Bralni izziv 2017 - *moyca*

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 17 apr 2017, 10:49

2. Knjiga z rdečo platnico

Ian McEwan: V imenu otroka

Knjigo sem si izposodila namensko, da jo uvrstim v ta izziv in opis na platnicah je veliko obetal. Knjiga pa me ni preveč potegnila oz me je kar malo razočarala. Po mojem mnenju premalo dogajanja in preveč filozofiranja.

Fiona Maye je sodnica, že v letih, poročena in brez otrok. Kariera je na prvem mestu, zakon na zadnjem. Mož ji napove ločitev oz jo za kratek čas zapusti, saj nima časa zanj. Prav v tem času se, kot vedno, sooča s težkimi primeri na sodišču, kjer mora razsoditi, kaj je prav in kaj ne. Osrednji primer, ki zavzema največ prostora v knjigi, je primer skoraj polnoletnega Adama, obolelega za levkemijo, ki zaradi verskih razlogov zavrača transfuzijo, ki bi mu lahko rešila življenje. Fiona se sooči z veliko dilemo oz se hoče na lastne oči prepričati, ali je ta njegova odločitev plod zavestne odločitve ali za tem stojijo starši oz verska skupnost.Srečanje je pristno, težko, sodnica razsodi, da je otrokova dobrobit življenje in da je to pomembnejše od vseh verskih nazorov in zgodba se razplete, Fiona pa ugotovi, da imajo njene odločitve lahko usodne posledice.

Roman je prvoosebna pripoved Fione. Spoznamo, da v svojem življenju marsikaj obžaluje - da nima otrok in je dala kariero na prvo mesto. Knjiga je kljub vsemu povšinska oz prekratka, da bi zares ugotovila, kaj Fiona misli, saj je zaprta vase in zelo predana svojemu delu, svoja čustva pa pušča nekje ob strani. Kot sem napisala, pogrešam malo več akcije, malo več konkretnih premikov... Da nam pa vseeno misliti o pomembnosti kariere, o tem ali je Bog res vsemogočen, da lahko odloča o zelo pomembnih vidikih našega življenja. Kje se vera konča in začne naša osebna svoboda?...
Konec je sicer tragičen, a prinaša upanje v njenem zakonskem življenju...

Ocena: 3 zvezdice
V imenu otroka.png
V imenu otroka.png (11 KiB) Ogledan 6356 krat
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 10 maj 2017, 20:55

6. Knjiga, kjer je na platnici moški

Andy Weir: Marsovec

Knjigo sem nameravala prebrati že lani, pa se nekako nisem potem odočila, nato pa mi je v roke prišla pred kratkim in me prijetno presenetila. Grobo vsebino sem poznala, a nisem si predstavljala pripovedi, ki sicer poda veliko znanstvenih podatkov, a je po drugi strani tudi zabavna in pritegne, saj te ves čas zanma, kaj se bo še zgodilo, kako se bo razpletlo.

Mark Watney se po nesreči Nasine odprave znajde čisto sam na Marsu in od njega je odvisno, ali bo preživel. Njegovi sopotniki so prepričani, da se je smrtno ponesrečil v peščenem viharju. Na srečo je Marsovec zelo iznajdljiv človek, treniran astronavt in predvsem pa botanik, ki v svojem bivališču začne gojiti krompir in destilira vodo.

Odlomek iz knjige
»Se spomnite tistih starih nalog, ki so vam jih dajali pri pouku matematike? Ko recimo voda teče v posodo z neko hitrostjo in iz nje odteka z drugo hitrostjo, vi pa morate ugotoviti, kdaj se bo posoda izpraznila? No, to vprašanje je ključnega pomena za projekt 'Mark Watney ne umre', s katerim se trenutno ukvarjam.
Priti moram do kalorij. Potrebujem jih toliko, da bom preživel 1387 marsovskih dni do prihoda odprave Ares 4. Če me ta ne bo rešila, bom tako ali tako umrl. Marsovski dan je 39 minut daljši od zemeljskega, zato vse skupaj nanese 1425 zemeljskih dni. To je moj cilj: pridelati za 1425 dni hrane.«
(str. 29)

V knjigi spoznamo, da je lepilni trak zelo pomemben tudi za Nasine odprave, saj reši marsikatero zagato. Je na čase zgodba obupa, a iznajdljivi Mark z veliko mero humorja reši marsikatero zagato in na koncu srečno zapusti Mars.

Zgodba mi je všeč, saj ni preveč znanstvena, kljub temu pa navrže precej nekih podatkov (predvidevam, da držijo) o Marsu in potovanju v vesolje, o čemer sem do sedaj vedela bolj malo. Predvsem pa je zgodba o navadnem smrtniku, ki se znajde v brezizhodnem položaju. Spoznamo, da je za preživetje pomembna tudi podpora drugih, pa čeprav si milijone kilometrov daleč, da je potrebno imeti tudi srečo.. največ pa lahko narediš sam, s trdno voljo, iznajdljivostjo in pozitivnostjo.

Roman je napisan kot dnevnik dogajanja na Marsu z vmesnimi vložki z zemlje ter dogajanje v vesolju med Watneyevimi sopotniki, ki se medtem še niso vrnili domov. Posnet je tudi film, ki si ga bom ob priliki prav gotovo ogledala.

Priporočam v branje. Ocena: 4 zvezdice
Marsovec.jpg
Marsovec.jpg (190.5 KiB) Ogledan 6288 krat
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 23 maj 2017, 20:21

18. Knjiga, ki govori o družini

Jandy Nelson - I`ll Give You the Sun

Izjemno zanimiva knjiga, ki jo izmenično pripovedujeta Noah in Jude, dvojčka. Noah zgodbo pripoveduje kot trinajst, štirinajstletnik, Jude kot šestnajstletnica, vmes nam pa kot bralcu manjka nekaj ključnih dogodkov, ki jih sproti odkrivamo in na koncu šokirano dojamemo vse skupaj.

Ne bom pisala o vsebini, ker bi hitro kaj preveč izdala.
Noah je bolj tih, umetnik po duši, istospolno usmerjen in zelo povezan s svojo mamo. Jude je bolj odprta, prav tako umetnica, vendar bolj zgovorna, upornica in očetova punčka oz bolj povezana z očetom. Skozi zgodbo sicer ugotovimo, da sta karakterno bolj podobna staršema istega spola kot kontra.
Je zgodba o izjemni povezanosti med sestro in bratom ter o malenkostih, ki odnos uničijo. Je zgodba o prvi ljubezni, o umetnosti, o izgubi in žalovanju, o iskanju novih poti. Zelo pa se mi zdi izstopajoča tema družine in odnosov v njej, zato sem knjigo tudi uvrstila v ta izziv. Skozi celo knjigo spremljamo dvojčka in njuna starša, kako so njihove vezi zelo močne in nato komaj vidne.. na koncu zmaga ljubezen, kot se za pravo družino spodobi.

Zelo priporočam, ker je knjiga malo drugačna in zelo posebna, prejela je tudi kar nekaj nagrad.

Ocena: 5 zvezdic


Nekaj citatov, ki so mi bili zelo všeč.

You have to see the miracles for there to be the miracles.

I gave up practically the whole world for you, the sun, stars, ocean, trees, everything, I gave up it all for you.

Maybe some people are not meant to be in the same story.

People die, I think, but your relationship with them doesn`t. It continues and is ever-changing.

I`ll give you the sun.jpg
I`ll give you the sun.jpg (20.05 KiB) Ogledan 6225 krat
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 25 maj 2017, 21:07

24. Najljubša knjiga iz otroštva

Kajetan Kovič - Moj prijatelj Piki Jakob

Težko se je odločiti za najljubšo knjigo, tudi otroštvo je kar dolgo, a Piki Jakob je sigurno ena izmed tistih, ki so še do danes ostale v meni. Tokrat sem knjigo prebrala celo na glas mojima otrokoma, kar je imelo še poseben čar, saj smo se ob knjigi lepo imeli kar trije. Hčerka jo je sicer pred časom že sama prebrala in ji je bila tako všeč, da je eno zgodbico pripovedovala celo za bralno značko.

Je knjigica kratkih zgodbic o medvedu oz. žužuju Pikiju, ki ga je sešila medvedja mamica prvega v mesecu in ki živi pri svojem lastniku in njegovi družini. Medved hodi v medvedjo šolo in se v zgodbicah nauči zelo veliko ter se sreča z veliko življenjskimi situacijami. Gre k zobozdravniku, uči se padalstva, sodeluje v cirkusu, gre na počitnice, si dopisuje s prijatelji po svetu, postane gasilec in vrtnar in podobno. Je majhen radovednež, ki nas skozi svoje dogodivščine popelje v svoj svet, ki je poln domišljije, humorja in modrih misli.

Knjigo priporočam predšolskim otrokom, saj so zgodbice dovolj kratke, pa tudi malo starejšim, ki že znajo brati ter seveda njihovim staršem. Na dan bodo privreli spomini iz otroštva, saj je bila knjiga zelo popularna že v našem času, obenem pa se bomo zabavali ob smešnih in poučnih prigodah v družini Pikija Jakoba.

Ocena: 5 zvezdic
Moj_prijatelj_Piki_Jakob.jpg.gif
Moj_prijatelj_Piki_Jakob.jpg.gif (14.59 KiB) Ogledan 6195 krat
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 01 jun 2017, 21:15

11. Knjiga avtorja, s katerim si delita prvo črko imena

Mona Ingram: Full Circle

Knjiga je bila enkrat zastonj na Amazonu in je bila edina knjiga na Kindlu, katera pisateljica se začne na M. Zato sem jo izbrala, brez da bi vedela točno kaj.

Kratka, lahkotna knjiga, hitro berljiva, ne preveč napeta, a dovolj zanimiva, da sem vztrajala do konca. Je zgodba o Belli, ki kot mlado dekle zanosi in mora oditi iz rodne vasice, saj bi bilo to sramotno za družino. Gre daleč stran v Californio, v Santa Monico, kjer zelo hitro spozna Sofio, ki je prav tako noseča, ter kmalu postaneta najboljši prijateljici in poslovni partnerki.
Zgodba se ekstremno hitro razvija, vmes so vzponi in padci, predvsem so pa zgodba o uspehu, predanosti, (ne)srečni ljubezni, prijateljstvu in o družini. Je zgodba o tem, da za vsakim dežjem posije sonce.

Najbolj mi je bila všeč vztrajnost Belle in Sofie ter da sta znali trezno razmisliti in dati svoja otroka na prvo mesto. Manj všeč oz. že kar neverjetno mi je bilo, kako sta Bella in Rafael skozi celo knjigo zanikala oz. ne priznala ljubezni.Morala sta skoraj izgubiti drug drugega, da sta se našla in da se knjiga lahko srečno konca. No, konec dober, vse dobro.

Ocena: 3 zvezdice
Full Circle.jpg
Full Circle.jpg (22.7 KiB) Ogledan 6178 krat
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 02 jul 2017, 15:53

15. Knjiga, ki se dogaja na slovenskih tleh

Meta Osredkar: Umor v Šmihelski vasi


Slovenska kriminalka, ki se dogaja v osrednji Sloveniji. Inšpektor Bojan Kos s pomočjo mlajših sodelavcev Edija in Simona ter patologinje Jane preiskuje krvavo grozljiv umor župnika Kajetana Lampiča. Malo ekscentričen in ne preveč priljubljen župnik je umorjen na krut in grotesken način, ki precej razburka tamkajšnje podeželje.

Sprva izgleda, da je umor nerazrešljiv, saj sledi ne vodijo nikamor. Nato pa se skozi zgodbo zgodi čuda preobratov, kar nekaj napačnih predvidevanj in na koncu se roman skoraj čudežno/neverjetno razreši, k temu pa pripomorejo tudi vaške čenče. Zgodba nas odpelje v zgodovino med partizane, k blaženemu Antonu Martinu Slomšku ter v župnikov rodni Kobarid.

Roman je hitro berljiv, z zanimivi liki (stare ženice, mladi žurerji ipd), na čase humorističen, na čase prav grotesken, venda mu po moje nekaj manjka, da bi dlje ostal v spominu. Jaz sem npr končala z branjem kaka dva tedna nazaj, pa moram prav pomisliti, kaj točno se je dogajalo, kako je bilo ime nastopajočim.

Knjiga me je pritegnila po naslovnici in ko sem videla, da je avtorica Slovenka. Ni pa me preveč prepričala. Zanimiva, a nič posebnega. Zato jo ocenim s tremi zvezdicami.
Umor.jpg
Umor.jpg (65.48 KiB) Ogledan 6109 krat
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 04 jul 2017, 09:50

22. Zgodba se dogaja na morju

Aksinija Kermauner: Smaragdna obzorja

Knjiga s čudovito naslovnico, ki me je kar popeljala v poletje. Knjiga je povzetek dnevniških zapisov frizerke Tanje, ki se poda na križarko Silver Kiss, na kateri dela v salonu kar devet mesecev. Zgodba je zelo tesno povezana z morjem, dogaja se v bistvu na morju, ob morju in tudi v njem. Tanja začne svojo morsko dogodivščino v Cape Townu v južni Afriki ter potuje po Sredozemlju do Kanarskih, na drugi strani do Sirije, Libanona in do Sejšelov.

Tanja je mlada Slovenka, ki ji je življenje doma presedalo, ki je iskala nekaj novega, na koncu našla kup prijateljic, svojega očeta in še moža. Skozi zapise spoznamo vsakdanjik delavke na ladji, ki je zelo natrpan, poln prilagajanj in enkratnih dogodivščin. Je svet iskanja samega sebe in raziskovanja sveta. Tanja je zelo radoživa, polna energije, vedno za akcijo.. zapisi se kar izmenjujejo s to pa ono zabavo, s popivanjem, raziskovanjem tujih dežel in morij.. Kar mi je bilo posebej všeč, so bili kratki opisi krajev, včasih tudi zgodovinski. To da knjigi dodano vrednost, saj ni le sanjarjenje ampak pravi popotniški dnevnik.

Kljub vsemu me knjiga ni preveč navdušila. Vse poteka nekako prehitro, stvari spoznamo bolj ali manj površinsko. Veliko ljudi, ki se pojavi v knjigi, je plehkih oz brez prave osebnosti. Po drugi strani pa moraš biti pogumen, da sprejmeš tako delo, saj je to velik izziv, morda se za to odločijo res tisti, ki so obupani nad življenjem ali pa rabijo nov življenjski izziv.
Tanja je zgleda tako našla samo sebe ter se zbližala tudi s svojo mamo, s katero nista imeli najboljšega odnosa.

Ocena: 3 zvezdice
Smaragdna-obzorja.jpg
Smaragdna-obzorja.jpg (67.88 KiB) Ogledan 6095 krat
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 08 jul 2017, 13:31

13. Po lastni izbiri

Gaute Heivoll: Čez kitajsko morje

Zelo zanimiva knjiga norveškega pisatelja, ki sem si jo izposodila čisto naključno in ki bi jo lahko uvrstila tudi v kak drug izziv, sama sem izbrala pać knjigo po lastni izbiri, ker mi še manjka.

Moški zrelih let je pripovedovalec in pred uničenjem prazni hišo svojih staršev in v njej najde spomine, katere nam na kratko navrže. Knjiga je napisana kot niz dogodkov, ki si ne sledijo vedno po kronološkem vrstnem redu, nekatere pomembne stvari izveš šele proti koncu. Pripoved je zaokroženo življenje njegovih staršev, odkar sta se spoznala kot negovalca umsko prizadetih ljudi do časa, ko sta se poročila, si ustvarila družino, medse sprejela drugačne ljudi, se soočila s smrtjo otroka in do takrat, ko se je njun življenjski krog sklenil.

Pripovedovalec pove samo nekatere dogodke, zdi se, da marsikaj zamolči oz. nam dovoli, da si sami ustvarimo svojo sliko, da morda dogodke interpretiramo po svoje. Vsekakor pa je jasno izražena tema oz. glavna misel - družina je zelo pomembna, zelo pomembna je ljubezen do sočloveka, tudi če ni tvoja krvna družina, zelo pomembno je, da se zavedamo, da je nujno poskrbeti tudi za tiste, ki tega sami ne zmorejo. Ta družina je nesebično poskrbela še za pet tujih otrok ter dva starejša gospoda, jim nudila dostojen dom, predvsem pa z njimi ravnala potrpežljivo in z veliko ljubezni. Ni bilo vedno lahko, zgledalo je že, da bo družina čisto razpadla, a so se nekako pobrali na noge, zmogli skupno pot.

Je zgodba, ki bo zagotovo ostala v meni, in ki jo priporočam tudi vam, da jo preberete. Morda bi si edino želela, da bi bila malo bolj podrobna, da bi bili opisi daljši...
Ocena: 4 zvezdice

Odlomek, ki veliko pove o knjigi sami:
"Tretjič so jih primerjali z živalmi. Prvič se je to zgodilo v poročilu, ko so ponje prišli iz stavangerskega skrbstvenega sveta, drugič jih je tako označil voznik avtobusa ob mlečni zbiralnici, tretjič pa izza oltarja sam birkeneški pastor. Pogled na Matiassna in brate in sestri in preprostega Josefa je porajal temeljno vprašanje, kaj pravzaprav pomeni biti človek. Mogoče je šlo za naravno reakcijo. Mogoče za naraven odgovor. V nekem trenutku jih je videl, v nekem trenutku je Oldervik videl samega sebe. In ni bil prepričan, kaj vidi. Oče je moral na dolg sprehod v dežju. Ko se je vrnil, ni rekel besede, unesel se je, odšel je na podstrešje uredit Matiassna. Pozneje je pogosto pripovedoval o tem dogodku z Oldervikom. Še vedno razburjen, pa vendar prizanesljiv, kot da je pri vsem skupaj šlo le za nesporazum. Seveda so ljudje. Seveda so sončni otroci. Bog jih je hotel take." (str. 142–143)


cez-kitajsko-morje-prikazna.jpg
cez-kitajsko-morje-prikazna.jpg (227.09 KiB) Ogledan 6081 krat
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 24 jul 2017, 20:56

16. Knjiga, ki ima duhovito zgodbo ali te nasmeji

Jane Costello: Bridesmaids


Lahko poletno čtivo za na plažo, ki je to in nič več. Knjiga, ki jo lahko prebereš v dnevu ali dveh. Knjiga, ki s svojimi tipilnimi zapleti nasmeji in ti krajša čas, nima pa neke dodane vrednosti. Na leto jih preberem par, da si malo oddahnem od vsega in dam možgane čisto na off.

Štiri poroke in kar štirikrat je Evie s svojimi prijateljicami družica. Seveda se zgodi cel kup smešnih prigodic, če so v igri živčne neveste in perfekcionistke. V ospredju so v bistvu ob Evie še njene štiri prijateljice, ki so zelo različne. Evie že na prvi poroki spozna Jacka, v katerega se zaljubi do ušes do nazaj. In do zadnje poroke se stvari odvijajo po svoje. Ali se na koncu postavijo na pravo mesto? Preberi knjigo tudi ti. 8-) Spoznal-a boš nesamozavestno Charlotte in njeno neverjetno preobrazbo, popolno Valentino, mlado mamico Grace, ki vedno zamuja in še Georgio, ki je preprosta in neizstopajoča. Ob njih je tu še odštekana Evie-jina mama, vsi njeni bivši in Mr. Perfect Jack. V knjigi je seveda obvezen happy end.
Všeč mi je lahkoten stil pisanja, poglavja so zelo kratka in knjigo kar naenkrat dokončaš. Knjiga je bila točno to, kar sem od nje pričakovala.

Ocena: 3 zvezdice
bridesmaids.jpg
bridesmaids.jpg (31.83 KiB) Ogledan 6013 krat
Nazadnje uredil/a *moyca* dne 30 jul 2017, 09:32, skupaj urejeno 1 krat.
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)

Uporabnikov avatar
*moyca*
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Opravljen celotni bralni izziv 2018
Prispevkov: 116
Pridružen/a: 08 jan 2016, 18:47

Re: Bralni izziv 2017 - *moyca*

PrispevekNapisal/-a *moyca* » 24 jul 2017, 20:57

23. Izšla leta 2017

J.R. Ward: The Chosen

Mmm, ena izmed poslastic leta. Že 15. knjiga v seriji The Black Dagger Brotherhood in upam, da jih napiše še vsaj toliko. Kot vse prejšnje mi je bila tudi ta zelo všeč. Ker enkrat, ko si noter v tej seriji, ne moreš nehat. Je zbirka o mogočnih in skrivnostnih vampirjih in njihovih boljših polovicah ter otrocih, o nenehnih spopadih s sovražniki. Je zbirka o izjemni ljubezni, na ačse je že malo erotična, kar da piko na i.

Ta del opisuje predvsem Laylo in Xcora ter njuno zgodbo. Xcora čaka smrt, saj je napadel kralja in člani bratovščine so pripravljeni, da ga ubijejo. Medtem je tu Layla, novopečena mamica dvojčkoma, ki pozna skrivnost in ve, da se je "sovražnik" spremenil in ki je seveda zaljubljena vanj. Kmalu pride resnica o njuni prepovedani ljubezni oz. njunem sestajanju na dan. Layla je izgnana iz hiše in ima naenkrat le delno skrbništvo nad svojima otrokoma. Quinn, otrokov oče, je besen in zato naredi kar nekaj neumnosti.

Tok dogodkov skozi knjigo pripelje do tega, da se nekoč slabi in dobri borijo skupaj, da se pobratijo, Layla je lahko skupaj s Xcorom... nekaj kar je bilo do te knjige nepredstavljivo.

Knjiga je odlična. V njej je veliko človeških dilem, pa čeprav so glavni junaki vampirji. V ospredju je vedno družina, povezanost in ljubezen. To so niti, ki povezujejo člane bratovščine in njihove družine.

Layla: “I’m not going to apologize for who I love. In fact, I’m grateful this destiny is mine. If I had fallen for another, I wouldn’t have been forced to be this strong – and there is nothing wrong in this world or the next in finding out your own power.”

Priporočam vam, da preberete kar celotno zbirko. Ne bo vam žal.

Ocena: 5 zvezdic
the chosen.jpg
the chosen.jpg (162.03 KiB) Ogledan 6010 krat
Reading is a discount ticket to everywhere.
(Mary Schmich)


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov