Bralni izziv 2016 - Adeline

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 31 jan 2016, 20:16

16) Knjiga, ki vebuje ljubezenski trikotnik (1 točka)

Slika
Emily Griffin
NEKAJ SPOSOJENEGA

Tole je prvi del knjige NEKAJ MODREGA. Najljubša oseba mi je Rachel, ki je bila najboljša prijateljica Darcy že od malih nog. Ni se zavedala, do jo Darcy samo zatira in je še vedno vse naredila zanjo. Celo predstavila ji je Dexa, ki je bil zdaj Darcyin zaročenec in sta se mislila kmalu poročiti. Celo načrtovala sta poroko. Enkrat pa sta se Dex in Rachel v baru opila in pristala v postelji. Rachel ni želela imeti kasneje nič z Dexom zaradi lojalnost do Darcy, vendar usoda napravi svoje. Za hrbtom Darcy sta se sestajala. Marcus in Darcy sta šla čez vikend na morje onadva pa sta se izgovorila, da imata delo in sta vikend preživela skupaj. Nekega dne je Darcy prišla povedat Rachel, da je varala Dexa z Marcusom in da je noseča. Ni pa vedela, da se Dex skriva v omari in je vse slišal. Ko je že skoraj odšla, je na nočni omarici videla Dexovo uro in je začela raziskovati po stanovanju, dokler ga ni našla. No, potem sta razdrla zaroko in Darcy je vsem naokoli govorila, da jo je Rachel izdala. Rachel mi je zato všeč, ker je kljub svojim čustvom do Dexa poskušala načrtovati poroko za Darcy in Dexa. Ampak ljubezen dela svoje. Rachel bi lahko dobila Nobelovo nagrado za lojalnost. Zato jo spoštujem in občudujem. Meni bi nedvomno presedlo, če bi me kdo izkoriščal. :thumbdown:

Cela knjiga je bila napeta,vendar ni takega trenutka, ki bi si ga posebej zapomnila. Edinole to, da se je Darcy ves čas pritoževala zaradi videza, poroke, Dexa, ... Čisto nič ji ni bilo prav!
Knjiga mi preprosto ni bila všeč. Ne zato, kar se je dogajalo v knjigi, ampak me je preprosto nekaj motilo. Celotna zadeva se mi je preveč vlekla in za moje pojme je imela premalo zapletov, ker res obožujem zaplete. :thumbup:

Za ljubezen se je treba boriti, čeprav boš zato prizadel prijatelja.Še posebej, če ta prijatelj tudi vara. Drugače pa še vedno imaš druge prijatelje, če ti ta ne odpusti. Meni je važneje imeti življenskega sopotnika ob sebi kot pa prijatelja. :angel:

lp, Adeline
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 03 feb 2016, 19:52

17) Knjiga iz strokovnega področja (3 točke)
Slika

Dirk Ammelburger
SPOZNAJMO C++

No ja, tole knjigo je res težko brati, če nimaš že od prej mičkenega znanja programiranja. Je pa res, da ti ogromno pomaga razumeti različne ukaze programskega jezika C++. To knjigo sem prebrala, ker mi je pomagala pri učenju za predmet upravljanje s programirljivimi napravami. Iz strokovnega vidika je bila knjiga super napisana, berljiva in zanimiva, ni pa najboljša.

V knjigi spoznaš knjižice, v kateri so definirani ukazi, kaj je odločitev, različne zanke, polja števil in znakov,... Ogromno je vsega, tako da v štirinajstih dneh ne moreš vsega predelati. :thumbup:

Bom napisala en ful enostaven program, ki bo preverjal, katero število je večje.
#include <iostream> //knjižica
using namespace std;
int main () {

short a; //rezervacija spremenljivke
short b;
cout<<"Podaj 1. število: "<<endl; // izpiše na zaslon
cin>>a; //uporabnik poda 1. število
cout<<"Podaj 2. število: ""<<endl; //izpiše na zaslon
cin>>b; //uporabnik poda drugo število
if ( a>b) { //odločitev
cout<<"Število "<<a<<"je večje od števila "<<b<<endl;
}else
{
cout<<"Število "<<b<<" je večje od števila "<<a<<endl;
}

system ("pause");
return 1;
}


Če želite preveriti je najboljši program Dev-C++. Takrat kodo, ki je obarvana rdeče, kopirate in prilepite pod int main { , ki je v programu že navedeno.No skratka, knjigo toplo priporočam vsem, ki bi se želeli naučiti osnov C++ programskega jezika in ki imajo nekaj časa. :thumbup:
lp, Adeline
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 10 feb 2016, 12:17

14) Zgodovinski roman (2 točki)Kathleen McGowan
PRIČAKOVANA


Slika

Upam, da ta knjiga spada pod zgodovinski roman.

Knjiga govori o pisateljici Maureen Paschal, ki je šla v Jeruzalem iskat navdih za svojo naslednjo knjigo. Tam ji trgovec da prstan, ki bi ga naj hranil zanjo. Ko knjiga izzide, jo v Franciji dobi v roke lord Sinclair, ki vidi prstan in začne iskati Maureen, ker bi naj ona bila Pričakovana. Potomka Marije Magdalene, ki bi pomagala najti Arteški evangelij, ki ga je napisala Marija Magdalena in ki bi na laž postavil vso Cerkev. S svojim bratrancem odide v Francijo k Sinclairu. Tam jo on na nekem shodu predstavi kot Pričakovano. Ko najde Maureen evangelije, jih začne njen bratranec Peter prevajati. V njem je zapisana resnica o Easovem življenju. Easo=Jezus. Zgodba je polna spletk, raziskovanj, sanj, ...
Najbolj mi je všeč Maureen. Ker hoče odkriti resnico, čeprav je v smrtni nevarnosti. Je potomka Magdalene, ki je zaščitnica žensk in izredno močna ženska.
V knjigi se mi najbolj vtisne v spomin odlomek iz prevoda evangelija. Ko Magdalena pripoveduje, kako je Jezus ozdravil Pilatovega sina, ki je umiral in je bil hrom. Vendar ga je moral Pilat vseeno obtožiti, ker je hotel obdržati položaj, na katerem je bil.

To je ena redkih knjig, ki mi je bila 100% všeč. Nisem preveč verna, ampak rada raziskujem te zadeve. Zato sem knjigo še rajši brala. Ker sveto pismo pač uči, da ob Jezusu ni bilo ženske razen Marije, ni imel potomcev in tega. Ta Arteški evangelij pa pravi, da je bila Marija Magdalena vdova po Janezu Krstniku s katerim je imela sina Janeza Jožefa, pa se je poročila z Jezusom, s katerim je imela še dva otroka, Tamar in še enega sina. :thumbup:


Če hočeš, te lahko knjiga pripravi do tega, da začneš verjeti, da je imel Jezus ob strani žensko in ne samo moške. Nauči te vztrajati ne glede na posledice. :vso_cast: No jaz pač verjamem v Magdaleno, če pa boste vi, pa bomo videli. :jupi:

lp, Adeline
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 17 feb 2016, 19:13

24) Knjiga o mitu ali legendi (2 točki)

Homer
ILIADA

Slika

Gotovo ste že vsi slišali za Iliado. To zelo znano delo Homera, ki je bil grškega porekla. Naslov knjige izvira iz imena mesta Ilion-Troja, kar je v knjigi jasno razvidno. Govori o več desetletnem boju med Ahajci in Danajci. Trojanci in Grki. Do boja pride predvsem zato, ker je bil Ahil jezen. Agamemnon je imel za ujetnico Hriseido, ki pa jo je moral zaradi srda boga Apolona vrniti očetu. Zato je vzel Ahilu njegovo ujetnico Briseido inzato je bil Ahil jezen. Odločil se je, da se ne bo bojeval na strani Agamemnona in s svojimi vojščaki dšel domov. Tam je svojo mater prosil, naj Zeusa prosi, da bi storil nekaj, da bi Agamemnon spoznal, da potrebuje Ahila in njegove vojščake. Zeus sproži vojno med Trojanci in Grki. Bogivi so razdeljeni. Eni na eni strani, drugi na drugi strani. Princ Hektor se pogumno bori na strani Trojancev in prigovarja Parisu, naj se tudi on. Petroklos prosi Ahila, naj mu posodi oklem, da bi lahko on varoval grško ladjevje. Ahil privoji, vendar ne dovoli, da bi Petroklos preganjal Trojance. V bitki Hektor ubije Petroklosa misleč, da je Ahil zaradi oklepa. Ahil je besen in gre Hektorja izzivat na dvoboj. Ker je Hektor pošten, pogumen, sprejeme. Njegova žena pa ga prosi, da naj ne gre, ker je ravno dobil sina. Hektor se poslavlja od svoje družine, ker ve, da se izdvoboja ne bo vrnil. In res je tako bilo. Ahila prosi, naj dovoli, da spodobno pokopljejo njegovo telo, vendar Ahil zavrne. Kralj Priam pride do Ahila ponoči, in ta mu vrne truplo Hektorja da ga bodo lahko pokopali. Grki so naredili ogromnega lesenega konja, kamor se je skrila gršk četa. Med živimi ni več ne Ahila ne Parisa. Trojanci odvlečejo konja za obzidje, kjer jih četa Grkov ubije. Zmaga je na strani Grkov.

Razvidno je, da je Iliadaprecej drugačna od filma Troja. V Iliadi so Hektor, Paris in Ahil mrtvi, ... V filmu pa ne. To je recimo ena razlika.

Najbolj mi je všeč Hektor. Ni strahopeten in sprejme posledice svojega dejanja. Je pogumen, rad ima svojo družino, časten, najboljši bojevnik, skratka vse. Zame je Hektor vse, kar bi moral biti dandanašnji moški. Ne ravno, da bi moral nekoga ubiti, seveda. Sem pa tudi pod vplivom filma, ker si Hektorja predstavljam kot Erica Bano. :D :eusa_dance:
Slika

Najbolj se mi je vtisnilo v spomin Hektorjevo slovo. Daga tako skrbi, kako bo z njegovo ženo in otrokom ko njega več ne bo. Kako bo ona pristala v suženjstvu in ne bo nikogar, ki bi pazil nanjo. Rajši prej umre, kakor pa vidi svojo ženo zasužnjeno. :cry:

Edina negativa stvar je, da je težko razumljiva. Razumem pa, zakaj je tako napisana. Pač stari časi niso poznali proze in takrat so tako govorili. Zelo pozorno moraš brati, da razumeš vse. Ampak pot do cilja je vredna vsega trpljenja. Cilj je fantastičen.

Knjiga sporoča, da moramo prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Vsaj to uči Hektor. In da včasih bogovi potegnejo nepravilne nitiv življenju, če to verjameš. Kar pa jaz ne. Vsak si sam kroji usodo. :thumbup:
Nazadnje uredil/a Adeline dne 04 mar 2016, 08:15, skupaj urejeno 2 krat.
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 17 feb 2016, 19:44

To je za zdaj to :jupi:

1) Knjiga, kjer glavni junak ni belec (3 točke)

2) Knjiga, ki ima v naslovu barvo (2 točki)
3) Knjiga, ki si jo prebral/a v enem dnevu (3 točke)
4) Knjiga, ki jo je napisala ženska (1 točka)
5) Knjiga avtorja, ki ga še nisi bral/a (2 točki)
6) Knjiga, ki ima v naslovu številko (2 točki)
7) Knjiga, ki je izšla na leto tvojega rojstva (3 točke)
8) Mladinska knjiga (2 točki)
9) Knjiga, ki jo je napisal slovenski avtor (3 točke)
10) Knjiga, ki jo je napisal moški (1 točka)
11) Knjiga, ki jo drugi bralci kritizirajo (3 točke)
12) Pet najljubših pravljic iz otroštva (2 točki)
13) Po lastni izbiri (1 točka)
14) Zgodovinski roman (2 točki)
15) Knjiga z LGTB vsebino (3 točke)
16) Knjiga, ki vebuje ljubezenski trikotnik (1 točka)
17) Knjiga iz strokovnega področja (3 točke)
18) Knjiga, po kateri so posneli serijo (2 točki)
19) Knjiga, v kateri je v glavni vlogi žival (3 točke)
20) Knjiga, ki se dogaja v prihodnosti (2 točki)
21) Knjiga, v kateri je v glavni vlogi pevec (2 točki)
22) Po priporočilu tvojega sorodnika (1 točka)
23) Izšla leta 2016 (3 točke)
24) Knjiga o mitu ali legendi (2 točki)
25) Knjiga o tebi pomembni problematiki (3 točke)
Nazadnje uredil/a Adeline dne 03 jun 2016, 13:44, skupaj urejeno 12 krat.
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 11 mar 2016, 17:51

9) Knjiga, ki jo je napisal slovenski avtor (3 točke)


Stanka Miškovič
MOŠKI V KOMI

Slika

Knjiga govori o novinarki Veroniki, ki je delala pri časopisni hiši Times. Njen šef Alex jo je poslal poizvedovat, kaj se je zgodilu poslovnežu Nikolayu Anderdonu. Ta namreč nikoli ni bil dalj časa stran od svojega podjetja, zdaj pa ga že kar nekaj časa ni bilo. Ugotovila je, da leži Nikolay v bolnišnici v komi. Šla ga je obiskat, kjer je mislila napisati članek, vendar jo je nekaj na njem prepričalo da ga ni. Nikolay se je naslednji dan zbudil. Veronika je upala, da se je ni spomnil. Šla je v njegovo podjetje intervjuvala njegovega podrejenega Dereka. Šla je tudi na sprejem v Nikolayevo hišo, kjer ga je prvičzares spoznala. Nikolay se je je spomnil in jo vprašal kaj hoče, saj ni verjel, da je zaradi sočutja zadržala njegovo stanje v tajnosti. Nekako sta se sporazumela. Po sprejemu je Veroniko nekdo ugrabil, vendar jo je Nikolay prišel rešit. Nekaj časa je stanovala pri njem in postala njegova punca. Ker jo je Nikolay poskušal rešiti, jo je javno obtožil, da je ukradla nakit in jo izgnal iz svoje hiše. Nekdo je namreč Nikolaya pokušal ubiti in s tem tudi Veroniko. Slednja je bila tako jezna, da se je napila in niti hotela slišati za Nikolaya. Ta je objavil zaroko z Vanesso Kundra. Njen oče je bil partner v podjetju in Nikolay ga je sumil, da ga je on poskušal ubiti. Nikolay je tako pogrešal Veroniko ( bil je zaljubljen), da je naredil napako in se na samem dobil z Billom Kundro.Sednji ga je ustrelil. Veronika ga je našla in v bolnišnici darovala kri. Na koncu ga je Veronika zaprosila.

Najbolj mi je všeč Veronika. Dela pri časopisni hiši, kjer bi tudi jaz rada delala. Ni nujno da je Times, ampak vseeno. Je samostojna, čustvena, temperamentna, poštena in še marsikaj drugega. Med drugim tudi pogumna. In privlačna, ker je ujela zapriseženega samca. Tudi Nikolay ni slab. Zvit, prijazen, na hipe malo čuden. :huhuhu:

Najbolj se mi je vtisnilo v spomin to, da je Veronika plazila po lestvi na teraso, vendar jo je Nikolay dobil in zahteval pojasnilo. Veronika je namreč šla obiskat očeta, Nikolayu pa ni povedala. Hanna in Hans ( Niklolayeva zaposlena) sta ji pomagala, ona pa ju je ščitila. Izgovarjala se je, da telovadi. Če ni še nikoli slišal za telovadbo na lestvi. :vso_cast: Na koncu je priznala kam je šla. Nikolay se je pred Hanno in Hansom delal, da ni vedel, da sta pomagala Veroniki.

Edina negativna stran je, da je glavni lik Nikolay. Ime mislim. Ime kot ime mi je zelo všeč, ampak ne sliši se mi ime z -y dobro. Ne spada v slovenske knjige. Drugače pa je knjiga vrhunski primerek slovenske leposlovne književnosti.

Nimam pojma kaj sporoča tale knjiga, ampak moram priznati, da me je avtorica iskreno presenetila. Nisem vedela, da smo Slovenci sposobni stopiti v korak s sodobnimi avtoricami ljubezenskih romanov, kot so Garwood, James, ... :angel:

Knjigo zeloo priporočam. :eusa_dance:

Lp, Adeline
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 11 mar 2016, 18:18

20) Knjiga, ki se dogaja v prihodnosti (2 točki)

Lauren Oliver

DELIRIUM

Slika

Zgodba se odvija v prihodnosti. Znanstveniki so odkrili zdravilo, s katerim lahko izkoreninijo ljubezen. Ljubezen je zanje bolezen. Vsi državljani morajo okrog 18. leta na postopek , nekaj nepojemljivega: Zaljubi se ...
Ko s svojo prijateljico tečeta, zagledata varnostnika. Ime mi je Alex. Lena se zaljubi. Alex bi naj bil že ozdravljen, vendar ni, ker se samo pretvarja in je upornik, ki se bori proti ozdravljenju. Lena ne ve, da ni ozdravljen. Brazgotino ima namreč na pravem mestu.
Dogovorita se, da se dobita na plaži. Tam ji Alex pove, da ni bil nazdravljenju. Lena se ustraši in pobegne. Že čez nekaj dni st spet skupaj. Poletje Leni hitro mine. Odloči se, da ne bo šla na zdravljenje ind da bosta skupaj z Alexem pobegnila v Divjino. Tam se skrivajo uporniki Vendar ju dobijo. Alexa niso videli, Leno pa so ujeli. Teta jo je privezala na posteljo, da ne bi spet pobegnila. Vendar jo Alex pride rešit. Spet pobegneta in skoraj jima je uspelo, vendar se nadzorniki ustrelili Alexa v roko. Alex je rekel, naj Lena spleza čez ograjo in teče. Lena je že bila čez ograjo in tekla. Naenkrat temo presekajo streli. Lena se je ozrla. Videla je Alexa na drugi strani ograje. Majico mu je prepojila kri. Z ustnicami je nakazal zadnjo besedo: Beži!, preden so ga nadzorniki obkolili. Lena je tekla. Njena zadnja misel je, da se je Alex žrtvoval za njeno svobodo. Ljubil jo je.

Knjiga je prvi del trilogije.

Najajljubša oseba mi je Lena. Za ljubezen se je uprla sistemu in načinu življenja. Tako kot Romeo in Julija. Prednost je dala ljubezni. Bila je izredno pogumna in pripravljena žrtvovati vse, samo da bi lahko ljubila. Naučila se je, da ljubezen ni neko prekletstvo, ampak dar.

Ne najbolj ugodna stvar je, da predstavlja knjiga Delirium dramo Romeo in Julija kot nekaj grešnega. Čeprav spada v kontekst knjige, ampak sem velika privrženka Shakespearaa in mimo tega skorajda ne morem. :thumbup:

Najbolj mi je ostal v spominu del, ko je Alex rekel Leni, naj spleza čez ograjo. Se zelo čustveno odzovem na skorajda vse in ta del me je res pretresel. Z motorjem sta se zaletela v ograjo, da bi jo za nekaj trenutkov rešila napetosti. Alex je na skrivaj vedel, da se ne bosta mogla rešiti oba, zato se je žrtvoval. Rekel je Leni, naj spleza čez ograjo on pa ji bo spedil, čeprav je vedel, da ji ne bo. Ko je bila že čez ograjo so se zaslišali streli. Alexa so preluknjali. Čeprav je ostal živ, kakor je zapisano v preostalima dvema deloma. :thumbup:

Knjiga nas uči, da se ljubezni nitreba sramovati. Ljubezen je edina pozitivna sila v vesolju. Brez nje ne bi bilo nas, živali, rastlin, ničesar. Kot je nekoč davno nekdo rekel: "Svet brez ljubezni je le grobnica."

lp, Adeline
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 01 apr 2016, 13:56

23) Izšla leta 2016 (3 točke)

Mary Wine

KAKO OSVOJITI VIŠAVCASlika
Na knjigo sem čakala od takrat, ko je prišla ven. In bilo je vredno čakati.

Daleč najboljši osebi sta Shannon in Torin. Glavna protagonista.
Shannon zato, ker je pripravljena prevzeti odgovornost, čeprav ni bila ona nič kriva, ker je pravična, odločna in se bori za svoja prepričanja. Ni neka rahla ženska, ki bi jo morali moški varovati. Povsem sama se je zmožna braniti in to mi je pri njej najbolj všeč.
Torin pa mi je všeč zato, ker se ne boji priznati ljubezni. Ne morem si predstavljati sodobnega moškega in tudi moških iz tisteaga časa, da bi kar sam od sebe priznal, da jo ljubi. Všeč mi je tudi zato, ker se je boril za Shannon, ko jo je Douglas hotel obesiti, skupaj z njeno družino, ker so bili obtoženi izdajalstva.

Najbolj sem si zapomnila dogodek, ko je Torin prepričeval Shannon, naj se poroči njim. V redkih knjigah je napisano, da bi moški dejansko prosil, da bi se njegva izvoljenka poročila z njim. Bila sta na dvoru Jakoba II., ko jo je pred sprejemnico poskušal z besedami in dejanji prepričati, da bi se rad poročil z njo. Shannon je rekla ne. Odvlekel jo je v sprejemnico, kjer so čakali plemiči na sprejem pri general podpolkovniku Douglasu. Sredi sprejemnice se je spravil na kolena in joprosil še enkrat.In ona je rekla ja. Iz sprejemnnice sta stekla kot otroka.


No, edina rahlo neugodna stvar v knjigi je, da je besedišče v nekaterih delih malo surovo, drugače pa je knjiga WAW.

Knjiga te lahko nauči, če si dojemljev, da so tudi moški romantične duše in bi za svojo žensko naredili karkoli. Tudi žrtvovali. Nauči te tudi, da moraš včasih spregledati nekatere stvari, če hočeš živeti v ljubezni. In da imajo vsi napake in prednosti.

lp, Adeline
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 01 apr 2016, 14:10

13) Po lastni izbiri (1 točka)

Johanna Lindsey

NEŽNA UPORNICA

Slika
Najljubša oseba v knjigi Nežna upornica mi je James Malory. Ker se je odpovedal Roslynn, čeprav mu je bila zelo všeč. Njej pa je bil všeč njegov brat Anthony. James je tudi časten človek, ki se je odpovedal piratskemu življenju za svojega sina Jeremya. Všeč mi je tudi to, da je smešen in pripravljn pomagati bratu v zakonskih težavah, čaprav se je njegova pomoč izkazala za prepočasno. :huhuhu:

Dogodek, ki se mi je vtisnil v spomin je, ko sta se Roslynn in Anthony srečala na vrtu na plesu. Roslynn je izza vrat kukala v plesno dvorano, Anthony pa je sedel v poltemi na klopci. Roslynn je videla klopco in ker si je hotela oddahniti od plesa, je stekla proti njej, da bi se umaknila v samoto. Ni pa videla Anthonya, dokler ni bilo prepozno. Ko ga je, se je ustavila in kar nekaj časa buljila vanj. Anthony jo je začelosvajati, vendar ne ravno uspešno. Ona pa ga je vprašala, če bi se poročil z njo, ker je nujno rabila moža. Anthony jo je zavrnil in ona se je vrnila v plesno dovorano.

Ni mi všeč Geordie, zaradi katerega je Roslynn iskala moža, ker ji je grozil. Je slabič, ki živi z ustrahovanjem drugih, ko pa je bil sam ustrahovan in poškodovan zaradi Roslynn s strani Anthonya, pa se je potuhnil in ni sprejel udarcev kot moški. In kmalu za tem se je na hitro pobral iz Londona. Sem ugotovila, da mi niso všeč pomehkuženi moški, ko sem prebrala knjigo.

Knjiga te nauči, da moraš poslušati drugo plat zgodbe, če nekoga za nekaj okriviš. Ne smeš biti zaprt za pojasnjevanje z nasprotne strani, ker lahko to vodi v propad zakona. Kdo ve, mogoče pa si si vse razlagal napačno in obtožil po nepotrebnem. :thumbup:

lp, Adeline
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Bralni izziv 2016 - Adeline

PrispevekNapisal/-a Adeline » 01 apr 2016, 14:26

18) Knjiga, po kateri so posneli serijo (2 točki)

Debbie Macomber

SVETILNIŠKA ULICA 16Slika
Najboljša oseba mi je Olivia Lockheart, ker pač ni dovolila, da bi se Cecilia in Ian ločila. Zakonsko življenje je treba spodbujati, ne ločiti.

Najboljši dogodek v knjigi se mi je zdel v sodni dvorani, ko sta se Cecilia in Ian ločevala. Olivia je prišla v sodno dvorano povedat svojo odločitev. Vsi so mislili, da bo dovolila ločitev, ona pa je rekla, da ne bo ločitve. Da se morata naprej truditi za zakon. Cecilia je bila prizadeta in presenečena, Ian pa presenečen in poln upanja, da bo lahko rešil zakon.

Knjiga mi sploh ni bila všeč. Pisava prevelika, preveč različnih zgodb. Nisem ljubiteljica več zgodb na enkrat, ker jih zelo težko sledim, zato mi tudi Igra prestolov ni všeč. No verjetno bo knjiga nekaterim všeč, ampka zame je to najslabša knjiga kar sem jih brala. Pač ni mooj stil.

Nauči pa te, da ne smeš obupati nad zakonom. Tudi iz brezizhodne situacije lahko odneseš najboljše in morda odkriješ tudi vrata v lepše, srečno zakonsko življenje. :thumbup:

lp, Adeline
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 5 gostov

cron