John Boyne-Osupljiva zgodba Barnabyja Brocketa

Zakonca Brocket sta normalna zakonca, ki zvesto sledita normam današnjega sveta in zavračata vse kar je na kakršenkoli način nenavadno oz.izstopa. Imata dva "dolgočasno" normalna otroka,a ko se jima rodi tretji se jim svet obrne na glavo. Barnaby namreč kljubuje zakonom težnosti in leti. Že v porodni sobi odleti pod strop in opazuje dogajanje navzdol. Starša sta obupana,dečka zapreta v hišo,na strop pa namestita žimnice,da se ne butka v glavo ko poleti pod strop. Vse do šole ga večinoma skrivata saj se bojita kaj bodo drugi rekli. V šoli spozna nekaj novih prijateljev,ki ga končno sprejmejo takšnega kakršen je. Ampak starša pa tega "bremena" ne moreta prenašat in ga spustita pod nebo....Kjer se začne njegovo potovanje okoli sveta in spoznavanje ostalih nenavadnih ljudi. Kljub vsemu Barnaby strašno pogreša domači Sidney in si strašansko želi vrnitve domov.
Kaj bi rekla o knjigi?? Všečna, spodbudi te da razmisliš v kakem svetu živimo,saj vsak dan srečujemo ogromno ljudi,kot so Barnabyjeva starša,žal. Netolerantnih do drugačnosti, ujetih v kalupe moderne družbe...Sama sem vedno sprejemala drugačnost v vseh oblikah. Že kot otrok. Kasneje ko sem se zaposlila v "norišnici" je seveda to postal moj vsakdan. Ampak jih sprejemam.Vedno in povsod. In že od malih nog v tem vzgajam svoje otroke,kar mislim da mi kar dobro uspeva. Žal pa vse prepogosto vidim pri njihovih prijateljih norčevanje iz drugačnosti,nesprejemanje...Maybe someday