od Jo Barrett

Izziv: po priporočilu tvojega sorodnika
Ocena:

Povezave:
Bralnica
Goodreads
Celoten komentar - blog
Opis:
Lagal ji je, jo prevaral. Uničil ji je življenje. Bi ga bilo težko umoriti? Medaline Piatro je štiri leta življenja posvetila zaročencu Carltonu - v zameno je dobila romanco, rože in seks, kakršnega dotlej še ni doživela. In nato se je znebil - nič drugače kot po elektronski pošti. Izrabil jo je, zlomil ji je srce... in jo celo spravil ob službo, ki ji je pomenila vse.
Zdaj je Maddy na pohodu. Hoče zadoščenje in hoče nazaj svojo kariero. A Maddy bo spoznala, da maščevanje, naj bo še tako upravičeno, ni tako preprosto, kot se sprva zdi. Ni preprosto - niti s strupenimi kolači z arzenikom, niti s pomočjo nasvetov in dobrih želja najboljše prijateljice.
"Ni ljubezenska zgodba", je podnaslov oz. opomba pod naslovom knjige.
Mnenje:
Knjigo mi je priporočila sestra, najverjetneje pa bi jo v vsakem primeru prebrala, saj je neprestano govorila o njej. Zaradi vsega kar sem slišala sem pričakovala res zabavno knjigo. Na koncu pa sem se zalotila kako obračam strani in čakam na smešne trenutke, nakar se knjiga konča.
Kljub vsemu pa lahko rečem, da je prisrčno branje. Zgodbo spremljamo iz Maddyjinih oči. Poglavja pa so dvojna, ena govorijo o njenem razmerju z Carltonom, druga pa so postavljena v sedanjost, torej čas maščevanja. Najprej me je to motilo, vendar sem se hitro privadila. Proti koncu pa se obe pripovedi združita v neko celoto. Ta drugačnost v poglavjih mi je bila všeč, saj so ponavadi vsi ženski romani napisani po istem kopitu.