Bralni izziv 2016 – mikiesha

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 22 sep 2016, 18:42

Ker vas že nekaj časa spremljam, sem se končno tudi odločila, da se vam pridružim. Ker prej ni bilo časa, bom komaj sedaj začela z bralnim izzivom - ampak pravijo, da bolje pozno kot nikoli. :)

Slika

1) Knjiga, kjer glavni junak ni belec (3 točke)
2) Knjiga, ki ima v naslovu barvo (2 točki)
3) Knjiga, ki si jo prebral/a v enem dnevu (3 točke)
4) Knjiga, ki jo je napisala ženska (1 točka)
5) Knjiga avtorja, ki ga še nisi bral/a (2 točki)
6) Knjiga, ki ima v naslovu številko (2 točki)
7) Knjiga, ki je izšla na leto tvojega rojstva (3 točke)
8) Mladinska knjiga (2 točki)
9) Knjiga, ki jo je napisal slovenski avtor (3 točke)
10) Knjiga, ki jo je napisal moški (1 točka)
11) Knjiga, ki jo drugi bralci kritizirajo (3 točke)
12) Pet najljubših pravljic iz otroštva (2 točki)
13) Po lastni izbiri (1 točka)
14) Zgodovinski roman (2 točki)
15) Knjiga z LGTB vsebino (3 točke)
16) Knjiga, ki vebuje ljubezenski trikotnik (1 točka)
17) Knjiga iz strokovnega področja (3 točke)
18) Knjiga, po kateri so posneli serijo (2 točki)
19) Knjiga, v kateri je v glavni vlogi žival (3 točke)
20) Knjiga, ki se dogaja v prihodnosti (2 točki)
21) Knjiga, v kateri je v glavni vlogi pevec (2 točki)
22) Po priporočilu tvojega sorodnika (1 točka)
23) Izšla leta 2016 (3 točke)
24) Knjiga o mitu ali legendi (2 točki)
25) Knjiga o tebi pomembni problematiki (3 točke)
Nazadnje uredil/a mikiesha dne 27 dec 2016, 17:22, skupaj urejeno 19 krat.

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Re: Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 22 sep 2016, 19:09

Izziv: Knjiga, ki jo je napisal moški (1 točka)

Naslov: Varuh (The Guardian)
Avtor: Nicholas Sparks
Ocena: SlikaOpis: Preden je Julie umrl mož, ji je zapustil nemško dogo z obljubo, da bo vedno bdel nad njo. Julie je ostala s psom še naprej, v hiši, kjer je živela z možem - v njegovem rodnem mestu. Po štirih letih žalovanja se je končno počutila pripravljeno za novo ljubezen.
Na zmenek je odšla z Richardom - uspešnim in privlačnim inženirjem, ki je s početka res lepo ravnal z njo. Vendar pa Julie ni začutila tiste prave iskrice med njima. Vedno bolj pa se je z mislimi vračala k moževemu in njenemu prijatelju Miku (ki je bil mimogrede že nekaj časa zaljubljen v njo). Ko si je Julie končno priznala svoja čustva, ki jih je gojila do Mika, se je spustila v zvezo z njim. Hkrati pa je želela prekiniti vse stike z vedno bolj nasilnim Richardom.
Knjiga se nato zasuka v mrežo prevar in laži. Med drugim Julie spozna, da je Richard prevzel identiteto drugega moškega in da niti ne ve, kdo je Richard v resnici.
Skozi celotno knjigo pa rdečo nit vleče pes - nemška doga, ki je Julijin varuh. Prav tako zgodbo zaključi ravno Singer - njen pes.

Mnenje: Knjiga je še ena poslastica izpod peresa Nicholasa Sparksa. Bere se tekoče, gladko, ponekod ti zaradi napetosti med branjem lahko celo zastane dih.
Zaradi moje osebne naklonjenosti do živali, mi je bila knjiga še toliko bolj všeč. Na trenutke se mi je zdelo, da je Singer zraven mene.
Eden najbolj dramatičnih trenutkov, ki se mi je najbolj vtisnil v spomin, je trenutek iz konca knjige, ko Singer še zadnjih reši Julie.

Knjigi dam oceno 4 predvsem zaradi njenega konca. Roko na srce - takega konca nisem pričakovala in Sparks bi lahko zgodbo zasukal tudi v bolj srečne vode.
Nazadnje uredil/a mikiesha dne 11 okt 2016, 21:11, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Re: Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 08 okt 2016, 11:40

Izziv: Knjiga, ki si jo prebral/a v enem dnevu (3 točke)

Naslov: Nikoli tvoja (Edge of never)
Avtor: J.A.Redmerski
Ocena:


Opis: Enaindvajsetletna Camryn že dolgo ve, da si ne želi življenja, ki bi teklo po ustaljenih tirnicah. Odloči se, da bo stopila na prvi avtobus, ki pelje iz mesta, in se odpravila v neznano. Na avtobusu spozna Andrewa, ki ji pokaže kako je, če živiš po lastnih pravilih, kako prija, če se prepustiš svojim najglobljim, najtemnejšim hrepenenjem... Kljub temu, da se na prvi pogled zdi, da Andrew življenje zajema z veliko žlico, pa se skozi zgodbo kot rdeča nit vleče njegova skrivnost, ki ju vsake toliko razdvoji.

Mnenje: Knjiga me je posrkala vase. Brala sem jo čez dan in pozno v večer, dokler nisem obrnila zadnje strani. Zaljubila sem se v Camryn in Andrewa, v njuno potovanje, v njuno zgodbo. Njegovo pismo je tudi meni (tako kot Camryn) zlomilo srce. In nato se mi je dih ustavil za nekaj sekund, ker sem že mislila, da bo res to konec njune skupne poti… ampak usoda je prizanesla Orfeju in Evridiki...

Sem pa nato prebrala še nadaljevanje, ki pa me je razočaralo... ampak o tem kdaj drugič. :)

ps. Si pa knjiga nikakor ne zasluži etikete "Najbolj seksi roman leta", ker je zgodba daleč od tega.

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Re: Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 08 okt 2016, 11:59

Izziv: Knjiga, ki jo je napisala ženska (1 točka)

Naslov: Brez tebe (After you)
Avtor: Jojo Moyes
Ocena:


Opis: Mlada Lou se v svojem življenju brez Willa nikakor ne znajde. Nezadovoljna streže v letališkem baru in brezciljno preživlja svoje osamljene dneve v skupini za samopomoč. Živi v popolnem zanikanju realnosti, dokler se na njenih vratih ne pojavi problematična najstnica Lily, za katero se izkaže, da je Willova hčerka. Lily Lou prikliče spomine na čas, ki ga je preživela z Willom, obenem pa jo prisili, da ponovno vzame vajeti življenja v svoje roke.

Mnenje: Na knjigo sem nestrpno čakala kar nekaj časa, ker je bila čakalna vrsta v knjižnici res dolga. Začetek je bil obetaven - predvsem prvi šok, ko Lou pade iz svoje terase in se resno poškoduje in nato še drugi šok, ko spozna Willovo hčerko. Žal pa me nato knjiga ni pritegnila tako, kot sem upala, da me bo. Nekaj ji je manjkalo... na trenutke se mi je zgodba celo rahlo vlekla. Razočaranje pa je bil tudi njen konec - bralca nekako pusti v negotovosti, saj ni jasno v katero smer se bo obrnilo Lou-jino življenje.
Nazadnje uredil/a mikiesha dne 11 okt 2016, 21:13, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Re: Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 08 okt 2016, 12:33

Izziv: Pet najljubših pravljic iz otroštva (2 točki)

Naslov: Grdi raček
Avtor: Hans Christian Andersen
Ocena:


Opis: V račjem leglu se je izvalil tudi mladi raček, ki ni bil lep kot ostale račke. Zaradi tega ga je račja družina zaničevala. Grdi raček se je odločil, da bo zapustil račjo družino. Tako je zimo preživel samo - potikal se je okrog in iskal prijatelje in toplo zavetje. Ker tega ni našel, je nazadnje obupal in skoraj zmrznil v snegu. Našel ga je kmet, ki ga je odnesel domov in ga ogrel. Ker pa se je zaradi preteklih slabih izkušenj bal, da ga bodo tudi tukaj zaničevali in se iz njega norčevali zaradi njegovega videza, je pobegnil tudi od kmeta.
Zima je kmalu minila in prišla je pomlad. Vrnili pa so se tudi labodi, ki jih je pred zimo občudoval. Labodi so ga sprejeli medse. Ko pa se je prvič videl v odsevu vode, je spoznal, da je tudi on eden od njih - najlepši in največji labod.

Mnenje: Pravljica je ena od najlepših in večnih pravljic. V ospredje je postavljen motiv drugačnosti, ki je velik problem tudi v odnosu med ljudmi. Pravljica želi pokazati kako sprejemati tudi drugačne od sebe.Naslov: Pepelka
Avtor: Brata Grimm
Ocena:


Opis: Ko deklici umre mama, se oče vnovič poroči. S prihodom mačehe pa prideta v hišo tudi dekličini novi polsestri. Čez nekaj časa oče odide na službeno pot, vendar pa se od tam žal več ne vrne. Mačeha in polsestri postajata iz dneva v dan bolj hudobne do pastorke, ki jim mora čistiti, kuhati, prati oblačila in opravljati ostala težaška dela. Ker spi na pepelu, jo začnejo klicati Pepelka
Po kraljestvu se razširili razglas, da se princ želi poročiti, zato se bo priredil ples, na katero so vabljena vsa mlada in neporočena dekleta. Mačeha in polsestri se pripravljajo na ples, Pepelki pa ne pustijo, da bi šla z njimi.
Ko mačeha in polsestri odidejo, Pepelko obišče njena dobra vila, ki ji pričara sanjsko plesno obleko, steklene čeveljce ter kočijo iz buče. Pepelka se lahko odpravi na ples, vendar pa se mora vrniti do polnoči, saj bo čarovnija izginila takoj, ko bo ob polnoči zvon zadnjič odbil.
Pepelka uživa s princem na plesu in ob polnoči od tam tudi pobegne. Žal pa se ji med tekom sezuje eden od steklenih čeveljcev.
Ker je princ ne pozna, se odloči, da jo bo poiskal s pomočjo steklenega čeveljca. Prepotuje celotno kraljestvo in čevelj da pomeriti vsem mladim neporočenim dekletom.
Nazadnje le najde Pepelko, s katero se poroči in živi srečno do konca svojih dni.

Mnenje: Še ena od čudovitih in večnih pravljic, ki nam da vedeti, da ni pomembno bogastvo in položaj, temveč je notranja lepota tisto, kar največ pomeni.
Naslov: Sneguljčica
Avtor: Brata Grimm
Ocena:


Opis: Kralj se vnovič poroči in v kraljestvo privede zlobno kraljico. Ker pa je Sneguljčica vsak dan lepša, je zlobna kraljica vedno bolj ne mara, saj želi bi sama najlepša v deželi.
Svojemu slugi naroči, naj Sneguljčico odpelje daleč v gozd in jo tam ubije. Ker se služabniku mlado dekle zasmili, jo pusti živeti in ji v gozdu naroči naj zbeži in naj se nikoli več ne vrača v grad. Sneguljčica zbeži in svoje zatočišče najde v hišici sedmih palčkov.
Čez nekaj časa zlobna kraljica izve, da je Sneguljčica še živa. Spremenila se v starko in obišče Sneguljčico ter ji ponudi jabolka. Ko Sneguljčica ugrizne v zastrupljeno jabolko, pade v globok spanec.
Iz spanja jo s poljubom zbudi princ, s katerim se nato poroči in živi srečno do konca dni.

Mnenje: Še ena od klasičnih, vendar čudovitih pravljic. Nauči nas, da se zloba ne izplača, in da je konec koncev dobrota tista, ki vedno zmaga.


Naslov: Kraljična na zrnu graha
Avtor: Hans Christian Andersen
Ocena:Opis: Pravljica govori o princu, ki se je želel poročiti s pravo princeso. Nedolgo za tem, je na vrata gradu potrkala premočena in premražena deklica, ki se je izgubila, in ki je trdila, da je kraljična. Prinčeva mama je pod deset blazin in odej, na katerih je spala kraljična, postavila eno zrno graha. Kraljična, ki ni vedela, da je na dnu postelje zrno graha, je prebedela celo noč, saj jo je grah nenehno tiščal.
S tem pa je tudi dokazala, da je resnična kraljična.

Mnenje: Nauka sicer pravljica nima, je pa meni osebno kljub temu lepa zgodba. Kakor druge pravljice, me tudi ta spomni na moje otroštvo, saj sem jo nemalokrat prebrala.

Naslov: Šivilja in škarjice
Avtor: Dragotin Kette
Ocena:Opis: Deklica Bogdanka je bila šivilja na gradu. Nekega dne je razmišljala, kako bi bilo lepo, če bi škarjice same opravljale delo. Željo ji je uresničila ptičica. Škarjice so na Bogdandkin ukaz same rezale in se nato na njen ukaz tudi ustavile in pospravile.
Nekega dne je Bogdanko obiskala grajska gospa, ki jo je čudilo, kako lahko deklica vso svoje delo opravlja tako hitro in natančno. Deklica ji je povedala resnico. Grajska gospa si je zase želela škarjic, zato je Bogdanki v zameno ponudila denar zanje. Ker pa Bogdanka ni želela sprejeti denarja, ji je grajska gospa škarljice vzela, Bogdanko pa napodila iz gradu.
Ker pa grajska gospa ni poznala pravega ukaza, so škarjice razrezale vse, do česar so prišle. Grajska gospa je obupana poiskala Bogdanko in ta je škarjice ustavila. Grajska gospa pa ji je škarjice vrnila in Bogdanki ponudila tudi mošnjo cenikov, saj jo je bilo sram, da je Bogdanko napodila iz gradu. Bogdanka denarja ni želela sprejeti.
Vrnila se je domov, kjer je s svojimi čudežnimi škarjicami obogatela.

Mnenje: Ena izmed slovenskih pravljic, za katero upam, da jo bodo poznali tudi moji otroci (ko jih bom enkrat imela). :)

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Re: Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 22 okt 2016, 11:27

Izziv: Knjiga, o tebi pomembni problematiki (3 točke)

Naslov: Zadnja želja (The will)
Avtor: Ashley Kristen
Ocena:Opis: Josephine Malone je v otroštvu na lastni koži izkusila, da si njeno ljubezen in zaupanje zasluži le ena oseba: njena babica, Lydie Malone. Josephine si kasneje tekom odraščanja, zaradi izkušenj v življenju, nadene krinko in ne pusti blizu nikomur drugemu - niti kasneje, ko je že odrasla.
Zaradi dela v modni industriji veliko potuje, se druži z modno in glasbeno elito, vendar pa ves ta čas ohranja neko varno razdaljo do drugih. Josephine potuje po svetu, upokojeni boksar Jake Spear pa živi skoraj povsem običajno življenje v istem mestecu kot Lydie. Jake ničesar ne skriva, je spontan in neposreden. Predvsem pa naokoli znan kot tisti, ki v življenju sprejema slabe odločitve pri izbiri žensk in podarjanju svojega srca.
Josephine in Jaku je skupna oseba, ki jo obožujeta. Oseba, ki ve, kako ju popeljati do sreče. In oseba, ki namerava to tudi izvesti. Pa četudi bo to njena zadnja želja na tem svetu.

Mnenje: Zgodba je naravnost čudovita. Čeprav ima knjiga (TV) čez 1000 strani, je vredna vsake minute branja. Zgodba je povsem realna, liki v njej prav tako. Všeč mi je, da Jake ni predstavljen kot junak brez vseh napak, temveč so njegove napake ponekod celo postavljene v ospredje (pisateljica jih ne poskuša skriti). Sicer pa kapo dol pred Jakom - kljub napakam, ki jih ima, je "ta pravi moški" :wink:
Sicer bi lahko bila zgodba tudi par strani krajša, pa ne bi bilo nič narobe z njo, pa vendar konec odtehta tudi število strani. Zadnjih cca. 50 strani sem jokala kot dež... :th_cry:

Knjigo sem uvrstila pod izziv "Knjiga, o tebi pomembni problematiki", predvsem iz razloga, ker sem se našla v tej knjigi. Josie mi je tako podobna - pa ne v tem, da se je družila s slavnimi ljudmi in živela z elito, temveč v njeni življenjski zgodbi. Začutila sem jo ob tem, ko je gradila zid okrog sebe in ni pustila nikogar blizu (iz strahu, da je ne bi spet kdo prizadel).
Povsem pa so se me dotaknili odstavki, kjer se je Josie počasi odpirala, začela zaupati ter končno našla svoj mir in srečo - v Jakovem objemu in v zavetju njegove družine. <3

Končno pa zgodba bralcu pusti tudi nekaj globjega - misel, da v življenju ni pomambna kariera, denar, elitna družba, temveč ljubezen, sprejemanje in drobne stvari ter majhne pozornosti.

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Re: Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 02 nov 2016, 21:02

Izziv: Knjiga avtorja, ki ga še nisi brala (2 točki)

Naslov: Ni je več (Gone Girl)
Avtor: Gillian Flynn
Ocena:Opis: Nick in Amy Dunne sta poročena pet let. Nick je izgubil svojo novinarsko službo, prav tako je brez službe ostala Amy. Posledično je to pripeljalo do znižanja družinskega proračuna in preselitev iz New Yorka v rojstno mesto Nicka. Nick je kmalu po preselitvi skupaj s svojo sestro odprl bar.
Na peto obletnico poroke Amy izgine. Kljub intenzivnemu iskanju tako policije, kot prostovoljcev se za njo izgubi vsaka sled. Nick postaja vse bolj očiten osumljenec, saj je za zagon svojega posla (bara) porabil ženin prihranjen denar, nedavno pa je povečal tudi premijo njenega življenjskega zavarovanja. Poleg tega tudi Amyjin dnevnik dokazuje, da njuni odnosi v zadnjem času niso bili več bleščeči ter da se je za fasado na videz idiličnega in lepega para skrivala njegova temnejša podoba.

Mnenje: Knjiga "Ni je več" je moj prvi prebrani triler. Knjiga me je fascinirala - po zadnjem prebranem stavku, sem razmišljala kakšen um mora imeti človek, da namisli tako zgodbo. Vse se je ujemalo: ampak res VSE! :twisted:
Sprva sem bila prepričana, da jo je kar on (Nick) umoril (včasih mu je pač najedala živce, bila sta v finančnih težavah, v življenju se mu ni dogajalo nič več... in morda je bila kakšna njena napačna beseda kaplja čez rob.
Nato sem začela sumiti njegovo sestro... kasneje že oba skupaj...
In nato: šok! :shock: :shock: :shock: Kar naenkrat se zgodba razplete in znova preplete... in majhne podrobnosti, na katere na začetku branja nisem bila pozorna, so kar naenkrat postale pomembne (na kar nekaj mestih sem se vračala na prva poglavja knjige in še enkrat brala določene odstavke). Nisem mogla verjet. Če se ne bi zgodilo, kakor se je (preveč ne bom razkrila - za tiste, ki knjige še niste brale/i in zgodbe ne poznate), bi bil to res skoraj popoln umor.

Edino kar mi v knjigi ni bilo všeč (zato tudi ocena 4), je naslov zadnjega sklopa poglavij. Ker sem bila radovedna, sem listala skozi knjigo (brala vsebine sicer nisem, ker to nikoli ne počnem, sem pa prebrala naslov sklopa zadnjih poglavij...) in ta naslov nekak preveč jasno nakaže na konec zgodbe. Škoda - ker drugače te knjiga lahko dolgo drži v negotovosti.

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Re: Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 19 nov 2016, 11:26

Izziv: Po priporočilu tvojega sorodnika (1 točka)

Naslov: Ljubezen v popolnosti (Finding Perfect)
Avtor: Susan Mallery
Ocena:Opis: Ko Pii O'Brian umre najboljša prijateljica, ji zapusti tri zamrznjene zarodke. Ker Pia nikoli ni imela sreče z moškimi in ker je vse prej kot materinska, se sama sebi nikakor ne zdi primerna za otroke. Kljub temu se odloči ravnati prav in donositi otroke. Že kmalu pa spozna čednega in postavnega moškega.
Raoul Moreno je nekoč živel po različnih rejniških domovih, zdaj pa je sanjsko bogat. Po propadlem zakonu in neprijetni izkušnji je prepričan, da je za vedno opravil z ženskami. Vendar pa mu srečanje s Pio spremeni mišljenje.

Mnenje: Knjigo je prva prebrala sestra in je bila nad njo kar navdušena. Ker je vztrajala, naj jo preberem še sama, sem pred dobrim mesecem res začela z branjem. Ampak branje nikakor ni gladko steklo. Zgodbi enostavno nekaj manjka. Matrala sem se dobrih 14 dni, kar je več kot preveč za knjigo s takim obsegom strani kot jo ima ta roman. Zasnova je sicer dobra in bi lahko bila podlaga za odlično zgodbo, vendar me je zmotilo, da se vsak zaplet, ki se komaj začne, razplete že na naslednji strani. Ni napetosti, ni čutiti nekih čustev... Skratka: ni me prepričala.
Je knjiga, ki jo prebereš, greš naprej in jo nato kmalu tudi pozabiš.
Nazadnje uredil/a mikiesha dne 24 nov 2016, 19:19, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Re: Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 19 nov 2016, 11:38

Izziv: Knjiga iz strokovnega področja (3 točke)

Naslov: Dachauski procesi (raziskovalno poročilo z dokumenti)
Avtor: Dušan Nećak, Martin Ivanič, Branko Ziherl
Ocena:Opis in mnenje: Gre za eno najboljših del s področja Dachauskih procesov v Sloveniji. Ker gre za področje, ki je še zmeraj dokaj občutljivo in zaradi tega zavito v meglo, vsebuje ta knjiga marsikatere informacije, ki so bile do nedavnega prikrite javnosti.
Knjigo sem prebrala zaradi strokovnega raziskovalnega dela in me je krepko fascinirala. Podrobnosti, ki jih na mestih navaja, vržejo popolnoma drugačno luč na Dachauske procese, kakor je bilo to področje v povojnem času in nekaj let pozneje prikazano v medijih.
Predvsem pa me je navdušil zadnji sklop poglavij v knjigi, saj vsebuje točen prepis sodb in kasnejših oprostilnih sodb takratnih obsojenih.

Uporabnikov avatar
mikiesha
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 62
Pridružen/a: 22 sep 2016, 18:32

Re: Bralni izziv 2016 – mikiesha

PrispevekNapisal/-a mikiesha » 24 nov 2016, 19:17

Izziv: Knjiga, ki je izšla leta 2016 (3 točke)

Naslov: Poglej me v srce (See me)
Avtor: Nicholas Sparks
Ocena:Opis: Za Colinom Hancockom je žalostna mladost, ki so ji pot tlakovali pretepi, terapevti in na koncu pogojna zaporna kazen. Sedaj je odločen, da je čas za nov začetek. Maria Sanchez je mlada pravnica, zaposlena v odvetniški pisarni. Zdi se, da ji v življenju nič ne manjka, vendar pa se pod to masko skriva pretresljiva izkušnja, zaradi katere se je vrnila v rojstni kraj.
Ko se Colin in Maria nekega dne naključno srečata, med njima preskoči iskrica in vse kaže, da je na vidiku velika ljubezen. Vendar pa Mario dohitijo demoni iz njene preteklosti. Kaj kmalu začne dobivati čudna sporočila od anonimnega zalezovalca, njuno razmerje (med Mario in Colinom) pa se znajde na veliki preizkušnji.

Mnenje: Knjigo sem uvrstila pod izziv "Knjiga, ki je izšla leta 2016", saj je prevod knjige v slovenskem jeziku letos izdala založba Učila International.

Sparks je ponovno dokazal, da je mojster v pisanju. Sicer ta zgodba ni tipična za njega - v ospredju ni ljubezenska zgodba med glavnima akterjema, temveč se vse vrti okrog druge zgodbe - zalezovanja in zasledovanja Marie ter groženj, ki jih prejema. Zgodba je napeta in se bere tekoče kot marsikateri kriminalni triler.
Kljub temu, da v ospredju ni ljubezenska zgodba, pa se vseeno na vsake toliko pojavi nekaj odstavkov, ki so namenjeni samo Marii in Colinu... in zlahka se zaljubiš v njiju. <3

Knjiga je odlična, moja ocena je nekje med 4-5 (ni čista petica, ker poznam Sparksove romane, za katere lahko mirno rečem, da so meni osebno še za pikico ali dve boljši). Vsekakor pa ostaja Sparks eden od mojih TOP pisateljev.

En velik plus pa dobi knjiga tudi zaradi čudovite naslovnice. <3


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron