KNJIGA, KI JO JE NAPISALA (IZJEMNA) ŽENSKA (1 točka)
Naslov:
Življenje je tvoje
Avtorica:
Louise L. Hay
Ocena:
Mnenje:
Knjiga, ki sem jo letos prebrala že drugič do sedaj, in je zame knjiga, ki bi jo želela podariti vsem svojim bližnjim. Avtorica Louise Hay, danes 89 letna gospa, je knjigo spisala leta 1984, vsebina pa je še danes zelo aktualna za prav vsakogar. Govori o vzorcih mišljenja, ki izvirajo iz naše vzgoje iz otroštva, vplivajo pa na naše življenje tukaj in zdaj. O tem, da ljudje, ki se vedno jezijo, k sebi privabljajo težave in negativne ljudi zaradi negativnih misli, ki jih imajo sami o sebi. "Grd sem, spet sem to naredil narobe, neroden sem," in druge podobne misli ustvarjajo realnost, v kateri se sami vidijo kot grde in nerodne, zato jih tako vidijo tudi drugi. Knjiga nam preprosto in ostro nakaže, da svoje življenje lahko spremenimo samo s tem, da si začnemo govoriti: "Lepa si, vredna si, zmoreš, nič hudega ni, če si storila napako." In to ponavljamo tako dolgo in vztrajno, da za nas postane realnost in odločilen glas spremembe v vseh življenjskih situacijah.
Zame je bila to knjiga, ki mi je pomagala skozi leto hudih zdravstvenih težav in jo brez razmišljanja uvrstim na vrh mojih najljubših knjig.

Knjiga, ki poboža in povabi k lepšemu, bolj bogatemu in bolj ljubeznivemu življenju že samo s tem, da nam pokaže, da je bistvo v tem, da se imamo radi. Tudi hude bolezni, travme in druge travmatične dogodke, ki nas zaznamujejo, lahko z Louisino metodo plast za plastjo topimo z ljubeznijo do sebe. To Louise razkrije na koncu knjige, kjer z bralci deli svojo težko življenjsko zgodbo in svoj boj z rakom, ki ga je premagala prav s tem, da je bila pripravljena preteklost pustiti za sabo in vzorce razmišljanja, ki so vpili vse slabo o njej, spremeniti v ljubeznive misli. Delo z ogledalom, afirmacije in praktični nasveti, ki pomagajo stopiti na pot boljšega razumevanja sebe, odnosov in sveta. Vredno branja!