Bralni izziv 2016 - Rosana

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

rosana
Pixy
Prispevkov: 1
Pridružen/a: 29 okt 2014, 16:56

Bralni izziv 2016 - Rosana

PrispevekNapisal/-a rosana » 04 feb 2016, 12:41

Dan Brown: Inferno

10. naloga: knjiga, ki jo je napisal moški.

Končno, mi jo je uspelo prebrati. Je bila že nekaj časa na TBR.,
Kakor, pri njegovih prejšnjih deli, Dan Brown ni razočaral. V bistvu je to ena izmed tistih knjig, ki jih nikakor ne moreš odložiti iz rok. Že na začetku te pritegne v zgodbo. Zgodbo, ki je polna zapletov. Ko že misliš, da veš vse, da te ne more več presenetit, se proti koncu ponovno zaplete.
Profesor Robert Langdon, se zbudi v bolnišnici, brez kakršnegakoli spomina, še posebno postane paničen, ko ugotovi, da se bolnišnica nahaja v Italiji. Še preden, bi se mu lahko karkoli povedal, se zaslišijo streli. In tako se začne beg, pri katerem mu pomaga Sienna, ena izmed zdravnikov. Ne samo beg, pred nekom, ki ga zelo očitno želi ubit, ampak tudi lov za spomini, ki jih je zgubil. Ko odkrije da nosi na sebi hologram Boticcelijeve umetnine Inferno, se začnejo zadeve zapletati. Njegovo poznavanje simbolike v umetnosti in Siennin intelekt, jima na pot do odgovorov, ki bi lahko razrešili vprašanja glede njegovega preteklega dne, popeljeta do spoznanja, ki je še bolj strašljiv, kot pa njegova amnezija. Sedaj se ne gre več samo za to, kaj se mu je zgodilo, ampak preprečiti, biološki napad na celoten svet.

Način pisanja, kako se zgodba zaplete. Tako te pritegne, da začneš zraven razmišljat, skušat ugotoviti, če je to to, ali se bo še bolj zapletlo. Vprašanja, na katera ob koncu zgodbe, dobiš odgovore, čeprav te presenetijo.

Lp, Rosana

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron