Knjiga o mitu ali legendi (2 točki)
Uslužbenka smrti
Annalight Night
Goodreads
Ocena:
Mnenje:
Lahkotno in sproščujoče branje! Bolj kot zaradi izziva me je zanimala, ker jo je napisalo slovensko dekle

Junakinja Angelique (Angel) mi je v redu - ne gre mi na živce, ni pa mi niti posebno pri srcu. Všeč pa mi je njen sarkastičen jezik in humor

Ostali junaki so v redu, čeprav zaenkrat še ne razumem zakaj je lektorica v uvodu napisala, da je Eric (angel) hudoben lik? Edino pri Zacku in Grace sem vedno zavrtela z očmi, ker sta predstavljena boleče klišejsko.

Čeprav je branje lepo potekalo, sem včasih morala kako stran dvakrat prebrat in se vračat nazaj, ker določene stvari so se kar naekrat zgodile in ni mi bilo jasno, od kod/kako/kaj?!?! Pa tudi, sprva Eric ne želi iti z Angel v šolo, ker so njegova krila preveč očitna, potem pa gresta skupaj v nakupovalno središče...am kaj tam ljudje ne opazijo kril? In je še par takih nelogičnih trenutkov. Pogrešala sem tudi malo bolj podrobnejših opisov bojev, na primer, ko Angel ubije vampirje - prikaže se in jim odseka glave (kul, samo lahko bi blo več akcije). Drugače pa ideja me je pritegnila, dogodki se tudi lepo odvijajo in je nekakšen cliffhanger na koncu, tako da grem zdej brat nadaljevanje
"Življenje je prekratko, da bi se prepirali, si lagali in se varali."
"Veste, vsi imamo določen rok trajanja. Že vnaprej je na podlagi naših odločitev in dejanj določena naša usoda. Ne mislite, da je to vaše zadnje življenje, v naslednjem boste gotovo kaj boljšega kot nergavi učitelj zgodovine."
"Morijo ljudje. Mi smo le del življenjskega ciklusa."