Bralni izziv 2016 - Booklover2002

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Booklover2002
Elf
Prispevkov: 65
Pridružen/a: 12 jun 2015, 17:57
Kraj: Maribor

Re: Bralni izziv 2016 - Booklover2002

PrispevekNapisal/-a Booklover2002 » 12 jul 2016, 17:56

Z naslednjo nalogo sem si izbrala, knjigo po kateri so posneli serijo.

Slika

Naslov: Vampirkin dnevnik, Prebujenje (1.knjiga)

Avtor: L. J. Smith

Naloga: Knjiga, po kateri so posneli serijo

MNENJE: Najbrž veliko od vas pozna serijo The Vampire Diaries in tudi sama sem jo letos začela gledati in se naravnost zaljubila vanjo. No, ampak tukaj govorimo o knjigi. Spoznamo Eleno Gilbert, privlačno svetlolasko ki hodi v srednjo šolo in je zelo popularna. Na šolo pride Stefan Salvatore, ki se izkaže da je vampir in se z Eleno zelo privlačita. Ampak Elena ne ve da je Stefan vampir, saj je zelo skrivnosten glede sebe in ne pusti Eleni blizu. A Elena ga sprejme tudi ko ji pove, da je vampir zaradi njune močne ljubezni. A v mesto pride Stefanov brat Damon, s katerim sta sprta zaradi njune pretekle ljubezni Katherine. Damon se želi približati Eleni zaradi podobnosti med njo in Katherine, a se Elena upre in Damon začne povzročati težave. Zdi se mi, da je serija boljša, saj se več dogaja v njej, knjiga pa je malce dolgočasna. Elena se mi zdi dober lik, ker verjame v Stefana, na nek način pa mi je šla tudi na živce. Knjigo priporočam oboževalcem Somrak sage.

OCENA: 4 <3
Nazadnje uredil/a Booklover2002 dne 14 jul 2016, 12:21, skupaj urejeno 2 krat.
I write to live
and
I live to write

Uporabnikov avatar
Booklover2002
Elf
Prispevkov: 65
Pridružen/a: 12 jun 2015, 17:57
Kraj: Maribor

Re: Bralni izziv 2016 - Booklover2002

PrispevekNapisal/-a Booklover2002 » 14 jul 2016, 12:04

Za naslednjo nalogo sem izbrala knjigo, ki je izšla leta 2016.

Slika


Naslov: Žerjavica pod pepelom(An ember in the ashes)

Avtor: Sabaa Tahir

Naloga: Izšla leta 2016

MNENJE: Knjigo sem prebrala na morju in še zdaj ne morem nehati misliti nanjo zaradi fenomenalnosti tega dela. Knjiga je fantazijska in postala prava mednarodna uspešnica, prevedena v več jezikov. Tudi v slovenščino. Zgodbo spoznavamo skozi oči Eliasa - vojaka v fantazijskem svetu, ki se zgleduje po rimskem imperiju in Laie - vohunke in služabnice. Državo, v kateri sta lika vodi Cesar, ki prevladuje nad drugimi ljudstvi - Plemenovci in Učenjaki. Imperij Bojevnikov, med katere spada Elias in so maske zaničujejo Učenjake, ljudstvo v katerem živi Laia. Ampak Učenjaki imajo svojo vojsko in sicer Upornike za katere začne vohuniti Laia potem ko ubijejo njeno babico in dedka, ter ugrabijo njenega brata. Tako se Laia in Elias znajdeta v isti stavbi s isto željo - biti svobodna. Njuni zgodbi se prepleteta. Knjiga mi je bila zelo všeč predvsem zaradi oseb, ki nastopajo v njej in same zgodbe po sebi. Avtorica tako nazorno opiše dogajanje, da misliš da si v zgodbi. Zdi se mi, da ljudje premalo govorijo o knjigi, saj je naravnost enkratna. Svet katerega je avtorica ustvarila je poseben in raznobarven. Knjigo priporočam ljubiteljem fantazije. Trenutki v knjigi so srce parajoči in napeti, ne moreš nehati brat :jupi: :eusa_dance: :105:

OCENA: 5 <3
I write to live
and
I live to write

Uporabnikov avatar
Booklover2002
Elf
Prispevkov: 65
Pridružen/a: 12 jun 2015, 17:57
Kraj: Maribor

Re: Bralni izziv 2016 - Booklover2002

PrispevekNapisal/-a Booklover2002 » 23 jul 2016, 19:43

Za naslednjo nalogo sem izbrala knjigo moškega avtorja.

Slika

Naslov: Katherine, Katherine

Avtor: John Green

Naloga: Knjiga, ki jo je napisal moški

MNENJE: Knjiga govori o fantu Colinu, ki se po vrsti zaljublja v punce z imenon Katherine. Ko pa ga zapusti že devetnajsta Katherine, se Colin in njegov najboljši prijatelj odpravita na potovanje z avtom, da bi Colin postal manj depresiven. Na potovanju naletita na spomenik, kjer naj bi bil pokopan Franc Ferdinand. Colin, ki je tako imenovan čudežni otrok se želi ustaviti in tako spoznata Lindsey in njeno mamo, ki jima dovoli da ostaneta za nekaj dni pri njima. Colin skuša preživeti razhod med Katherine devetnajsto in njem, medtem pa se zaljubi v Lindsey ki pa že ima fanta. Knjiga mi je bila všeč, saj je bila nalahno poletno branje. Seveda sem kot vedno ko berem Johna Greena, bila navdušena nad njegovo filozofijo. Tudi liki so se mi zdeli dobro opisani in lahko sem si jih predstavljala kar dobro. Edina stvar ki me je motila, je bil način govorjenja likov ampak se navadiš.Najbolj sem se čudila nad matematiko v knjigi in način Colinovega razmišljanja. Knjigo priporočam vsem bralcem, sploh tistim ki imate radi matematiko in filozofijo.

OCENA: 4.5 <3
I write to live
and
I live to write

Uporabnikov avatar
Booklover2002
Elf
Prispevkov: 65
Pridružen/a: 12 jun 2015, 17:57
Kraj: Maribor

Re: Bralni izziv 2016 - Booklover2002

PrispevekNapisal/-a Booklover2002 » 23 jul 2016, 19:57

Moja naslednja naloga je zgodovinski roman.

Slika

Naslov: Kristalni vrtovi

Avtor: Amanda Quick

Naloga: Zgodovinski roman

MNENJE: Spremljamo Evangeline Ames, ki se je pred kratkim preselila v Little Dixby. Najela je hišo zraven velike posesti z Kristalnimi vrtovi. Vrtovi z nadnaravno energijo, ki jo tudi Evangeline občuti. Ko jo en večer napade morilec, Evangeline zbeži v vrtove tam pa sreča Lucasa Sebastiana ki jo reši. Lucasov stric ki je skrivnostno umrl je v vrtovih delal številne poskuse, zato so vrtovi nevarni. Evangeline in Lucas se takoj privlačita. Ugotoviti morata kdo je bil morilec in kako je umrl Lucasov stric, Chester Sebastian. Zgodba se mi ne zdi slaba, a je knjiga mnogo slabša kot njen opis. Namreč, liki so klišejski in neobdelani. Lucas je tipičen primer popolnega moškega z ničimi pomankljivostimi kar se mi ne zdi realno. Tudi njun odnos je zelo na hitro razvit, ni nobenega naraščanja in postopnosti kar naenkrat sta skupaj, kar se mi tudi zdi nerealistično. Res se knjiga začne dobro, a je vedno slabša in na sredini sem nehala brati in jo šele čez štiri mesece(pred par dnevi) dokončala. Ena izmed slabših knjig, ki sem jih prebrala to leto, saj tudi iskanje morilca ni zelo zanimivo in se na hitro razplete. :thumbdown:

OCENA: 2.5 <3
I write to live
and
I live to write


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron