Charlaine Harris: Living dead in Dallas

BRALNICA
GOODREADS
2. del serije Sookie Stackhouse je izjemen, tako kot 1.del.

Sookie mi je enkratna. Res super lik. Neustrašna, pogumna, samozavestna ženska, ki se nikogar ne boji, vendar pa se počuti bolje, če ima ob sebi nekoga močnega. V knjigi se zelo veliko dogaja. Žal mi je za Lafayetta. Že v 1.delu je malo nastopal, tukaj pa že na začetku umre. Se mi zdi, da je v filmski različici boljši. Ima več dogajanja, je zelo smešen lik. V knjigi sem ga pogrešala. Do konca sem upala, da bo nekako vstal od mrtvih in pokazal svoj humor. Vendar tega ni bilo.

Sookie in Bill sta super par. Tako privatno kot poslovno (če rečemo reševanju vampirjev tako

Njun odlomek:
The hot water immediately made me feel better, and I relaxed as it beat on my back.
'Shall I join you?'
'Shit, Bill!' My heart pounding a mile a minute, leaned against the shower wall for support.
'Sorry sweetheart. Didn't you hear the bathroom door opening?'
'No, dammit. Why can't you just call ˝Honey, I'm home˝, or so something?' (str.22)
Okoli Sookie se pa tudi smuka Eric. Tako kot v seriji se mi tudi v knjigi bolj dopade Eric kot pa Bill. Bom prebrala nadaljevanje, ker me zanima ali tudi v knjigi Sookie pristane v Erikovem objemu.

V knjigi sem tudi pogrešala Pam. V enem poglavju je omenjena. V filmski seriji se je pa stalno smukala okoli Erica. Sicer mi ni bila kot lik všeč. Ampak sem jo pogrešala predvsem zato, ker sem jo navajena v Ericovi bližini.
Ericov specialni stavek mi je:
'You look especially luscious in that knit dress with nothing underneath,' Eric said. 'If you left Bill and came to me of you own free will, he would accept that.' (str.200)
Direktno ji je povedal kaj si želi