Moderator: The Book Crusaders
“All animals are equal, but some animals are more equal than others.”
“All men are enemies. All animals are comrades.”
“The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which.”
“No one believes more firmly than Comrade Napoleon that all animals are equal. He would be only too happy to let you make your decisions for yourselves. But sometimes you might make the wrong decisions, comrades, and then where should we be?”
“This work was strictly voluntary, but any animal who absented himself from it would have his rations reduced by half.”
"Razlaga je neposredno povezana z razpoloženjem osebe. Če gleda oseba isto podobo, lahko vidi povsem drugačne stvari, odvisno od počutja."
"S počutjem se spreminja tvoje gledanje na svet."
"Če lahko ubijem sebe, lahko ubijam. In pika."
"Tell me that’s how you want your story to go and we’ll write it straight across the sand."
"Haven't you ever wanted something so bad that it becomes more than a want?"
“Jin had told me once there was no arguing against belief. It was a foreign language to logic.”
“I'd near forgotten what it felt like to be a girl in Miraji. I was inconspicuous, but not the same way I'd been as a boy. Not because I was the same as everyone else. Because I didn't matter. Nobody in Miraji had ever thought enough of a girl to imagine I might be a spy.”
“But if knowledge was power, then the unknown was the greatest weakness of immortal things.”
"The greatest myth of the desert is a girl from nowhere - running from her future, gunning for her fate."
STRAŽNIK
Čujte! Že slišim glas trobent. Res je. Prihaja! Naproti mu hitim, jaz sem njegov. Takoj me mora videti, takoj imeti.
KREON
Poklon vsem: jaz sem zaspan.
TEIRESIAS
Dečka si kupi, pa boš brez skrbi.
KREON
Ne razločiš, kje je večje, kje je manjše zlo. Tam ga vidiš, kjer ga ni, kjer je, si slepa.
TEIRESIAS
Pogum nasploh je običajno skrita strahopetnost.
HAIMON
Človek je tudi čudovit, prostran in neizmeren. Rekel bi, da je pravilno in v skladu z zakoni, če občudujemo odslej človeka in življenje.
"Ljubezen ni preizkus vzdržljivosti."
"Res imam neverjetno srečo. Ampak dobre vile ne morejo opraviti vsega. Na koncu moramo sami poskrbeti, da se nam želje uresničijo. Zbrati moramo le dovolj poguma."
"Vedno je imela šesti čut. Kadarkoli me je kaj težilo, mi nikoli ni bilo treba reči. Ona mi je povedala. Ko pa sem jo poskušala prepričati drugače, me je pogledala in oštela: 'Brett, ne pozabi, da sem te ustvarila. Mene ne moreš nikoli pretentati.'"
"Če se bojimo sprememb, ne moremo napredovati."
"Gotovo imam pravico do svojega življenja."
"Kaj misliš, da je uspeh? Ali ne veš, da pri tej igri ni jamstev, ampak se moraš zanašati samo nase, če se odločiš zanjo?"
"Ob večerih se poglabljam v svojo dušo. Včasih se mi zdi čudovita, včasih ostudna."
"Ne želimo si umreti. Vendar pomremo."
"Zunanji uspeh ni tako važen. Po navadi ga merijo z zlaganimi merili. Važno je delo samo in to, kaj človek čuti ob njem."
"Pretnja smrti čudno vpliva na človeka. Ne zmeni se več za zakone, zdi se mu, da se mora pariti, krasti, lagati in služiti, dokler, še zmore."
"Kaj storiš, če nečesa ne moreš narediti prav?"
"Vrnem se na začetek," je preprosto dejala. "Mislim, da morate najti svoj začetek."
"Rekla je, da nihče ne ve, kaj bo jutri, vendar moraš upati, biti moraš pogumen in verjeti, da bo vse še v redu."
"Kar se uniči, se vedno lahko na novo postavi."
"Tega nisem rekel. Lahko si vse življenje na begu. Lahko pa se boriš. Zmeraj obstajata dve poti."
"Nekega dne," je zaklical in njegov glas je poneslo skozi hladen, čist zrak, "nekega dne bova skupaj. Skupaj bova lovila v Gozdu. Skupaj -" Glas se mu je zlomil. "Obljubim. Moj brat, volk."
"It's easier to be brave when you're not alone."
"You have to care about your work but not about the result. You have to care about how good you are and how good you feel, but not about how good people think you are or how good people think you look."
"Ambivalence can help tame the beast. Remember, your career is a bad boyfriend."
"Change is the only constant."
Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 6 gostov