo hočejo tudi obvarovati. Najbolj se mi je vtisnilo v spomin dogodek, ko sta prišla na koncu že do sirotišnice, ki je bila v plamenih in je lord Caire reševal otroke in na koncu rešil vse kar je bilo treba, da sta bila z Temperance srečna. Pri tej knjigi mi je bilo všeč, da je bila napisana na dolgo in so se nekateri dogodki kar vlekli ampak se je na koncu rešilo lepo in srečno. Sporočilo knjige je da tudi če si se rodil v revni družini, ne pomeni da ne moreš biti na plesu bogatih. Vse je možno če se le da. Nikoli ne smeš obupati ampak moraš nadaljevati svoje načrte tudi če ti niso všeč. Saj so v igri tudi drugi ljudje. :D
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 17 dec 2015, 00:27, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 17 sep 2015, 23:45

10) Uspešnica, ki je še nisi prebral/a
Predana
Avtor: SYLVIA DAY
Serija: Crossfire, 1.knjiga
Org. naslov: Bared to you

Slika

http://www.cosmopolitan.si/media/upload ... a-mala.jpg

Opis knjige:
Zgodba o dveh ljudeh, ki imata iz preteklosti napake in jih nočeta v prihodnosti. Zgodba na splošno mi je bila zelo všeč ampak ni bila nič posebnega. Eva kot ženska, si zasluži takega moškega kot je Gideon, postavnega , lepega in bogatega. Ampak kaj, ko mata skozi knjigo celotno zgodbo polno demonov, ki jih spravita v kot s seksom. Med slabšimi liki je Gideon, ker kot moški hoče celotno prevlado nad žensko v zgodbi Evo. Je postaven in lep ampak za Evo bi se mogel veliko bolje potruditi, če bi jo želel čisto pri sebi. Kompromisi bi delovali če bi se jih držala oba. Najboljši dogodek se mi zdi ko sta se spoznala, na začetku je bila tista napetost med obema, ki se potem spremeni v razmerje. Tudi če Gideon ne želi razmerja ker ga ni izučil pri prei šnih ženskah ampak Eva mu ne da miru v glavi. V podjedju Crossfire, kjer se spoznata postane vse bolj in bolj napeto. Knjiga mi ni bila všeč ker je tako podobna 50 odtenkov. V obeh knjigah sta parček, ki se strastno zaljubita in se kregata in gresta narazen potem pa spet skupaj. Pri tej pa je bilo vse lepo opisano malo pretirano ljubezni ampak lepo. Zdaj kaj bi sporočalo je težko saj se še nadaljuje. Ampak lahko se v zvezi sporazumemo z demoni iz preteklosti ali brez. Oba morata imeti voljo da se razumeta.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 21 sep 2015, 21:47

22) Po priporočilu nekoga iz Bralnice
Hči dima in kosti
Avtor: Laini Taylor
Serija: Daughter of Smoke and Bone (Hči dima in kosti) (1. del)
Org. naslov: Daughter of Smoke and Bone

Slika
http://www.mladinska.com/_files/18297/H ... ti-200.jpg

Opis knjige:
Knjiga vas bo popeljala čisto v drug svet in vas očarala, ker mene je. Zgodba govori o Karou, ki spozna fanta ali angela Serafa in se zaljubi v njega. Karou je mlado dekle skrivnostnega porekla z modrimi lasmi. Njena vloga čist očara s karakterjem in lasmi ter raziskovanjem svoje družine kar jo na koncu pogubi. V knjigi opisuje kako išče za svojega mojstra in učitelja in kakor drugega očeta zobe. Zakaj pa tudi sama ne ve. Njen lik mi je zelo všeč ker se išče in opravlja naloge po vsem svetu in si ogleduje še zraven malo mesta medtem se pa še poleg zaljubi v angela. Ljubezen je seveda prepovedana in jo na koncu z resnico doletijo spomini, ki jih vidi v drugi osebi. Najboljši del je ko Karou pije v lokalu z Akivo in ga potem pelje na svoj dom.Tam se začneta spoznavat in odkrivat resnico od sebe. Najbolj mi po celotni knjigi ni bilo všeč to da se zgodba menjava in se izgubiš. Enkrat pripoveduje o Karou in potem že o drugem svetu Akive. Drugače je pa knjiga odlična. Knjiga vas popelje v drug svet. Že na začetku z verzi vas prevzame in nato se nadaljuje z zgodbo. Zgodba od Karou postane proti koncu malo žalostna ampak še vedno ima Akiva. Tudi če se ne moreta na koncu. Knjiga je hvalabogu v 3 delih in že komej čakam nadaljevanje.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 21 sep 2015, 22:16

11) Knjiga, ki jo že imaš doma
Poljub smrti
Avtor: Richelle Mead
Serija: Vampire Academy (Vampirska akademija) (3. del)
Org. naslov: Shadow Kiss

Slika

http://www.bukla.si/upload/book_media/2 ... 70x260.jpg

Opis knjige:
To serijo sm si vedno želela imeti doma in jo zato tud imam. Med vsemi deli mi je bil 3 Poljub smrti najboljši. Začne se sevede z Rose mlado vampirko, ki v 3 delu postane že vajenka in skrbi za svojo prijateljico Liso. Skozi celotno zgodbo spremljamo Rose kako se spreminja in kako se zaljubi. Rose je mlado dekle, ki živi na akademiji svetega Vladimirja z svojo prijateljico Liso in drugimi varuhi in vampirji začetniki ter vampirji čarovniki ki eksperimentirajo z zemljo ali dušo. Šola je seveda velika saj ima veliko varuhov med njimi tudi Dimitrija v katerega se zagleda in vzpeti plamen ognja. Rose skozi zgodbo spozna delček sebe in čuti moči duhov, ki ji ne grejo iz glave. Medtem se mora še spopadati z Liso ki začne čarati z napačno magijo. Na koncu napadejo strigoji, ki so nasprotniki vampirjev šolo in se vsi bojujejo proti. Med bojevanjem Rose izgubi prijatelje ampak se ji vseeno izteče kot bi moralo. Med dobrimi liki je seveda Rose, ker je mlada za povrh še varuhinja Lisi, kar je precejšnja odgovornost ter zaplete se v romanco z Dimitrijem. To dekle se izgubi ampak vedno najde dober izhod. Med branjem mi ni bilo všeč to, da je bila romanca zelo kratka. Na splošno v celotni seriji je zelo malo romance ali ljubezni med vampirjem. Ampak je še vedno najboljša serija vseh časov.Med najbolši deli mi je seveda to da sta Rose in Dimitri na skrivaj v koči Imela razmerje pač imela intimen odnos. Ampak na žalost ga je bilo prehitro konec in se je začela vonja med njo in njenimi mislimi ali duhovi drugače. Med vsemi deli mi je bil ta najboljši na splošno zaradi zgodbe ker se razvije kot se. Rose ima moči, ki jih spozna in ima ob sebi Liso ki se izgublja ona jo pa rešuje. Na en način mi je všeč razplet na koncu ampak nam pove kako je ko ne moreš biti ti ne da bi kerga drugega ogrožal. Kot 3 del serije mi je bila zeloo zelo všeč. _)

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2015 - blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 22 sep 2015, 21:49

2) Ena beseda v naslovu
Edenbrooke
Avtor: Julianne Donaldson
Org. naslov: Edenbrooke

Slika

https://www.mojpaket.si/content/images/ ... a_220.jpeg


Opis knjige:
Zgodba o Marianne Daventry vas popolnoma očara. Mladi lik dekleta ali gospodične, ki se dolgočasi v kraju kjer trenutnoma živi - Bath. Njeno življenje se po smrti matere spremeni na glavo njo pošljejo k babici v Bath njeno sestro dvojčico pa k sestrični v London. Sestri se po dolgem času spet najdeta ter skupaj odpotujeta na posestvo Edenbrooku. Marrianne posestvo postane takoj zelo všeč, saj jo spominja na njeno otroštvo. Spozna pa tudi mladega moškega Sira Phillipa in se popolnoma zaljubi. Skozi celotno knjigo ji dvori in jo osvaja, Marianne pa drugi opozarjao da je Phillip osvajalec ženskih src in da naj bo previdna kar je bilo prepozno. Zgodi se da Marrianne sliši pogovor med bratoma in jo totalnoma pretrese, da ni zaželena na posestvu kar seveda ni res. Sir Phillip se tudi zaljubi vanjo in tudi ko pride njena sestra teden po njenem prihodu s sestro Phillipa ji še vedno dvori in jo zapeljuje. Na koncu se zgodi kar se pride njen oče iz Francije, Phillipu je napisala pismo v katerem piše da se je zaljubila v njega in to pismo dobi v roke sestra. Teče vse gladko in si v knjižnici priznata čustva. Knjiga me je totalnoma očarala, glaven lik Marriene mi je bil zelo všeč ker je bila bolj domača. Zanimalo jo je bolj posestvo kot denar in tudi veliko je dala na sestrino srečo. Dobro da se na koncu reši sestrine želje in da je srečna tudi sama. Kniga sporoča , da ne moraš vedno misliti na druge ampak tudi nase. Dobro je imeti družino da tudi ta poskrbi za kaj. :)
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 17 dec 2015, 00:48, skupaj urejeno 1 krat.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov

cron