KINDRED
od Gaelen Foley
Naloga: Knjiga, kjer glavni junak ni belec (3 točke)
Goodreads povezava: Kindred
Prebrana: 13.12.2016

Pa je prebrana in zapisana še zadnja knjiga za letošnji izziv.

S to kategorijo sem imela največ težav. Na začetku sem si napisala eno knjigo, ki mi je bila zanimiva, ampak je potem enostavno nisem našla, ko sem iskala primerno knjigo za ta izziv. In tako se je moje iskanje nadaljevalo. Slučajno sem naletela na zapis ene punce, ki jo je prebrala. Same pozitivne stvari, zato sem hitro sklenila, da jo morem prebrati še jaz.
Knjiga me je popolnoma presenetila, saj sem pričakovala nekaj drugačnega. Knjiga je nabita s čustvi in tudi ob branju sem dobivala različne občutke. Do osuplosti do tega kar se je včasih dogajalo v suženjstvu, do jeze in upanja, da se bo vse pozitivno končalo ob koncu knjige.
Tudi stil pisanja pisateljice mi je zelo všeč, saj se zelo lepo bere. Rada berem fantazijske in zgodovinske knjige, ta knjiga pa je mešanica obojega, zato me je še toliko bolj navdušila. Knjigo priporočam tudi vsem, ki jih takšna tematika zanima, ker mislim, da bi mogel vsak prebrati to grozno zgodovino, saj se mi zdi, da v šoli večina omenjajo samo našo, Evropsko zgodovino in kakšnega Hitlerja, to kaj se je včasih dogajalo v Ameriki pa le na hitro omenijo. No, vsaj takrat, ko sem jaz hodila v šolo je bilo tako.
Ocena: