Bralni izziv 2016- Lollipop

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 01 mar 2016, 21:18

1.
Knjiga, ki ima v naslovu barvo:
Salla Simukka: Rdeča kot kri

Knjiga govori o punci Sneguljčici, ki v šolski temnici najde ogromno krvavih bankovcev. Ugotovi, da so v to zapleteni 3 njeni sošolci. Med njimi je Elisa, ki prosi Sneguljčico za pomoč. Tako se zaplete v temačen svet Severnega medveda.

Knjiga mi je bila zelo zanimiva. Komaj čakam, da preberem še 2. in 3. del. Glavna junakinja mi je zelo všeč, ker ni taka kot ostala dekleta. Je zelo posebna. Rada imam knjige, ki nimajo predolgega uvoda in ta je prav taka.

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Re: Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 02 mar 2016, 21:10

2.
Knjiga, ki se dogaja v prihodnosti:
Suzzane Collins: Arena smrti

1. del zbirke Igre lakote. Prim Everdeen je izžrebana za tributko za 74. igre lakote. Namesto nje se javi njena starejša sastra Katniss. Poleg nje je tribut tudi Peeta Mellark, na katerega ima Katniss posebne spomine, čeprav se sploh ne poznata dobro. Skupaj se podata v neizprosno borbo za preživetje.

Knjigo sem imela že zelo dolgo na seznamu knjig, ki jih moram prebrati. No zdaj sem končno jo. Zgodba mi je bila res všeč. Razvija se zelo nepričakovano. Ni pa mi bil všeč način pisanja, ker so bili po mojem premalo čustveno opisani žalostni dogodki. Pač moje mnenje. Drugače pa super knjiga. Zelo napeta, sploh je nisem mogla odložit. Sicer dvomim, da kdo poleg mene še ni gledal filma, ampak če je tu še kdo tak, mora knjigo obvezno prebrati prej. Priporočam!
V knjigi je napisano, da je Panem na območju, kjer je dolgo časa nazaj bila Severna Amerika.

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Re: Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 03 mar 2016, 15:10

3.
Knjiga, ki jo je napisal slovenski avtor:
Vladimir P. Štefanec: Sem punk čarovnica, debela lezbijka in ne maram vampov

Daša je nepriljubljena osmošolka. Rada posluša punk bende in se tako tudi oblači. V ušesu ima namesto uhana sponko za papir. Sošolka Ajša ji jo zanalašč iztrga in Daša ji prisoli klofuto. Obe morata na razgovor k ravnateljici in med čakanjem Daša razmišlja o koncertu na Dunaju in običajnih najstniških problemih.

Knjigo sem prebrala zaradi šole. To je ena najdolgočasnejših knjig kar sem jih brala. Naslov je zanimiv, ampak sploh nima veze z zgodbo. Glede na to, da sploh ni tako dolga sem jo brala zelo dolgo. Cela zgodba se dogaja v njeni glavi ko podoživlja pretekle dogodke. Edini deli knjige, ki so mi bili všeč so seznami npr. stvari, ki jih ne mara, ampak so bili zelo redki. To da ne mara vampov je omenjeno samo enkrat. NE priporočam.

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Re: Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 07 mar 2016, 16:07

4.
Knjiga, ki jo je napisala ženska:
Suzanne Collins: Kruto maščevanje

Katniss in Peeta sta preživela igre lakote. Preden gresta na turnejo zmagovalcev, Katniss obišče predsednik Snow. Pove ji, da so nekateri prebivalci ostalih okrožij njeno dejanje v prvem delu prepoznali kot začetek upora. Če jima na turneji ne bo uspelo prepričati vseh prebivalcev, da sta resnično zaljubljena, bodo njuni prijatelji v smrtni nevarnosti. Potem so tu še igre četrtstoletja zatrtja, na katerih se bodo borili le zmagovalci. To pomeni, da se Katniss vrača v areno. Ampak kdo jo bo spremljal?

Tudi drugi del me je prepričal. Bilo je zelo nepričakovano, saj so pravila za igre četrtstoletja razglasi bolj na koncu knjige. Tako je del v areni minil precej hitro. Turneja se mi je sicer malo vlekla. Moje mnenje sicer ostaja tako kot pri 1. knjigi. Super in napeta zgodba.

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Re: Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 11 mar 2016, 15:05

5.
Knjiga, ki vsebuje ljubezenski trikotnik:
Suzanne Collins: Upor

Katniss so po uničenju arene odpeljali v 13. okrožje. Ona naj bi postala Oponašoja, njihov simbol upora. Odloči se postati oponašoja, kljub psihičnim in fizičnim naporom v areni. Ampak njena naloga ni lahka, saj mora motivirati vse obupane upornike, se boriti proti predsedniku Snowu, dobro nastopati poleg tega pa ima še ljubezenske težave. Bo izbrala Gala, ki želi razstreliti ves Kapitol ale Peeta, ki bi je zaradi osenja najraje zadavil?

V zgodbi se naenkrat pojavi veliko novih oseb. Med njimi predsednica Coin, ki je res ne maram. Ima zelo zoprn karakter in je precej zahrbtna. Knjiga je napisana zelo zanimivo, kot 1. in 2. del. Samo konec, se mi zdi, je napisan precej na hitro. Sicer zelo lepa zgodba.

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Re: Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 12 mar 2016, 15:29

6.
Knjiga z LGTB vsebino:
Salla Simukka: Bela kot sneg

Sneguljčica je na dopustu v Pragi. Nekega dne je k njej pristopi malo starejša punca in reče, da je njena sestra. Ime ji je Lenka. Ampak Lenka je zelo skrivnostna punca, ki živi v verski ločini. Sneguljčica izve, da ločino preizkuje novinar Jiri Hašek. Ko stopi v stik z njim, jo začne loviti poklicni morilec. Z Jirijem začneta raziskovati najglobje skrivnosti o voditelju ločine in o njej sami. Kmelu odkrijeta grozno dejstvo.
Poleg tega ima Sneguljčica težave, saj se ji v sanjah nenehno prikazuje bivša punca Iskra.

Zelo napeta zgodba o lažeh, junakih in skupinskih samomorih. 2. del ni v ničemer podoben 1. Seveda je napisan zelo dobro in glavna junakinja počasi odkriva zanimiva dejstva o ljudeh in svoji družini. Pisteljica ima res poseben slog pisanja, ki je meni zelo všeč. Sicer tukaj traje dlje, da pride do zapletov, kot v 1. delu, ampak je vseeno super zgodba.

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Re: Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 12 mar 2016, 16:02

7.
Knjiga, ki sem jo prebrala v enem dnevu:
Salla Simukka: Črna kot ebenovina

Sneguljčica je zopet na Finskem. Ima super luštkanega in prijaznega fanata Sampso in končno je pozabila na Iskro. In Iskra se zopet pojavi v njenem življenju. Poleg tega Sneguljčica dobiva grozilna sporočila od zmešanega zalezovalca. Nikomur ne sme povedati, ker bo Senca drugače pobil vse ljudi na premieri njihove predstave. In kot da to ni dovolj se Sneguljčici začnejo vračati spomini na njeno sestro Rozo. Sestro, ki je ni več. Sneguljčici se vedno bolj meša. Ne ve, kako dolgo bo še zdržala. Je res ona ubila Rozo? Je njena duša res črna kot ebenovina?

Čudno, ampak v tej knjigi nihče zares ne umre. Bralec mučno počasi odkriva skrivnosti Sneguljčičine družine. Zelo mi je všeč, ker je Sneguljčica končno dobila fanta. Ni pa mi bilo v redu, da se je kar naenkrat pojavila Iskra in "zahtevala", da jo Sneguljčica vzame nazaj, čeprav ji je strla srce. Precej egoistična oseba.
Cela trilogija je res dobro napisana. Tako skrivnostno, kot se za kriminalke spodobi. Priporočam jo vsem, ki radi berejo nedolžnih osebah, ki se kar naenkrat znajdejo v središču ogabnega zločina, polnega krvi. :eyebrows:

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Re: Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 17 mar 2016, 20:28

8.
Knjiga, po kateri so posneli serijo:
L. J. Smith: Vampirkin dnevnik: Prebujenje

Elena Gilbert je najbolj priljubjena gimnazijka. Začne se običajno šolsko leto z 1 razliko. Pojavi se zelo seksi nov sošolec Stefan Salvatore. Ampak Elene niti pogleda ne. Zato je odločena, da ga bo ujela. Počasi ji uspeva, ampak v mestu se dogajajo čudne nesreče, za katere okrivijo zaprtega Stefana. Na noč čarovnic Elena o Stefanu odkrije grozljivo novico. Stefan je vampir z pretresljivo zgodovino in dolgo izginulem krvoločnim bratom Damonom. Z Eleno sumita, da je on kriv za nesreče in res ga Stefan naslednji dan sreča v gozdu. In potem Stefan izgine.

Knjiga mi je kar všeč. Na začetku mi je šla na živce Elena, ker je hotela s Stefanom hoditi, samo, da bi dokazala, da lahko osvoji vsakega fanta. Ampak potem, ko je izvedela, da je vampir in ni zbežala, mi je postala v redu. Opazi se, da je res zaljubljena vanj. Serije sicer ne gledam. Verjetno bom brala naprej, čeprav naj bi potem potem posto dolgočasno. Bom videla. Ni nek WAW, ampak tudi slaba ni.

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Re: Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 01 apr 2016, 14:14

9.
5 pravljic iz otroštva

Kajetan Kovič: Moj prijatelj Piki Jakob

Piki Jakob je bila ena mijih najljubših knjig. Piki Jakob je plišasti medvedek, zgodbe o njem pa pripoveduje Učitelj oz. fantek. Moje najljubše so Piki ima vročino, Medvedja mamica in Piki pri zobozdravniku.

H. C. Andersen: Deklica z vžigalicami

To je zelo posebna zgodba. Ena redkih z nesrečnim koncem. Deklica na mrzel večer prodaja vžigalice. Vmes sanjari o božični večerji in o pokojni babici. Deklica počasi tone v spanec, kjer se za vedno pridruži babici. Zgodbe včasih nisem razumela. Pomojem je vsebina namenjena starejšim. Zgodba se te res dotakne.

Aladin

To je ena redkih pravljic, kjer se princesa ne zaljubi v princa, zato mi je tako všeč. Aladin najde svetilko, v kateri živi duh. Svetilko mu želi ukrasti zlobno Jaffar, vendar mu to seveda ne uspe. Aladin se poroči z Jasmino in živita srečno do konca svojih dni. Aladin je moja najljubša pravljica že od nekdaj (sploh, ker Jasmina nosi hlače haha).

J. M. Barrie: Peter Pan

Peter Pan živi sanje vsakega otroka. Zna leteti, ima "svojo" vilo Zvončico, živi v deželi Nije in ni mu treba odrasti. Nekega dne z njim odpotujejo Metka, Jan in Mihec. V deželi Nije doživijo veliko pustolovščin in seveda premagajo kapitana Kljuko. Peter Pan je zgodba, ki nam pove, da ne smemo nikoli obupati ali nehati verjeti v svoje sanje.

Astrid Lindgren: Pika Nogavička

Pika Nogavička je zelo močna deklica, ki živi v vili z gospodom Fickom in Konjem. S prijateljema Tomažem in Anico doživi veliko zanimivih dogodivščin. Moj naljubši del je, ko so na otoku Taka Tuka. Piko Nogavičko bi moral poznati vsak otrok. Je najbolj smešna knjiga za otroke.

To je mojih 5 najljubših pravljic. Sedaj pa grem brat naprej :P

Lollipop
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 22 feb 2016, 18:09

Re: Bralni izziv 2016- Lollipop

PrispevekNapisal/-a Lollipop » 14 maj 2016, 11:48

10.
Knjiga avtorja, ki ga še nisem brala
Cassandra Clare: Mesto kosti

Clary in Simon sta čisto navadna nastnika. Vsaj tako mislita dokler v klubu ne opazita dveh fantov z noži. Tako stopita v svet lovcev senc, vampirjev, volkodlakov, vilincov, čarovnikov in zlobnih demonov, ki hočejo vse uničiti. Kmalu potem Claryna mama izgine in Clary izve ogromno o svoji preteklosti. Spozna pa tudi lepega Jacea, ki njen svet še bolj postavi na glavo. Največji šok doživi, ko izve, da je njen oče v resnici zlobni Valentine. Ko ugrabi Jacea, ga gresta Clary in Luke skupaj iskat. Ko ga končno najdeta, Clary izve pretreslijvo novico. Jace je namreč njen brat.

Knjiga mi je bila zelo všeč. Zelo dobro napisana, napeta. Sploh mi je všeč Jace in njegova jezičnost. Škoda ker ne moreta biti skupaj. Simon mi pa zaenkrat ni ravno simpatičen. Komaj čakam da berem naprej. Zelo dobra zgodba...


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 6 gostov

cron