KNJIGA PO KATERI SO POSNELI SERIJO:
Zoo
Od
James Patterson, Michael Ledwidge
Vsepovsod po svetu se začnejo dogajati brutalni napadi živali na ljudi. Jackson Oz je biolog, ki spremlja te dogodke in skuša ljudi prepričati, da se dogaja nekaj drastičnega in da je potrebno napade živali nekako preprečiti, še pomembneje pa je, da ugotovijo pravi razlog, zakaj se to dogaja.
Lani sem na tv-ju gledala novo serijo Zoo, ki je temeljila na tej knjigi. Ker mi je bila serija blazno všeč, je bil tokrat že skrajni čas, da sežem tudi po knjigi. Pričakovala sem, da bo knjiga dokaj podobna seriji, a vendarle ni bilo tako… Kot glavna karakterja nastopata v knjigi le Oz ter Chloe Tousignant, vendar pa je Chloe v knjigi popolnoma druga oseba. Abraham je prisoten le kratek čas na začetku.
Takoj smo potisnjeni v samo zgodbo, beremo posamezne odlomke grozot iz celega sveta… Sama zasnova zgodbe je izredno zanimiva, a omenjeno je preveč stvari, avtorja se premalo posvečata posameznim dogodkom, preveč je skakanja sem in tja, kaka stvar je pretirano pogosto omenjena, nekaterih pomembnih stvari pa se zgodba sploh ne dotakne.
Čeprav so nekatere stvari v knjigi precej znanstveno fantastične, sem izvedela nekaj zelo zanimivih stvari o živalih, o njihovem vedenju. Bistvo knjige je bilo zame to, da sta avtorja opozorila na čedalje večji tehnološki napredek človeštva, hkrati pa se ne zavedamo, da nam napredek lahko tudi škodi- v knjigi le-ta vpliva na vedenje živali. Ko nekdo “manj pomemben” opazi neko škodljivo delovanje, so potrebna leta, da je ta oseba opažena in da se začne razmišljati o ukrepih, ljudje nikakor ne moremo stopiti vsi skupaj in delovati vsi kot eno. Tudi postavljena pravila ne veljajo za vse, z denarjem lahko dosežeš tudi nemogoče. Zgodba se zaključi “nedokončano”, saj ljudem ni pomoči...
Če bi avtorja pri pisanju ubrala malenkost bolj poglobljen odnos, bi bila lahko knjiga res vrhunska...
https://www.goodreads.com/book/show/133 ... on=service