Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 13 feb 2016, 19:49

Hej hoj. Evoo pa smo spet tu. No pa gremo jovo na novo v novi izziv 2016. :eusa_dance:

Seznam nalog:

1) Knjiga, kjer glavni junak ni belec (3 točke)
2) Knjiga, ki ima v naslovu barvo (2 točki)
3) Knjiga, ki si jo prebral/a v enem dnevu (3 točke)
4) Knjiga, ki jo je napisala ženska (1 točka)
5) Knjiga avtorja, ki ga še nisi bral/a (2 točki)
6) Knjiga, ki ima v naslovu številko (2 točki)
7) Knjiga, ki je izšla na leto tvojega rojstva (3 točke)
8) Mladinska knjiga (2 točki)
9) Knjiga, ki jo je napisal slovenski avtor (3 točke)
10) Knjiga, ki jo je napisal moški (1 točka)
11) Knjiga, ki jo drugi bralci kritizirajo (3 točke)
12) Pet najljubših pravljic iz otroštva (2 točki)
13) Po lastni izbiri (1 točka)
14) Zgodovinski roman (2 točki)
15) Knjiga z LGTB vsebino (3 točke)
16) Knjiga, ki vebuje ljubezenski trikotnik (1 točka)
17) Knjiga iz strokovnega področja (3 točke)
18) Knjiga, po kateri so posneli serijo (2 točki)
19) Knjiga, v kateri je v glavni vlogi žival (3 točke)
20) Knjiga, ki se dogaja v prihodnosti (2 točki)
21) Knjiga, v kateri je v glavni vlogi pevec (2 točki)
22) Po priporočilu tvojega sorodnika (1 točka)
23) Izšla leta 2016 (3 točke)
24) Knjiga o mitu ali legendi (2 točki)
25) Knjiga o tebi pomembni problematiki (3 točke)

If a book is well written, I always find it too short.
– Jane Austen

“Peace is more than the absence of war. Peace is accord. Harmony.”
― Laini Taylor

“Hope is the real magic, child.”
― Laini Taylor

"You are the pinch in my heart. The catch in my breath. The reason my stomach tumbles..."
— Rachel Gibson
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 31 dec 2016, 00:59, skupaj urejeno 26 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 03 nov 2016, 22:25

2) Knjiga, ki ima v naslovu barvo (2 točki)
Škrlatne noči
Avtor: Jude Deveraux
Serija: Edilean, 3. del
Org. naslov: Scarlet Nights


Opis knjige:
SlikaZgodba govori o Mikeu in Sari, ki živita v drugih mestih ampak ju usoda zbliža. Zgodba je čist taka, enostavna. Sara se pripravlja na poroko, ko njen zaročenec Greg izgine. Pojavi se Mike, ki je detektiv pod krinko in zgodba se začenja zapletati. Na začetku proba Mike čim manj povedati od tega zakaj je sploh prišel v Edilean ampak ljudje čist preveč zanima novi človek v njihovem malem mestecu. Zgodba se znajde v zapletu, ko se Mike in Sara zbližujeta in ji Mike ne more povedati ampak ga peče vest. Sara je zaradi njegovega zaročenca v nevarnosti ampak to ona ne ve, ko pa izve proba narediti vse da bi pomagala Mikeu, ampak on tega noče. Pri tem zapletu, jima pomagajo usi Sarini prijatelji in Mikevoa sestra, ki je na poročnem potovanju. Zgodba je zelo zapletena in to sta dva trmasta človeka, ki nočeta iz svoje kože. Sara se drži zaročenca in do zadnjega noče popustiti da je kaj narobe z njemu, tudi če ga noben drug ne mara. Mike pa je agent, ki je obdan z lupino in jo noče predret. Obadva se znajdeta v vrtincu ljudeh, strasti in seveda mesteca Edilean, ki je nekako čaroben. Knjiga je nasplošno zelo dobra, sploh zaradi mesteca in ljudi ki vsi o vsem vejo. Ne maram seveda Grega, tacga človeka srečat ja tazadna, res. Aroganten, samoušečn in samo nase misl, kaj na Saro.

http://www.bralnica.com/images/books/skrlatne-noci.jpg
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 17 nov 2016, 23:40, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 03 nov 2016, 22:52

23) Izšla leta 2016 (3 točke)
Neustavljivi
Avtor: Alyson Noel
Serija: Beautiful Idols, 1.del
Org. naslov: Unrivaled

Slika

Opis knjige:
Zgodba govori o več ljudeh. O Layli, ki je mlada, želi postati novinarka, ima zelo lepega fanta, in pride do klučnega na svoj način, ki je v tej zgodbi zelo egoističen in zloben. O Aster, mladi razvejenki, ki želi postati igralka in ki ji starši dovolijo do meje, ki jo prekorači in se izseli, ima brata, ki je gej in se zaljubi v napačnega moškega. O Tommyju, mlademu fantu, ki dela za svoj denar in si želi kupiti kitaro, mati obožuje ampak očeta prezira, želi postati pevec in igrati kitaro. Potem pa imamo še bolj odraslo Madison, ki je že slavna, fanta zaradi drugih in želje za katere nima šanse, na koncu jo ugrabijo. Zgodba se začne s tekmovanjem Ire Redmana, ki želi promovirati svoje 3 klube. Vsak dobi svoj klub in vsak ga po svoje promovira. Zaplete se, ko začnejo manipulirat, se med seboj izkoriščevati in med tem uporabijo Madison, kot lik. Začne se pravi boj med popularnostjo in kdo bo prišel prej do slave. Med sabo se tok al tok ne marajo ampak želijo uspeti vsak za svoj klub. Zaplete se dodatno ko Madison izgine in so obtoženi Tommy, Aster in Layla. Na koncu potegnejo skupaj in si izpovejo vse, samo da bi se rešili zapora, ki jih čaka. Knjiga je zanimiva, zaradi poglavij. So kratka in nekatera zanimiva nekatera pač ne. Je pa konec totalnoma zgrešen. Ampak tko pač je če je nadaljevanje ane. Zelo dobra izšla maja 2016.

https://images.gr-assets.com/books/1445 ... 116460.jpg

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 03 nov 2016, 23:56

18) Knjiga, po kateri so posneli serijo (2 točki)
Emma
Avtor: Jane Austen
Org. naslov: Emma

Slika

Opis knjige: Knjiga je seveda zelo znana in popularna, kot seveda film z Gwyneth Paltrow ali serija v 4 delih. Zgodba se dogaja v Angilji, Highbury. Začne se z mlado in lepo Emmo, ki jih šteje komaj 20 ampak je prepričana da je ženska vredna zaupanja in želi drugim samo najboljše, kar se seveda izjalovi. Ima prijatelja in soseda gospoda Knighteleya in očeta, ki je obseden z njeno dušo in sestro, ki je že poročena in ima otroke. Preko njenega spoznavanja sta se poročila njena prijateljica gospa Taylor, in s tem se začne komedija da je ona bila tista ki ju je spravila skupaj, kar seveda ni bilo res. S tem se začne njeno vmešavanje v ljubezenska življenja drugih kot se začne z njeno novo sosedo gospodično Harriet Smith. Mlada, naivna in obubožana gospodična se spušča v roke gospodične Emme, s tem pa jo Emma prepriča da je njena skorejšna zaroka z vaškim kmetom Robertom Martinom zakjlučena in nevredna. Začne se Emino navdušenje nad vaškim vikarjem ali duhovnikom gospodom Eltonom, želi si da bi se onedva spoznala ampak se na koncu izjalovi ker se je vikar najprej zaljubil v Emmo in potem, ko ga je Emma odslovila se je čez čas poročil z gospodično Augusto. Seveda Emma vzraja pri Harriet naj vzbuja zanimanje za gospoda Eltona, tudi nevedeč da je on že zasnubil Emmo in se odselil. Ko pride čez čas nazaj ga Gospodična Hrriet vidi, in v solzah oddide. Emma se ji opraviči, in tudi sama ne ve kaj bi, kako se je lahko tako zmotila. Tako se konča eno dejanje in se začne drugo z gospodično Fairfax. Stare družinske prijateljice, ki živijo v mestu in jim Emma redno obiskuje, ji vedno omenijo njuno nečakinjo gospodično Fairfax, kar je Emmi že odveč ampak vztraja pri govoričenju. Medtem pride v mesto gospodič Frank Churchill. In zmešnjava se nadaljuje. Seveda pride tudi gospodična Fairfax ampak Emma želi spraviti skupaj gospodiča Churcilla in gospodično Smith. Kar ji po par sprehodih in piknikov kar pa kar ne uspeva, tako da se odločita da bosta vztrajali ampak brez uspeha. Gospodič Churchill je zaročen že zelo dolgo z gospodično Fairfax in tako Emmini načrti padejo v vodo. Zve se vsa resnica in Emma je na koncu tista, ki je bila zavedena in naivna upanja, v to pa je potegnila je gospodično Smith. Konec je boljši, Harriet se poroči z vaškim kmetom, Emmo zaroči gospodič Knightley in ostaneta pri očetu v Highburyju.
Zgodba mi je na splošno zelo ušeč ampak je v knjigi preveč dolgovezenja, opisovanja, in zavedanja da so nekateri premalo vredni zaupanja. Uglaunm zgodba, preide do točke, kjer se vmešavanje že spremeni v norijo in prisilo nečesa česa ni.

https://austenblog.files.wordpress.com/ ... kcover.jpg

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 10 nov 2016, 22:10

4) Knjiga, ki jo je napisala ženska (1 točka)
Nekaj iz Tiffanyja
Avtor: Melissa Hill
Org. naslov: Something From Tiffany’s

Slika

Opis knjige: Zgodba je prav zares fantastična, tudi če se malo zgubiš zmeraj najdeš izhod. Govori o dveh parih, prvi par je Ethan in Vanessa, drugi par pa Gary in Rachel. Kako so povezani? Hjaa takole je to. Ethan in Gary kupita darili v Tiffanyju, kdo ne pozna te čarobne trgovine z nakitom v modri škatlici z belo pentljo, Ethan kupi zaročni prstan, Gary pa zapestnico. Zaplete se, ko se zgodi nesreča in vpletena sta tako Ethan s svojo hčerko Daisy kot rešitelj in Gary, ki pristane v bolnišnici. Zmešnjava nastane, ko se škatlici zamenjata, ugotovi se pa ko Vanessa odpre svojo predčasno in najde prstan, ki ji spremeni ali obrne življenje na glavo in Rachel, ki svojo zapestnico verjetn ni pričakovala ampak se je nekako našla v nenadni situaciji, kot Ethan in Daisy vsa v pričakovanju kaj bo. Ethan želi dobiti nazaj svoj prstan in takozačne iskati, najprej v trgovini in nato pri Rachel v bolnici ampak ker se mu je mudilo domov je odšel brez prstana. Doma se odloči, da bo New York nepozaben in tako obišče Rachel v Dublinu, kjer s prijateljico Terri delata v bistroju. Tam se zaplete z Garyjjam, ki mu ni vseeno za prstan tudi če ni njegov in s s Terri, ki želi Rachel samo najboljše. Tako se usi zapletejo v nekakšno štorijo, Ethan želi sam govoriti z Garyjam in Rachel a mu spodleti, saj vidi kakšno željo je imela Rachel v očeh zaradi prihodnosti tako mu priskoči na pomoč Terri ki prstan zavije v kruh, ki ga Ethan odnese domov. Pri večerjo ga pojejo in Vnessa dobi končno prstan in Ethan ni več tako napet, ampak ni več prepričan če dela prav. Terri peče vest, saj Rachel išče prstan in tako spodbuja Garyja naj Rachel pove resnico, a on ves trmast noče. Zaplete se še bolj, ko Vanessa kliče v bistro, kjer delata in želi imeti poročno pokušino tam, samo zaradi kruha in zmešnjava se konča, hvala bogu končno, ko pridejo Ethan , Daisy in Vanessa v bistro v Dublinu in se vse razrkije. Rachel razočarana nad Terry in Garyjam, Ethan še bolj razočaran nad Vanesso, ki ga je prevarala z najboljšim prijateljem. Tako se skorej vse končna, Daisy si želi pravljično zgodbo o gospodični ki se bo poročila z očijam in zna peči kruh, tako ji je vedno govorila njena mamica. Tako Ethan spozna da ni Rachel tista taprava ampak Terry. Z Rachel zgladita odnos, pa tudi z Garyjam spet začenjata na novo.
Zgodba je res dobra, ampak se zgodi veliko stvari in pol nastane prava zmešnjava. Najbolš jo še Daisy odnese.

http://www.mkk.si/wp-content/uploads/20 ... 00x460.png
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 10 nov 2016, 22:40, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 10 nov 2016, 22:31

5) Knjiga avtorja, ki ga še nisi bral/a (2 točki)
Zvite ukane pregrešnega vojvode
Avtor: Laura Lee Guhrke
Serija: Girl Bachelors, 2. del
Org. naslov: The wicked ways of a duke

Slika

Opis knjige: Zgodba je zelo zanimiva in lepa. Govori o Prudence, mladi gospodični brez staršev tako de nima premoženja, je šivilja in ima veliko dobrih prijateljic. Ima živeče sorodnike ampak se ne zastopi z njimi tako dobro kot se je včasih. In govori o vojvodi Šentirški ali Rhysu De Winteru , ki je mlad, humorističen, brez ficka, z dolgovi, ženskar, brez premoženja, in živo mater, ki je hladna kot zima in hudo preteklost ali duhove iz preteklosti. Zgodba se začne s tem da se Prudence življenje spremeni, saj dobi premoženje svojega očeta, ki je umrl. Tudi če je nezakonska hči je edina ki podeduje premoženje, ki ga dobi pod pogojem da se oženi v 1 letu. Tako da se njeno življenje začne takoj, najprej se preseli v hotel kjer pridejo njeni daljni sorodniki ji pomagat pri izbiranju zaročenca, a kaj ko ima njena teta v mislih le Roberta, še enega sorodnika. Tako se iskanje princa začne. Prudence začne zelo zanimati vojvoda,ker se mu zdi da je nekaj na njemu kar želi. On jo pa izkoristi in začne spletkariti, lagati da bi prišel do njenega denarja, saj je v dolgovih ane. Prudence se pa zaljubi v vojvodo, ki je po eni strani prijazen pa priljubljen, in tudi navdušen nad njo. A kaj ko se vse spremeni in se spreobrne v čustveno zavlado. Prudence mu začne zaupati in dovoli mu da ji dvori, tako da se odločita da odpotujeta po posestvih od vojvode in po tem se bosta poročila. Tako da je načrt od vojvodinega spletkarjenja uspel. Po drugi strani pa vojvoda prekriva zle duhove svoje preteklosti. Ena je, ko pride njeghova mati in Prudence sama vidi, da je namesto ljubezni med njima, sovraštvo iz dna srca. Ko zaključita z ogledovanjem posestev se vrneta v London kjer Prudence izve za njegov načrt spletkarjenja, in v jezi, sovraštvu, naivnosti do njegovega stališča in samo-pomilovanja da ga ni vredna opusti poroko. Ampak vojvoda se je že zaljubil v Prudence in želi osvojiti še enkrat njeno srce, seveda mu uspe ane. Vojvoda za zaključek pove Prudence o bratu, ki je naredil samomor in od matere zakaj se sovražita ter posestva Winter park. Zaključi se zgodba tako da se Prudence maščuje za vojvodov načrt ampak se še vedno poročita čez 1 mesec in odpotujeta na posestvo Winter Park.
Zgodba je zelo zelo zanimiva in poučna, saj vemo da ne smemo usakmu kr zaupat. Ampak kaj ko si enkrat zaljubljen vidiš vse z roza očali?. Ohja ljubezen je pač nekaj lepega ane. Najbolj mi je v tej zgodbi ušeč vojvoda, ker je na tak humorističen način prikazan vse kar izgovori. Vse obrne na dobro ne slabo. Tako da se kr nasmejiš.

http://images.gr-assets.com/books/13497 ... 636229.jpg

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 10 nov 2016, 23:00

15) Knjiga z LGTB vsebino (3 točke)
Laž v postelji
Avtor: Gaby Hauptmann
Org. naslov: Die Luge im Bett

Slika

Opis. : Zgodba govori o ženski z imenom Nina, ki je trenutno v zvezi z fantom Svenom. Nina je lepa mlada 30 letnica, ki je v zvezi z fantom, ki ima totalno prevlado nad njo. Je njen šef v službi in živi pri njemu. Denar je od njega edin avto ima svoj. Zgodba se popestri, ko Nina odide v tujino in tam spozna moškega z imenom Nick. Skupaj morajo posneti neki kratki film, in s tem tudi Nina začne spletke kako priti do Nicka. Ampak pot je kratka in tako more nadaljevati doma. Problem se začne ko pridejo nazaj v Koln in ji Nic ni z ničemer pokazou da si jo želi ampak Nina ve, da je Nicku ušeč in tako si dela načrte in upa da tudi bo tako. Ampak si zaplete stvari s tem, da zapusti Svena, svoji lastni materi laže da ima novega fanta, ki ga nima in živi pri prijateljici na kmetiji in to na hlevu nad konjem, kjer prijetno diši. Življenje se ji spreminja ampak ona še vedno sanja o Nicku. Ko jo on povabi za Božič domov Nina že načrtuje kako ga bo osvojila, ampak se ji na pot postavi ovira. Nick ima fanta Gabriela. Nina še vedno upa da je to samo za kratko ampak ona ne ve da ni. Ona kar misli da bo Gabriela spravila spoti. Zato pošlje v Ameriko prošnje za igro da bi se ga znebila, ampak se ji načrti prekrižajo saj gre Nick z njemu in glej no glej povabita tudi Nino. Vsi trije se dobro spoprijateljijo in živijo skupaj več kot mesec dni, ampak Nini ni to všeč in tako začne dregati v stvari, ki se jo ne tičejo. Začne opazovati Nicka ampak ne ve da tudi njo nekdo opazuje, in to je Gabriel. Pridemo končno do konca zgodbe kjer Nina prizna Nicku, da ji je ušeč in spozna kakšne napake je delala. Nick ji prizna, da ona njemu ni več kot prijateljica in da mu je Gabriel všeč to priznanje pa Nino potre in pretrese. Imamo pa še Gabriela, ki prizna da ne čuti več veliko do Nicka ampak sedaj do Nine in da noče samo prijateljstva. Tako so se znašli v trojčku kjer ni izhoda. Tako Nina odide in znajde na svoji poti življenja.
Zgodba je dobra, ampak ko vidiš lik Nine je zares zanimivo, kaj use ženska počne da bi ji biu moški všeč. Na koncu je prišla do situacije kjer je bila ušeč fantu v katerega je bila zaljubljena. To je kr zapleteno, in ta trojček je čist zgrešen ampak lej zgodba je bila popestrena ane.

http://bilder.buecher.de/produkte/37/37 ... 63982z.jpg
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 29 dec 2016, 00:27, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 11 nov 2016, 01:33

12) Pet najljubših pravljic iz otroštva (2 točki)
Za vseh 5 pravljic sm se tako odločila, vrašala sm 5 prijateljic naj mi povejo svojo najčjubšo in od vsake sm eno izbrala, ker se jaz nism mogla odločt kere nej izberem. Tko je blo najlaži še. Je pa tudi res, da so se pravljice zelo spremenile skozi čas tako de poznamo več vrst.


1. Rdeča kapica
Avtor: Brata Grimm
Org. naslov: Little Red Riding Hood

Slika

Opis zgodbe: Vsi poznamo to zgodbico, najboljša o učenju odgovornosti in o tem da moraš poslušat starejše ane. Tako pa začnimo, Rdeča kapica je mlada deklica z pregrinjalom v rdeči barvi. Za mamo živita na enem koncu gozda in na drugem koncu živi babica. Nekega dne se mati odloči Rdeči kapici zaupati in ji da košaro z drobtinami za bolno babico, pove ji naj gre po označeni poti. A kaj ko Kapica kmalu pozabi in kmalu na poti sreča volka, njega se prav nič ne boji in volk jo vpraša kam gre. Kapica mu reče da gre k bolni babici na drugi strani gozda in volk ji pove naj nabere malo cvetja za bolno babico. Tako gre Kapica naberat, volk pa po bližnjici ucvre do babičinega doma, kjer jo požre in se uleže v posteljo. Ko kapica pride do babičine hiše in do postelje vidi babico ni čisto prepričana a je a ni. Vpraša jo zakaj ima tako velika ušesa in volk ji odgovori da jo lažje sliši, potem zakaj ima tako velike oči, in volk nazaj da jo bolje vidi in na koncu zakaj tako velika usta in volk odgovori da te lažje požrem, in tako jo tudi požre. Mimo pride lovec in sliši nekoga, ki smrči, in ko zagleda volka ga namesto prereže na trebuhu koker deb ga ustrelil. In tako sta babica in Kapica spet svobodni in zelo hvaležni lovcu. Skupaj volku zapolnijo trebuh s kamni, in ko se volk zbudi se opoteče do vodnjaka in utone. To je konec srečne male zgodbice.

[urlhttp://i43.tower.com/images/mm102126835/little-red-riding-hood-sam-mcbratney-paperback-cover-art.jpg][/url]

2. Trnuljčica ali Speča lepotica
Avtor: Brata Grimm
Org. naslov: Sleeping Beauty

Slika

Kdo ne pozna speče lepotice pod imenom Trnuljčica v gradu pokritem in zavarovanem z vrtnicam. Zgodba se začne ko kralj in kraljica po dolgem čakanju dobita deklico. Priredijo ji zabavo na katero je povabljenih 12 vil ampak v kraljestvu jih je 13 tako de najzlobnejše ne povabijo. Vsaka vila deklici nekaj podari ali obdari samo ta 13 vila ji nekaj slabega želi. Obsodi jo na smrt, za kazen ker ni bila povabljena. Ironija pač. Tako Se bo deklica pri15 zbodla s kolovratom v prst in umrla ampak ena vila še ni deklico obdarila z željo tako da ji smrt spremeni v spanec. Kralj želi preprečiti to prekletstvo s tem da zažge vse kolovrate v kraljestvu a za deklico se po čarovniško en najde in se zbode v prst ter zaspi. Vso kraljestvo zaspi in obda se trnje okoli celotneg gradu in okolice. Po nekaj letih se pojavi junak, princ seveda in deklico odreši s poljubom. Tako se vsi prebudijo in začnejo proslavljati poroko in vrnitev in use uglaunm.

https://covers.openlibrary.org/b/id/6574213-M.jpg

3. Motovilka
Avtor: Brata Grimm
Org. naslov: Rapunzel

Slika

Ohja lepa zgodba o ljudbki deklici z zelo zelo dolgimi zlatimi lasmi ane.
Zgodba govori o paru, ki je težko pričakoval otroka. Mož je ženi nosil motovilec, ki je rasel na sosednjem vrtu. Žena si ga je tako želela, da je bila že čisto obsedena in tako se je odločil njen mož da gre iskat ga še malo, saj je samo do končne nosečnosti ane. Tako moža zasači čarovnicai n in v zameno kot nekakšno prekletstvo da otroka in uzame motovilec. Seveda se mož ni zavedal kaj dela, on je hotu samo osrečt ženo in kmalu po rojstvu hčere, ko je že pozabil na prekletstvo se pojavi stara gospa. Mož je takoj vedel da bosta izgubila hčer in ni vedel kaj, zato jo je čarovnica vzela za svojo in jo vzgajala kot Motovilka. Da bi deklici preprečila kakšn kol stik z zunanjosto jo je zaprla v stolp brez vrat samo z enim oknom visoko visoko na vrhu stolpa. Čez čas so Motovilki zrasli lasje in so segal skozi okno čisto do tal.Tako je imela vstop tudi čarovnico z njeno znano gesto ˇMotovilka spusti svoje laseˇ in ji nosila hrano. Ampak vse ni tako zaprto kot se zdi. Nekega dne je hodil okoli princ in videl čarovnico kako vpije na stolp in tako videl Motovilko in pot do nje. Tako je imela dva obiskovalca ane, ker čarovnica jo ne more kar skriti pred zunanjim svetom ne more pa tudi Motovilka skrivati princa. Tako je nekega dne čarovnica počakala princa v sobi in ko je plezal princ po Motovilkinih laseh je čarovnica prerezala čok in princ je padel v trnje ter si poškodav vid. Tako je princ taval po svetu slep, Motovilka pa je tavla po svetu bleda in zbegana ampak nekega dne sta ze znašla skupaj in Motovilkine solze so princa ozdravile oči in tako sta srečno živela do konca svojih dni. Ohjaaa kakšn srečen konc.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/5 ... 3,200_.jpg

4. Princesa na zrnju graha
Avtor: Hans Christian Andersen
Org. naslov: The Princess and the Pea

Slika

Ta zgodba je pa prav dobra o izvedbi narave ljudi aa. Nikoli ne vemo kakšnega človeka spoznamo. Zgodba govori o princu, ki si je želel spoznati pravo princeso, zato je potoval po celemu svetu da bi spoznal pravo. A kaj ko nobena ni bila tista ta prava. Vse so bile lepe, velikodušne, nekatere zlobne, preveč lepo da bi zgledal normaln ampak nobena ni bila tista kar je iskal. Tako se je odločil in prišel domov, tako je nekega nevihtnega dne na vrata potrkalo dekle. Dekle je pravilo da je bila princesa ampak zgledala ni tako. Bila je vsa premočena in mokra od dežja ampak princ je videl na njej nekaj kar je iskal prid drugih in se takoj zaljubil. In tako so poklicali kraljično da bi nekako izvedeli ali je res princesa ali ne, zato se je kraljična odločila da bodo izvedli način na zrnu graha. Princesa je morala ležati na zrnu graha ampak nad 12 timi vzmetnicami. Zjutraj ko se je vsa kraljevina prebudila, so princeso vprašali kako je spala. In princesa je odgovorila de zelo slabo, de tako na trdnem ni spala še nikoli in da je vsa modrikasta. Tako so se odločili da je prava princesa in da se lahko poročita s princem. Ker pač noben druh kot princesa ni mogel biti tako občutljiv. Ta zgodba je lepa ampak čist mem sej ne čutš res enga zrnca skoz 12 vzmetnic. Vemo pa resnico de ni spala na post lan ampak le kje.

http://i43.tower.com/images/mm117978217 ... er-art.jpg

5. Zlatolaska in trije medvedi
Avtor: Hans Christian Andersen
Org. naslov: Goldilocks and the three bears

Slika

Ta pravljica mi je prav všeč ampak mi je konec nekak mem, ne vemo sploh kaj se ji potem zgodi. Zgodba se začne o deklici, ki ji je ime Zlatolaska. Znašla se je v gozdu in ni vedela kam, je pa videla hiško in se napodila k njej. Ko je Potrkala in ni nobeden odprl je vstopila sama in videla da nobenega ni. Videla je majhno sobo v kateri je bila miza in na mizi 3 je krožniki, v njih pa kaša. Zlatolaska je bila lačna zato je poskusila prvi krožnik, ta se ji je zdela prevroč. Poskusila je drugo kašo in ta ji je bila prehladna zato je probala še tretjo kašo in to tudi pojedla. Ker še vedno ni bilo nikjer nobenega se je sprehodila malo po hiši in videli 3 stole, bila je že utrujena zato se je določila da se bo usedla. Probala je prvega ta se ji je zdel pretrd, ta drugi se ji je zdel premehak in tretji ravno pravšnji ampak pod njeno težo se je zlomil zato je padla na tla. Zlatolaska se je odločila se malo pogledati po hiši in je našla sobo v kateri so bile 3 postelje. Bila je že fest utrujena zato se je odločila iti malo zadremat. Prva postelja se ji je zdela previsoka pri vzglavju, druga je bila previsoka pri vznožju a ta treta je bila pravšnja in v njej je zaspala. Kmalu potem so prišli v hišo 3 je medvedi, oče, mati in sin. Bili so začudeni, ko so videli da je nekdo poskušal kašo in sinko je bil jezen ker sploh ni bilo kaše. Malo so pogledali naokrog in videli da je nekdo sedel na njivnih stolih ampak ojjoj, nekdo je polomil od sinka stol. Potem so odšli malo po hiši in videli da v naslednji sobi kjer so bile postelje. Nekdo je brskal in glej no glej spal. Takrat se je Zlatolaska zbudila zagledala medvede se ustrašila in zbežala iz hiške. Nje niso videli nikoli več, kam je zbežala noben ne ve.

http://img0030.psstatic.com/154726949_- ... 02331-.jpg

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 17 nov 2016, 22:31

21) Knjiga, v kateri je v glavni vlogi pevec (2 točki)
Božanski pevec
Avtor: Kylie Scott
Serija: Stage Dive, 3. Del
Org. naslov: Lead

Slika

Opis : Zgodba mi je všeč ker je veliko humorističnega pogovora. To mislm tko pr Leni, njeni pogovori z Jimmyijam so zelo smešno prkazani. Je pa značilna rokovska, vemo itak kakšni so fantje v skupini ki je popularna do daske, arogantni, samoušečni, brez logike, vse po njihovo in tako dalje. Ampak kaj ko morajo biti tako ušečni pa lepi, čudoviti pa ogromn alkohola, brez mej, droge.
Ta zgodba govori o Leni, ki je po naklučju srečala kupino Stage Dive, je lepa, znana po nezadržnosti, samovešča in je seveda tajnica. Ima obline ampak je še vedno čudovito oblikovana in ima lepo prijazno dušo.. Potem pa imamo Jimmyja, ki je pevec skupine Stage Dive, in toalnoma brez duše, zlomljen, brez čustev, rešil se je alkoholizma, hodi k terapevtu in ima skupino ki mu stoji ob strani. Zgodba govori o Leni, ki jo najamejo za Jimmiyevega varnostnika ali osebo, ki je 24 ur z njemu. Ga kontrolira in mu pomaga. A kaj ko se zapletejo stvari?. Na začetku se Lena in Jimmy zastopita še nekako. Jimmy govori da je noče a u resnici jo hoče, pri nemu logika glih ne dela dobr ker ni navajen čustev. Lena skrbi za njega in kmalu spozna da ga ima preveč rada, da bi nadaljevala to službo, ki je dobro plačana. Leni se začnejo čustva kopičiti, ko sta z Jimmyjem sama doma na kavču ali tko pač sama. Počasi pa spoznata da jo Jimmy res potrebuje, ker je edina oseba ki mu zaupa. Ampak Lena noče, ker hoče več, in ko ona to njemu pove se on začne smejat. Zakaj se začne? Zato ker je navajen da ga vse ženske ljubijo ker je tako lep in navem kva še, tako sestavita načrt, no Jimmy ga, kako naj ga Lena preboli. Začne hoditi na zmenke in ko najde prijaznega fanta po imenu Damien, ki je pomagač pri skupini, Jimmyiju živci popustijo in postane ljubusemn. Leni se ne svita kaj je narobe z Jimmyjem, ve pa da nekaj ne štima. Naslednjič ko ga zapusti za 10 min nastane štala zaradi matere, in kaj naredi? Odhiti k Jimmiju, ker ve da on je on navajen le nje in iz tega nastane ideja seveda od Jimmyija da bi njeno zaljubljenost prekinila s tem da bi spala skupaj. Kakšna totalna idiotska ideja ampak ne, Lena privoli. In se stvari samo še poslabšajo. Lena mu prizna da ga ljubi, on pa šut down, nič od nič, zapre se vase in jo odrine z besedami. Naslednji dan jo začne poniževati pred prijatelji zato daje odpoved. Ampak usi vejo da je Lena edina dobra točka v njegovem življenju. Jimmy se je zaradi Lene čisto spremenil, bolj se pogovarja, blizu spusti brata Davida in bolj odprt je za čustva in za Leno. A kaj ko ne ve kaj narediti, on šele na poroki spozna, ko vdre nanjo. Poroka je od Lenine sestre, in tam šele spozna ko mu Lena pove da je to kar čuti ljubezen. Malo pozno za pevca ane. Ampak bolje kot nič.
Jest sm bila čisto presenečena da so pevci lahko taki, razn drog pa alkohola in veliko arogance, se mi ni zdelo da so nekateri lahko tako na tleh da mu samo ženska lahko pomaga. Zgodba je kaotična in težka. Če ti je kšn peuc ušeč je res težko gledat mu življenje spolzi iz rok, veliko denarja, malo prijateljev, če sploh, veliko ljubic, nobene zaveznice. To je življenje težkega človeka.

https://images-na.ssl-images-amazon.com ... 0FiRtL.jpg
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 08 dec 2016, 23:21, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
blue.motion.grey
Elf
Prispevkov: 52
Pridružen/a: 21 maj 2015, 22:14

Re: Bralni izziv 2016 - Blue.motion.grey

PrispevekNapisal/-a blue.motion.grey » 17 nov 2016, 23:35

9) Knjiga, ki jo je napisal slovenski avtor (3 točke)
Poti življenja
Avtor: Nani Kušar Žibert
Org. naslov: Poti življenja

Slika

Opis : Najbolj od vseh ne maram slovenske avtorje, pač to je tko. Ampak tale zgodi je zelo zanimiva in poučna. In tudi zato ker je bl domačinska, kmečka. Zgodba govori o Špeli, punci stari tok da se ji začne življenje. In tudi celotno zgodbo spremljamo od nje. Je mlada, pametna, ima sestro ušpiči par stvari ampak na koncu jo izuči. Je pridna ampak ko si želi več podleže drugim. Začne se ko njena sestra prištumuje na poroko, a kaj ko njen zaročenec začne osvajati Špelo in ona se znajde pod njegovimi šarmantnimi besedami in v postelji z njemu, kar pa seveda sestra vidi. Špela se tako sramuje da odpotuje v drugo državo, ker jo doma preveč stiska kar si mislijo drugi in ji skoz pridigajo. Zato se tudi odloči oditi v Švico. Med potjo spozna Iva, novinarja tudi iz slovenskih koncev. Zaljubita se pa šele po tem, ko Špela najde nove delovno mesto pri družini, kjer je hierarhija najvišje stopnje. Mati vsa urejena, pa po pravilih in otroci ter njen mož isto. Družina, ki ji težko tko rečemo ker komaj skupaj drži, otroka sta še tako mlada da jima je vseeno. Špela se komaj znajde in komaj dela, ko ju še začne osvajat mož in jo izsiljuje. Špela medtem hodi ven z Ivanom, ko nekega dne hočeta iti skupno pot on ne pride in izgine. Špela pa potem naide službo pri podjetniku, ki ji obljublja vse kar si želi za tist kar bi ženski največ pomenilo a Špeli na žalost ne. Medtem se začne še sekirati zaradi Iva, ker ne ve kje je in zakaj ne kliče več. Špela ima skoz v glavi to da je ni nobeden vreden, saj je sama kriva za svojo bedo. Tako jo nekega dne pokličejo starši od Iva in sporočita ji da je imel nesrečo. Špela takoj pohiti k njemu v bolnišnico. Odloči se tudi če je Ivan hrom, bo skrbela vedno za njega, zato se odloči da gre z njegovo družino domov. Tam spozna da imajo kmetijo in tako pomaga njegovemu bratu v hlevu in mati v gospodinjstvu .Kmalu se poročita in Špela odide tudi domov k svojimi. Tam spozna da ji je njena sestra že oprostila in tudi zaljubila se je v drugega. Zato bi Špela lahko prišla že prej domov ampak zgleda da ni bilo usojeno. Špela kmalu spozna da je noseča in tudi dobita več otrok. Od Ivana brat se poroči 2 krat in Špelina sestra se poroči. Potem pa sledijo bolj žalostni dogodki, ker zgodba opisuje ne tako čez dneve ampak čez tedne in mesce se zgodijo smrti. Umre Špelin oče in tudi mati ne živi več dolgo, potem pa še od tete mož pa od Iva starši od starosti in bolezni. Tako da Špela se vrne in živi na kmetiji z Ivanam in otroci, ki jih vidi kako odrastejo in grejo svojo pot.
Zgodba na splošno je dobra, veliko te nauči o življenju in kaj je bilo včasih ali pa mogoče tudi sedaj. Samo sedaj mamo več možnosti kokr jh je mela Špela. Njeno življenje se je spremenilo zaradi njenih napak in vodilo naprej.

http://www.emka.si/img/product/37t_2013 ... 6136_3.jpg
Nazadnje uredil/a blue.motion.grey dne 08 dec 2016, 23:26, skupaj urejeno 1 krat.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gostov

cron