od Maggie Stiefvater

Izziv: Mladinska knjiga (2 točki)
Ocena:

Povezavi:
Bralnica
Goodreads
Opis:
Sam je večino svojega življenja preživel kot volkodlak, sedaj pa zgleda, da je ozdravljen. Njegova koža se več ne spremeni v dlako med tem ko temparatura pada. Zdaj sta lahko z Grace srečna. Toda ravno ko Sam začne zaupati v svoje človeško življenje, se Grace ne počuti več kot človek. Sam je tako zelo zaskrbljen za Grace kot tudi za svojo skupino volkov, ki imajo zgleda po dolgih letih novega člana.
Mnenje:
Meni osebno ena lepših ljubezenskih zgodb za mlade, ki temelji na iskrenosti, zaupanju ... Knjigo sem tokrat brala drugič, saj sem se odločila prebrati celo serijo in ker sem že malo pozabila sem jo zopet vzela v roke, preden se lotim še tretjega dela.
Oba glavna lika v knjigi sta mi super, dobro se ujemata, imata zelo dodelana karakterja. Grace je dekle, ki se tako rekoč vzgaja sama, saj se starša zanjo ne menita kaj dosti. Zato je samostojna, odločna in malce odštekana, za prijateljstvo in ljubezen je pripravljena žrtvovati vse. In zato mi je tako všeč. Sam pa je zelo netipičen fant, miren, tih in ljubi z vsem srcem. Travma iz preteklosti ga naredi močnega in odločnega, ampak je vseeno popolno nasprotje svojega dekleta. Igra kitaro, piše pesmi o svoji ljubezni, poje ...

Potem pa so tukaj še volkovi, glavna tema knjige. Mogoče mi knjiga ne bi bila tako zelo všeč, če nebi bila tako nora na njih oz. na vse kar ima štiri tace ...

Mene je začarala, že berem tretji del