- -Agatha-Christie--KARIBSKA-SKRIVNOST_540a305734483.jpg (9.43 KiB) Ogledan 4937 krat
Knjiga, ki je izšla na leto tvojega rojstva
Karibska skrivnost / Agatha Christie
Sem prebrala eno kot greh staro knjigo. No, ne kot greh, kot jaz

. Zadnjič sem videla, da Agatho Christie priporočajo za temo "knjiga, po kateri so posneli serijo", potem pa sem videla, da je ena izšla leta gospodovega MCMLXXIV.
Skorajda lahko rečem, da berem samo najnovejše knjige, zato je bilo zagristi v tako staro knjigo (no, saj ni tako stara hahahaha). kar izziv. Jezik je zastarel. V zgodbi so nekatere besedne zveze, ki jih danes več ne uporabljamo.
Knjiga je bila zadnje tri dni odlično uspavalno sredstvo. Pa naj bi bila napeta, ker je ja kriminalka, oz. detektivka. Sicer v sami zgodbi pospravijo na oni svet kar nekaj ljudi, ampak se vse dogaja tako umirjeno kot čaj ob petih.
Miss Marple dopustuje v karibskem otočju in prenaša svoje pletilke sme ter tja. v hotelu je zbrana družbica, za katero se pozneje ugotovi, da so vsi nekaj navzkrižno poparčkani. Najprej gre iz tega sveta starejši pripovedovalec zgodb, ki trdi, da ima sliko nekega morilca. Slika seveda izgine. Potem se začne malo zapletati, ampak še vedno nič pretresljivega. knjigo bi skorajda lahko brala otrokom brala za lahko noč

.
Sploh se ne spomnim, če sem v mladih letih kaj brala Agatho Christie. Bom prebrala še eno novejšo za izziv "knjiga, po kateri so posneli serijo", pa bom videla, če je kaj bolj napeta. Ne berem ravno veliko kriminalk, če pa že, morajo biti napete, take, da me je strah zraven.
Knjige žal ne bi ravno priporočala, da jo preberite.