Naslov: Harry Potter and the Cursed Child
Serija: Harry Potter #8
Avtorji: J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne
Ocena knjige:

Goodreads povezava: https://www.goodreads.com/book/show/290 ... rsed-child
Prebrano: 1.8.2016
Opis:
Knjiga, ki sem jo čakala praktično od njene napovedi. Zame se je uradno zgodba zaključila s sedmim delom. Tale skripta mi je služila kot nek zaključek o karakterjih, ne kot nadaljevanje serije. Namesto, da opisujem zgodbo bom poudarila par stvari, ki sem jih pri kritikah tej skripte opazila.
1. Knjiga je napisana v obliki drame. Kar pomeni, da ni veliko prostora za opisovanje detajlov. Marsikatera "skrivnost" je tako prepuščena bralčevi domišliji in poznavanju prešnnjih zgodb. Opažam, da je veliko ljudi pričakovalo roman in so zdaj docela razočarani.

2. Osredotočena je na zgolj nekaj karakterjev. V večini, spremljamo zgodbo Albusa in Harrya (Potterja, obviously).
3. Karakterji so spremenjeni. Četudi se skozi zgodbo ne vidi razvoj (kar mi je nekako logično, saj gre za dramo v dveh dejanjih) so glavni karaktrji tukaj glavne osebe, ki imajo drugačne lastnosti, kot so jih imeli kot najstniški junaki.
4. Gre se za dramo - liki so standardizirani, poudarjeni - če povem drugače, določene karakteristike so MOČNO izpostavljene, kljub temu, da v prejšnih delih morda niso bile tako.
5. Prepustite domišliji prosto pot.
“Words are, in my not-so-humble opinion, our most inexhaustible source of magic. Capable of both inflicting injury, and remedying it.”