AVTOR: Melissa Marr
NASLOV: Seven Black Diamonds (Untitled #1)
KATEGORIJA: YA, fantasy
LINK: Goodreads
OCENA:

To je popolna knjiga za bralni izziv - uporabiš jo namreč lahko za vsaj 10 nalog. Jaz sem jo izbrala zaradi barve v naslovu, ker nikakor nisem našla knjige, ki bi me trenutno pritegnila. Ta pa mi je bila zanimiva (kljub temu, da po oceni zgleda, da mi ni bila všeč). Ampak, nej razložim. Svet v katerem se zgodba dogaja, mi je bil zelo zanimiv. Vilinska kraljica, The Quen of Rage and Blood, bije vojno z ljudmi in pri tem uporablja teroristične skupine, vile, ki so skrite v svetu ljudi in izvajajo napade. Ena izmed takšnih skupin je Seven Black Diamonds, skupina, ki je kraljici očitno najljubša oziroma ji vsaj namenja največ pozornosti. Vendar se izkaže, da ena izmed diamantov, sploh ne ve, kaj naj bi bila njena naloga za katero je bila ustvarjena. To je naša glavna junakinja Lily, ki je hčerka mogočnega mafijskega šefa, ki želi hčerko zaščititi pred svetom. Namreč, vsi, ki so v svetu ljudi in imajo posebne vilinske moči (affinities) so kaznovani, Lily pa ima celo štiri, kljub temu, da je normalno ena. Na svoji rojstnodnevni zabavi spozna Creeda, znanega pevca, ki je očitno tudi vilinske krvi, izkaže pa se, da je tudi del diamantov, ki naj bi jim Lily pripadala. Spoznamo tudi ostale diamante, Zephyrja, Roana, Willa, Violet in Alkamy, z Lily se spoznajo, ko se vpiše v šolo. Všeč mi je bila zgodba, všeč so mi bile osebe, zanima me nadaljevanje. Še najmanj me je zanimal ljubezenski trikotnik (no, štirikotnik), ki pa ni tak, da se Lily ne bi mogla odločiti med dvema lepotcema. Mogoče me ni ljubezenska zgodba zanimala, ker mi ni bil všeč Creed (in on je edini, ki ga res ne maram). Ker je preveč klišejski - bad boy rocker, ki ji sestavlja pesmi, jo skuša zavarovat, očitno veliko pije, gre proti navodilom kraljice, spravi v nevarnost svojega "najboljšega" prijatelja in se na splošno obnaša kot selfish ass. Tisto kar me je pa najbolj motilo je bilo pa to, da je bilo preveč vsega. Preveč dogajanja in tudi preveč oseb. Zgodbo so pripovedovale različne osebe, ogromno oseb smo spoznali, ogromno je bilo dogajanja in zapletov in razpletov. Vse se mi je zdelo prenatrpano, kljub temu, da ima knjiga 400 strani. Mislim, da bi bilo boljše, če bi bilo manj "diamantov", bolje bi jih lahko spoznali. Zgodbo bi po mojem lahko razdelila na dva dela, da bi se dogajanje malo umirilo. Vseeno mi je bila knjiga zanimiva in jo priporočam za branje. Se že veselim nadaljevanja in upam, da bo dogajanje malo bolj počasno!