Bralni izziv 2016 - Majč

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 05 jan 2016, 20:05

Živijo,
tudi jaz začenjam z bralnim izzivom 2016, juhuu :thumbup: prvič na forumu in navdušena nad nalogami!

:jupi:

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Re: Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 05 jan 2016, 20:22

Slika


Seznam nalog:

1) Knjiga, kjer glavni junak ni belec (3 točke)
2) Knjiga, ki ima v naslovu barvo (2 točki)
3) Knjiga, ki si jo prebral/a v enem dnevu (3 točke): Sramota (Robert Swindells)
4) Knjiga, ki jo je napisala ženska (1 točka): Življenje je tvoje (Louise L. Hay)
5) Knjiga avtorja, ki ga še nisi bral/a (2 točki): Ljubo doma (Susan Elizabeth Phillips)
6) Knjiga, ki ima v naslovu številko (2 točki)
7) Knjiga, ki je izšla na leto tvojega rojstva (3 točke)
8) Mladinska knjiga (2 točki): Zvezde vabijo (Miha Mazzini)
9) Knjiga, ki jo je napisal slovenski avtor (3 točke): Kako do službe (mag. Tamara Guzelj)
10) Knjiga, ki jo je napisal moški (1 točka)
11) Knjiga, ki jo drugi bralci kritizirajo (3 točke)
12) Pet najljubših pravljic iz otroštva (2 točki)
13) Po lastni izbiri (1 točka)
14) Zgodovinski roman (2 točki): Zoya (Danielle Steel)
15) Knjiga z LGTB vsebino (3 točke)
16) Knjiga, ki vebuje ljubezenski trikotnik (1 točka)
17) Knjiga iz strokovnega področja (3 točke)
18) Knjiga, po kateri so posneli serijo (2 točki)
19) Knjiga, v kateri je v glavni vlogi žival (3 točke)
20) Knjiga, ki se dogaja v prihodnosti (2 točki)
21) Knjiga, v kateri je v glavni vlogi pevec (2 točki)
22) Po priporočilu tvojega sorodnika (1 točka)
23) Izšla leta 2016 (3 točke): V pekel in nazaj (Sophie Kasiki)
24) Knjiga o mitu ali legendi (2 točki): Ime vetra (Patrick Rothfuss)
25) Knjiga o tebi pomembni problematiki (3 točke)
Nazadnje uredil/a Majč dne 17 avg 2016, 11:27, skupaj urejeno 12 krat.

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Re: Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 05 jan 2016, 21:14


KNJIGA, KI JO JE NAPISALA (IZJEMNA) ŽENSKA (1 točka)

Naslov: Življenje je tvoje
Avtorica: Louise L. Hay
Ocena:

Mnenje:
Knjiga, ki sem jo letos prebrala že drugič do sedaj, in je zame knjiga, ki bi jo želela podariti vsem svojim bližnjim. Avtorica Louise Hay, danes 89 letna gospa, je knjigo spisala leta 1984, vsebina pa je še danes zelo aktualna za prav vsakogar. Govori o vzorcih mišljenja, ki izvirajo iz naše vzgoje iz otroštva, vplivajo pa na naše življenje tukaj in zdaj. O tem, da ljudje, ki se vedno jezijo, k sebi privabljajo težave in negativne ljudi zaradi negativnih misli, ki jih imajo sami o sebi. "Grd sem, spet sem to naredil narobe, neroden sem," in druge podobne misli ustvarjajo realnost, v kateri se sami vidijo kot grde in nerodne, zato jih tako vidijo tudi drugi. Knjiga nam preprosto in ostro nakaže, da svoje življenje lahko spremenimo samo s tem, da si začnemo govoriti: "Lepa si, vredna si, zmoreš, nič hudega ni, če si storila napako." In to ponavljamo tako dolgo in vztrajno, da za nas postane realnost in odločilen glas spremembe v vseh življenjskih situacijah.

Zame je bila to knjiga, ki mi je pomagala skozi leto hudih zdravstvenih težav in jo brez razmišljanja uvrstim na vrh mojih najljubših knjig. <3 Knjiga, ki poboža in povabi k lepšemu, bolj bogatemu in bolj ljubeznivemu življenju že samo s tem, da nam pokaže, da je bistvo v tem, da se imamo radi. Tudi hude bolezni, travme in druge travmatične dogodke, ki nas zaznamujejo, lahko z Louisino metodo plast za plastjo topimo z ljubeznijo do sebe. To Louise razkrije na koncu knjige, kjer z bralci deli svojo težko življenjsko zgodbo in svoj boj z rakom, ki ga je premagala prav s tem, da je bila pripravljena preteklost pustiti za sabo in vzorce razmišljanja, ki so vpili vse slabo o njej, spremeniti v ljubeznive misli. Delo z ogledalom, afirmacije in praktični nasveti, ki pomagajo stopiti na pot boljšega razumevanja sebe, odnosov in sveta. Vredno branja!
Nazadnje uredil/a Majč dne 25 jan 2016, 17:53, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Re: Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 25 jan 2016, 17:48


KNJIGA, KI JO JE NAPISAL SLOVENSKI AVTOR (3 točke)

Naslov: Kako do službe
Avtorica: mag. Tamara Guzelj
Ocena:

Mnenje:
Glede na to, da sama v tem času iščem delo, sem to knjigo že tako ali tako nameravala prebrati. Na srečo sem jo uspela uvrstiti tudi v naš Bralni izziv. :angel2: V knjigi Tamare Guzelj, ki se že 15 let ukvarja s kadrovanjem in rekrutiranjem zaposlenih, je ogromno nasvetov, ki jih potrebuje vsak iskalec zaposlitve. Na praktičnih primerih ponazori sedem korakov, s katerimi pridemo do dobre zaposlitve, tudi - oziroma predvsem - ko ni objavljenih prostih delovnih mest.

Proativno iskanje zaposlitve, klicanje tistih, ki so odgovorni za zaposlovanje in tvorjenje seznama podjetij, v katerih bi radi delali, so nekatere od dejavnosti, h katerim nas nagovarja knjiga. Iskanje zaposlitve ni več enako kot je bilo nekoč. Danes izstopa tisti, ki pokliče v podjetje, ki sploh še ni izdalo oglasa za iskanje novega sodelavca. Knjiga je zanimiva in polna odličnih nasvetov za vsakega iskalca zaposlitve. Prikaže tudi pogled delodajalcev na iskanje novih sodelavcev in nam z drobnimi nasveti in podrobnimi napotki olajša iskanje zaposlitve. To lahko dokažem s tem, da sem s pomočjo pridobljenih nasvetov in proaktivnega pristopa tudi sama našla (za enkrat še študentsko, ampak obetajočo) zaposlitev kmalu po tem, ko sem prebrala to knjigo.

4 zvezdice zato, ker ne gre za lahkotno branje. Nihče ne uživa ob branju o razgovorih za službo, kontaktiranju bodočih šefov in razmišljanju o tem, na kakšen način nas bodo sprejeli (ali pa ne) delodajalci v našem želenem podjetju. ... Je pa to vseeno početje, s pomočjo katerega smo lahko korak bližje novi zaposlitvi. :jupi:

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Re: Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 29 jan 2016, 21:00


KNJIGA, KI SEM JO PREBRALA V ENEM DNEVU (3 točke)

Naslov: Sramota
Avtorica: Robert Swindells
Ocena:

Mnenje:
Na začetku planirana za mladinsko literaturo, se je knjiga Sramota pri meni kmalu znašla v kategoriji 'prebrano v enem večeru'. Zgolj 150 strani dolg mladinski roman je spisan prvoosebno skozi oči 12-letne Marthe in njenega sošolca Scotta. Martha živi v versko fanatični družini, kjer so prepovedane popularna glasba, televizija in oblačila iz trgovine. Ker je zadržana, tiha in čudaška, je Martha v šoli socialno izolirana, s tem pa na nek preprost način pritegne novega fanta na šoli. Razdružuje ju zgolj še temna skrivnost Marhine družine ...

To je starejša knjiga, ki je prej še nisem prebrala. Všeč mi je, ker skozi Scottove oči prikazuje Martho kot čudaško dekle, ki je 'zagotovo taka zaradi nečesa, kar se ji je zgodilo / se ji dogaja'. Scott je najstnik, ki daje zgled svojim bralcem z razmišljanjem in dejanji. Martho brani, ker čuti, da to v resnici ni ona, pač pa jo takšno delajo okoliščine. Najstniki so vedno kruti eden do drugega, in taka knjiga jim lahko da podlago za spremembo svojega vedenja. Ocena 4 zato, ker me knjiga ni spet noro navdušila. Je pa privlačna zgodba, primerna za vse najstnike, čeprav ima tudi svojo temno srhljivo stran ... :thumbup:

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Re: Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 10 feb 2016, 21:12


KNJIGA AVTORJA, KI GA ŠE NISEM BRALA (2 točki)

Naslov: Ljubo doma
Avtorica: Susan Elizabeth Phillips
Ocena:

Mnenje:
Ker sem dobila priložnost kupiti ta roman po zelo ugodni ceni, sem se odločila zanj. Pa naj bo tokrat ljubezenski - kar sicer ni moja pogosta izbira. Kot se mi pogosto zgodi, sem tudi tokrat 'padla notr' in brala pozno v noč. :angel: Od romana nisem pričakovala veliko, saj se mi zdi, da so ljubezenski običajno spisani po podobnem kopitu. Zato sem bila kar prijetno presenečena.

Razvajena več kot tridesetletna bogatašinja se (nič več bogata) vrača v svoj rojstni kraj, kjer o njenem prihodu že šepetajo razjarjeni sošolci iz otroštva, ki jim je takrat vsem po vrsti zagrenila življenje. Duhoviti dialogi, domišljeni dogodki in ljubezenska zgodba, ki se skriva sredi kaosa, ki ga doživlja Sugar Beth. Prebrala sem že marsikaj, kar mi je bolj ostalo v mislih, ampak vseeno je slog pisateljice odličen in tudi zgodba ni razočarala.
:tralala: :blob8:

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Re: Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 17 apr 2016, 14:25


ZGODOVINSKI ROMAN (2 točki)

Naslov: Zoya
Avtorica: Danielle Steel
Ocena:

Mnenje:
Knjiga, ki sem jo dobila v dar me je navdušila, ker običajno ne berem zgodovinskih romanov. Gre za starejšo knjigo, ki ste jo morda sami že brali. Roman o vojni, izgubah, volji do življenja, iskanju upanja in o tem, da življenje vedno znova postane lepše, če se ne vdamo v usodo.

Zoya je življenja polna in pogumna ruska plemkinja, ki poleg kraljevske drže v sebi nosi boleče spomine na vse drage, ki jih je izgubila med rusko revolucijo. Ko se med vojno z babico prebijeta v Pariz, se zanjo začne novo, težje poglavje življenja. Zaljubi se v ameriškega vojaka, s katerim se kasneje preseli v Ameriko. Tam jo čakajo nove preizkušnje, a tudi čudovite življenjske priložnosti. Zoyo spremljamo do njene visoke starosti in se ob tem od nje marsičesa naučimo. Priporočam v branje. ;-)
Nazadnje uredil/a Majč dne 17 avg 2016, 22:01, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Re: Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 17 avg 2016, 11:04


KNJIGA O MITU ALI LEGENDI (2 točki)

Naslov: Ime vetra
Avtorica: Patrick Rothfuss
Ocena:

Mnenje:
1. del trilogije za vse ljubitelje fantazijskega žanra, Kraljemorčeve kronike, ki bo navdušila, očarala in pustila globok pečat. To je knjiga, ki ostane s teboj tudi potem, ko jo prebereš. Melodičen jezik, bogata zgodba in rdečelasi junak, ki je hkrati pameten, bojevit in očarljiv ter zaletav in včasih nadut. Odraščajoč v glumaški skupini mladi Kvothe spoznava svet in mimogrede osvaja številna znanja in sposobnosti. Zanj se pravo učenje začne, ko sreča alkimista, ki ga začne učiti umetnosti alkimije. Njegovo življenje je polno navdušenja in otroške zaletavosti, podložene z varno oblogo starševske ljubezni, dokler se mu svet ne podre na tla ob prihodu Čenderijancev. Cilj priti na Akademijo, univerzo za alkimiste, se od njega oddalji s svetlobno hitrostjo in sam se znajde v krutem svetu, kjer nima pravega doma. Kvothe se skozi dneve prebija z lutnjo, z glasbo, brez pravega smisla, oddaljen sam od sebe, pristane na dnu in preživi zgolj zaradi trmoglavega duha in svoje prebrisanosti. Tukaj se zgodba šele začne ... Maščevanje, izpolnjene želje, stalne zavrnitve, neumorno iskanje, globoka žalost, zametki ljubezni, nove prijateljske vezi ... :108:

Preberite si sami, zame je bil to eden boljših fantazijskih romanov, in trenutno berem njegovo nadaljevanje, Modrijanov strah. Woho! :D
Nazadnje uredil/a Majč dne 17 avg 2016, 22:03, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Re: Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 17 avg 2016, 11:23


MLADINSKA KNJIGA

Naslov: Zvezde vabijo
Avtorica: Miha Mazzini
Ocena:

Mnenje:
Roman o najstništvu, talentih ter zablodah virtualnih prijateljstev. Kaja je pevka, ki ni pela že zeloo dolgo, niti pod tušem ne, ker jo virtualni prijatelji in fant prepričujejo, da ne zna dobro peti. Pa je res tako? Morda pa ti spletni prijatelji niso pravi prijatelji? Prijavi se na tekmovanje talentov, vendar si ne upa stopiti na oder in zapeti. Vmes spozna mlajšo tekmovalko, ki skupaj z njenim bratom pride do dna skrivnosti njenega virtualnega fanta.

Zanimiv roman za najstnike, ne preveč kompleksen, z lekcijo za vse nas, otroke spleta. :thumbup:
Nazadnje uredil/a Majč dne 17 avg 2016, 22:04, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
Majč
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 05 jan 2016, 17:49

Re: Bralni izziv 2016 - Majč

PrispevekNapisal/-a Majč » 17 avg 2016, 11:54


IZŠLA LETA 2016 (3 TOČKE)

Naslov: V pekel in nazaj
Avtorica: Sophie Kasiki
Ocena:

Mnenje:
Francozinja s štiriletnim otrokom se poda v Islamsko državo, od koder se ne more več vrniti. Kaj pripelje dobro situirano socialno pedagoginjo do tega, da gre prostovoljno v veliko nevarnost? Gre za osebni zapis resnične Francozinje, ki je knjigo objavila pod psevdonimom, saj je po pobegu iz Islamske države še vedno ogrožena. Psihološka manipulacija treh fantov, ki jih je poznala osebno in njihovo dolgotrajno prepričevanje, da je v Raki lepo, in da bo tu lahko pomagala v porodnišnici, kjer jim primanjkuje osebja, jo ob nezadovoljstvu v osebnih razmerah prepriča, da se odpravi na pot. Ko želi od tam oditi, ji fantje ne vrnejo potnega lista, zaprta je v stanovanju več tednov, možnosti za pobeg skorajda ni.

Vredno branja.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gostov

cron