od Rick Yancey

Izziv: Knjiga, ki ima v naslovu številko (2 točki)
Ocena:

Povezavi:
Bralnica
Goodreads
Opis:
PRVI VAL
Je odnesel pol milijona ljudi.
DRUGI VAL
Je to število osramotil.
TRETJI VAL
Je trajal malo dlje. Dvanajst tednov … Štiri milijarde mrtvih.
V ČETRTEM VALU
Ne moreš biti prepričan, da so ljudje sploh še ljudje.
IN PETI VAL?
Nihče ne ve. Toda prihaja.
Po samotnem delu avtoceste teče Cassie. Beži pred bitji, ki so le videti kot ljudje. Bitji, ki so razkropila zadnje preživele na Zemlji. Njena samota pomeni preživetje, dokler ne sreča Evana Walkerja. Zapeljivi in skrivnostni Evan je morda njeno edino upanje. Cassie mora zdaj izbrati: med zaupanjem in obupom, med kljubovanjem in predajo, med življenjem in smrtjo. Se bo vdala ali uprla?
Mnenje:
Kar nekaj časa je že minilo kar sem knjigo prebrala, skoraj dva meseca nazaj, zato sem že malo pozabila vsebino. Knjiga mi ni bila všeč, mogoče zaradi prevelikega pričakovanja, saj me je opis zadaj čisto prevzel in sem komaj čakala da jo dobim v roke. Sama zgodba kot taka je bila zanimivo načrtovana in tudi tematika je super, ampak mi nekako ni potegnila. Motilo me je predvsem to, da tudi na koncu knjige ne izveš kako se ti "vesoljčki" ločijo od navadnih ljudi, ker po videzu so čisto enaki. Ni mi všeč to grozno opisovanje pobijanja ljudi, predvsem otrok in manipuliranje z njimi. Vem, da je to poanta knjige, ampak mi je malo pretirano, se mi zdi da je avtor kar užival v tem, ko je opisoval vsa tista trupla, jame s kostmi itd.
Cassie mi je všeč, je pogumna in obožuje svojega mlajšega bratca. Pri njej mi je všeč tudi to, da ni nekakšna junakinja, brez strahov, ampak je običajen človek, ki se skrije, ko jo je strah, ki joka, je zaupljiva a ob enem si ne upa zaupati nikomur.
Evan mi je na nek način še ljubši, saj ima tisto nekaj več. Ti njegovi nočni nepojasnjeni pohodi so prav skrivnostni in zaradi tega je še bolj zanimiv in privlačen kot lik.
Zgodba in liki so mi všečni, ampak knjiga meni osebno ni presežek, zato sem jo ocenila s 3.