BRALNI IZZIV 2016-JAZZINTEA

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

jazzintea
Pixy
Prispevkov: 12
Pridružen/a: 01 jul 2016, 09:05

Re: BRALNI IZZIV 2016-JAZZINTEA

PrispevekNapisal/-a jazzintea » 26 sep 2016, 21:03

Plosk ene dlani je knjiga avtorja Richarda Flanagana, avtorja, ki ga do sedaj še nisem nikoli prebirala. NA 320 STRANEH AVTOR OPISUJE ZGODBO, KI SE DOGAJA KMALU PO 2. SV - GRE ZA "ZAPUŠČENO" DEKLETCE, KATERE MATI NAREDI SAMOMOR, KER PREPROSTO NE ZDRŽI VEČ. RAZLOGOV ZA TO JE VEČ - SKOZI ČTIVO JIH SPOZNAVAMO. DEKLETCE SONJA SKUŠA POTLAČITI SPOMINE, KI SE VRAČAJO V ČASU, KO JE SAMA NOSEČA, VSE PA PRIVRE NA DAN OB DNEVU ROJSTVA NJENE HČERKE. SPOMINJA SE NENEHNO PIJANEGA OČETA (RAZLOGE ZA ALKOHOLIZEM NAJDEMO MED BRANJEM), NJEGOVIH UDARCEV, TIHEGA TRPLJENJA ... A KAJ JO ČAKA NA KONCU? KAJ LEPEGA, DOBREGA? IN NJEN OČE? MATERE ŽAL NI VEČ. ZA NJO JE OSTALA LE PRAZNINA IN SPOMIN NA ČIPKO TER PLANIKO - SIMBOL LJUBEZNI ... KNJIGA NI ZA VSAK ŽELODEC, SAJ JE ZELO TRAVMATIČNA. ŽE SAM NASLOV JE ZADOSTI ZGOVOREN. NOBENA KLOFUTA NE OPRAVIČUJE NIKOGAR IN PRAV NIHČE SI NIKOLI NE ZASLUŽI KLOFUTE!

jazzintea
Pixy
Prispevkov: 12
Pridružen/a: 01 jul 2016, 09:05

Re: BRALNI IZZIV 2016-JAZZINTEA

PrispevekNapisal/-a jazzintea » 26 sep 2016, 21:37

Bela masajka (izpolnjen pogoj knjiga, ki ima v naslovu barvo), 1. del avtobiografske "trilogje" Corinne Hofmann, po rodu Francozinje/Nemke (50/50), živeče v Švici. Nekoč se odpravi v Afriko (Kenija) na izlet, vendar tam spozna postavnega Masaja Lketingo, v katerega se zaljubi in on v njo. Bo zdržala prepletanje različnih kultur? Koliko je v tistih krajih zares vredna ženska? Ali lahko ženska vzdržuje družino ali je le stroj za rojevanje otrok? Kam ljubezen privede Hofmannovo? Bo zdržala ali se vrnila domov?
Mene je ljubezen do Afrike vodila k branju literature o življenju tamkaj. Mogoče pa kdaj zaidem tudi sama na izlet po Afriki. Le da ne bi ostala tam! Ljubezen me ne bi smela premagati. Ali pač ...
Nadaljevanje knjige sporoči prav to, da se Corinne odloči oditi iz Afrike in zapustiti moža, ki ga zaradi drog vse bolj zapušča razum ... Kako se bo odzval? Bo šel za njo v Švico? "Zbogom, Afrika!" je dejala Hofmannova, misleč, da se ne bo vrnila. A zarečenega kruha se največ poje, pravi star pregovor. V 3. knjigi opisuje svojo vrnitev v Barsaloi, a tam ne ostane-šla je le na obisk. sedaj s hčerko živita v Švici ... O Corine Hofmann - beli masajki je bil posnet tudi film Bela masajka, ki ga je režirala Hermine Huntgeburth - izpolnjen je pogoj knjiga, po kateri so posneli serijo. (prebrane so bile vse tri knjige).


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron