Bralni izziv 2017 - Matty

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 03 jan 2017, 10:30

Slika

1) Knjiga, ki jo je napisalo več avtorjev (3 točke)
2) Knjiga z rdečo platnico (2 točki)
3) Knjiga, ki ima v naslovu ime kraja/mesta/države (3 točke)
4) Knjiga avtorja, ki je napisal samo eno knjigo (1 točka)
5) Knjiga, kjer je na platnici ženska z lepo obleko (2 točki)


6) Knjiga, kjer je na platnici moški (2 točki)
7) Knjiga po kateri so posneli film (3 točke)
8) Ljubezenski roman (2 točki)
9) Knjiga z več pripovedovalci (3 točke)
10) Zgodba se dogaja v puščavi (1 točka)


11) Knjiga avtorja, s katerim si delita prvo črko imena (3 točke)
12) Knjiga z glavno žensko vlogo (2 točki)
13) Po lastni izbiri (1 točka)
14) Detektivski roman (2 točki)
15) Knjiga, ki se dogaja na slovenskih tleh (3 točke)


16) Knjiga, ki ima duhovito zgodbo ali te nasmeji (1 točka)
17) Knjiga, ki je izšla pred tvojim rojstvom (3 točke)
18) Knjiga, ki govori o družini (2 točki)
19) Knjiga s politično vsebino (3 točke)
20) Knjiga, kjer ima glavni junak super moči (2 točki)


21) Knjiga, ki si jo želel/a prebrati že lani (2 točki)
22) Zgodba se dogaja na morju (1 točka)
23) Izšla leta 2017 (3 točke)
24) Najljubša knjiga iz otroštva (2 točki)
25) Dramsko delo (3 točke)


Tako, pa se še jaz pridružujem bralcem in bralkam. :D
Nazadnje uredil/a matty dne 24 nov 2017, 18:37, skupaj urejeno 7 krat.

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 12 jan 2017, 18:46

KNJIGA AVTORJA, S KATERIM SI DELITA PRVO ČRKO IMENA
Naslov: Enemies Foreign and Domestic #1
Avtor: Matthew Bracken
Žanr: Triler, distopija
Ocena:
Prebrano: 6.1.2017
Goodreads

Mnenje:
Knjiga je mešanica med distopijo in trilerjem, pri tem pa prevladujejo elementi trilerja. Najboljše v knjigi so osebe, ki se odločijo reargirati na očitne posege v ameriško ustavo in njihove pravice, predvsem nepregledne zakone, ki nenadoma prepovedujejo posedovanje velike večine orožja, pri tem pa ne razumejo klasifikacij in tehničnih sposobnosti orožja. Tako npr. prepovedo novejše orožje, sorodno staro orožje pa je izvzeto, v veliko škodo zarote, ki želi prevzeti državo. Tukaj se izkaže avtor, ki nam na poljuden način pokaže, da so stare puške (iz I. sv. vojne ali celo starejše) prav enako učinkovite v pobijanju političnih nasprotnikov kot najnovejši tehnološki dosežki. Kar je obenem grozljivo in hkrati spodbudno – nobena stran ni v preveliki premoči. Četudi ima vlada na strani vojsko in druge represivne organe, ki sedaj kratijo pravice državljanov, pa imajo državljani to prednost, da jih je veliko in se zlahka skrijejo v nepregledni množici, gverilci pa nasploh najbolje sejejo zmedo v državi. Zanimivo branje.

Seveda je nekaj pomanjkljivosti, predvsem na začetku tega prvenca. Nekatere osebe kar naprej razlagajo svoje pravice in ko se to ponovi malce prevečkrat, postane branje rahlo monotono, ko pa se začne akcija, pa stvari stečejo kot namazane. Knjiga ima kar lepo število zanimivih prepletov, zapletov in presenečenj, zato si zasluži dobro oceno, a malce razvlečen začetek res bode v oči. Malce boljši editing bi to popravil, a zasnove za nadaljevanje so dobre.

Distopija kot žanr ni tako dobro reprezentirana, saj se državna represija komaj preveša v distopijske proporce, zato tukaj nismo priča koncu sveta in totalne perverzije družbe; vendar ni zanikati, da Amerika, v kateri manjšina s terorističnim napadom omogoči drakonsko zakonodajo, ki nato posežejo v zasebnost državljanov, njihovo lastnino in prosto gibanje po državi, pomeni konec Amerike, kot jo poznajo. Zanimiv koncept, še posebej v današnjih časih, ko nam je mogoče v imenu preprečevanja terorja prodati vsako-jako internetno, video in drugačno nadzorovanje. V stilu – če nisi storil ničesar narobe, se nimaš ničesar bati. No ja, če ti s tem lahko naprtijo na rame teroristična dejanja, ki jih nisi zagrešil, pa zadeva ni več tako enostavna.
Nazadnje uredil/a matty dne 22 feb 2017, 14:30, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 12 jan 2017, 19:07

KNJIGA PO KATERI SO POSNELI FILM
Naslov: The Jungle Book
Avtor: Rudyard Kipling
Žanr: klasik, otroška in mladinska literatura
Ocena:
Prebrano: 9.1.2017
Goodreads

Mnenje:
Klasična zgodba o dečku, ki ga vzgojijo volkovi in druge živali v džungli, je doživela že veliko filmskih upodobitev, še vedno pa mi je najljubša risanka Disneya, ki se dejansko kar dobro drži knjižne osnove. Pa še pesmi so odlične.

Edino, kar mi je popolnoma novo, je Mowgli-jevo bivanje v indijski vasi, ki ga risanka sploh ni uporabila. Škoda. Novi film pa je prava polomija, saj je zgodbo spremenila v grozljivko za otroke. Mislim, resno…kaj tako poraznega že redko nisem videla (mogoče le zadnji film v trilogiji Hobit…).

Knjiga je prijetna in tudi poučna, saj prikazuje živali kot izjemno sofisticirane, s svojimi zakoni in ureditvijo, ki je mogoče do neke mere izjemno stroga, po drugi strani pa izjemno prijazna do tistih, ki jo upoštevajo, saj se tako zaščitijo pred izkoriščanjem ali grožnjam drugih živalskih skupin. Po eni strani je zato razumljivo, zakaj se Mowgli vrne nazaj v džunglo. Ljudje v vasi se namreč izkažejo za mnogo slabše od živali, saj jih vodijo njihove slabosti in ne njihove kreposti (razen redkih izjem).

No, knjiga ima še kar nekaj drugih zgodb, ki so skoncentrirane na živali kot so tjulni, mladi mungo, slon in podobno. Zgodba munga, ki brani vrt in mlado družino pred kobrami, mi je bila še posebej všeč. Manj so mi bile všeč razne pesmice, ki so se pojavljale med zgodbami.
Nazadnje uredil/a matty dne 22 feb 2017, 14:30, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 12 jan 2017, 19:30

PO LASTNI IZBIRI
Naslov: The Thousand Autumns of Jacob de Zoet
Avtor: David Mitchell
Žanr: zgodovinski roman, fantazija
Ocena:
Prebrano: 11.1.2017
Goodreads

Mnenje:
No, ta knjiga vzbuja mešane občutke. Po eni strani me japonske osebe fascinirajo, večina Nizozemcev pa me dolgočasi, saj so večinoma barbarski, neurejeni mornarji ali kvazi trgovci (resnici povedano so bolj tihotapci). Nekako se z Evropejci sploh nisem mogla poistovetiti, razen Dr. Marinusom in nekoliko z glavnim junakom Jacobom de Zoet. Otok Dejima pri Nagasakiju, ki je edina točka na Japonskem kjer so smele pristajati zahodne trgovske ladje vse do srede 19.stoletja, je zanimivo prizorišče, ampak si ga je nekoliko težko predstavljati, še posebej, ker naj bi bilo kar nekaj skladišč popolnoma nefunkcionalnih. No, včasih se zdi, da so si trgovci sami največji sovražniki, in ne dokaj negostoljubni Japonci, ki so sami največji ujetniki politike izolacije.

Problemi v zgodbi se res začnejo, ko de Zoet nekoliko nerodno prične prijateljstvo z Orito Aibagawa, izjemno sposobno učenko Dr. Marinusa. Ta je ugrabljena in odpeljana v nek čuden izprijen tempelj. Ta del knjige mi je šel izjemno na živce, saj se mi je zdel prisiljen, poleg tega pa je avtor zaplaval v elemente fantazije, kar je bil velik preskok iz zgodovinskih elementov (za knjigo je preštudiral kar veliko materiala iz tega obdobja, zato me je nenaden preskok izjemno motil). Nekako me sploh ni zanimalo, kaj je s tem templjem, saj se nevarnost vodje ni zdela tako pomembna za de zoeta, poleg tega pa ni bilo slutiti, da bi bila Orito navezana na Nizozemca. Zato ni bilo aktivne povezave z glavnim likom in temu primerno manjše zanimanje za ta del zgodbe, ki pa je bil na koncu le razrešen, čeprav na nek ohlapen način. Mogoče se avtor ni potrudil vzpostaviti bralčeve čustvene navezanosti na like, ki so kasneje pomembni, in gre zato vse narobe... ali pa sem postala bolj kritična po njegovem odličnem Atlasu Oblakov.

Najboljši deli zgodbe se držijo zgodovinskih dejstev in predstavijo kako je trgovanje dejansko potekalo – izjemna birokracija, hierarhija, in krhka prijateljstva med japonskimi tolmači, učenci in Evropejci. To mi je bilo najboljše na zgodbi – prijateljstva. In seveda, Japonska.
Nazadnje uredil/a matty dne 22 feb 2017, 14:31, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 14 jan 2017, 19:41

KNJIGA Z VEČ PRIPOVEDOVALCI
Naslov: Lady Susan
Avtor: Jane Austen
Žanr: ljubezenski roman, roman v pismih, klasik
Ocena:
Prebrano: 12.1.2017
Goodreads

Mnenje:
Gre za lušten kratek roman v pismih, zato nam zgodbo pripoveduje več oseb. Najmočnejša in najbolj fascinatna oseba romana je Lady Susan, ki je pravzaprav moralno dokaj slaba oseba, saj je njen hobi zapeljevanje poročenih moških in neskončen flirt z vsemi bogatimi moškimi, ki ji prečkajo pot. Pri tem seveda ohranja laž, da ji moški padajo pred noge zaradi njene lepote in ne zaradi njenega spletnega manipuliranja z njihovimi egi in pričakovanji. Pravzaprav je njeno dopisovanje z enako premeteno prijateljico odlično šokantno branje.

Seveda jo drugi ženski liki spregledajo in v družini Vernon se hitro razvije burno dopisovanje, ko iz njenih prstov želijo izviti mladega Richarda. Pri tem so bolj ali manj nemočne, a hčer Lady Susan jim je v pomoč, saj se med njo in Richardom razvije prijateljstvo.

Na žalost se roman kar hitro zaključi, saj Austen ni želela napisati romana, kjer je najmočnejša oseba skoraj popolnoma brez morale. Saj veste, dobre osebe so običajno dokaj dolgočasne. ;) A podobne osebe kot Lady Susan se najdejo v njenih naslednjih romanih, zato je zanimivo prebrati njihov začetek. Vsekakor je knjiga zanimiv preobrat na običajno moško osebo zapeljevalca. Pa naj še kdo reče, da je Austen pisala samo romance.
Nazadnje uredil/a matty dne 22 feb 2017, 14:36, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 14 jan 2017, 20:03

KNJIGA, KJER JE NA PLATNICI MOŠKI
Naslov: Genghis: Birth of an Empire (Conqueror #1)
Avtor: Conn Iggulden
Žanr: zgodovinski roman
Ocena:
Prebrano: 14.1.2017
Goodreads

Mnenje:
No, to je pa prava zgodovinska knjiga, ki zgodovino prikroji ravno toliko, da se odlično bere (tako poenostavi neizgovorljiva mongolska imena, nekoliko skrči število oseb in podobno), pri tem pa se drži kulturnih in zgodovinskih dejstev, da se lahko odlično prestavimo v tiste kraje in čase. Edini problem je pomanjkanje ženskih likov, ki so vedno v ozadju. Nekako mi ni dovolj, da se o njih pogovarjajo le kot del vojnega plena in služkinj… ampak ok, govorimo o nomadskih plemenih Mongolov v 13. stoletju, zato so naši standardi tukaj nekoliko neumestni. Vseeno so mi redki ženski liki tukaj izjemno zanimivi in si želim o njih izvedeti več. Mogoče v naslednjih knjigah? Nekako se mi zdi, da bomo sledili bojnim pohodom in ne bo veliko družinskega življenja…

Moški liki so hkrati fascinantni in grozljivi – nobenega izmed njih ne bi želela srečati v živo. Tudi otroci so v tej kruti pokrajini naučeni, da jih lahko vsak trenutek sovražno pleme izbriše z obličja zemlje. Nič čudnega, da našemu glavnemu liku na koncu vsa ta negotovost postane nevzdržna in se odloči, da bo postal najmočnejši vodja na tem območju in naredil počasnemu klanju konec.

Četudi je Temujin (Genghis) izjemno zanimiv lik, ter te njegova karizma očara, pa si ne moreš kaj, da ne bi bil zgrožen ob številnih ropih, bojih in maščevanjih, ki se jih udeleži ali izvede tekom knjige. Tukaj ni nobenih moralnih zmagovalcev… in avtor spretno razloži ozadja vseh težkih odločitev, ali pa nam nakaže z drugimi osebami, da se vsi vedno ne strinjajo z vsem, ter nas tako pomiri. Vseeno se ne bi odpovedala današnji zahodni civilizaciji, naj avtor pokrajino in ljudstva opisuje še tako očarljivo. Seveda je velik plus, da se zgodba odvija izjemno hitro in je lahko berljiva.
Nazadnje uredil/a matty dne 22 feb 2017, 14:32, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 22 feb 2017, 13:47

IZŠLA LETA 2017
Naslov: The Bear and the Nightingale
Avtor: Katherine Arden
Žanr: mladinski roman, fantazija, pravljica
Ocena:
Prebrano: 19.1.2017
Goodreads

Mnenje:
Ta knjiga mi je bila izjemno všeč, še posebej pravljična atmosfera in način pripovedovanja. Dogajanje je postavljeno v starodavno Rusijo in opisi zime, mraza in teme, ter starodavnih običajev in mitoloških bitij, so tako živi, da si jih sploh ni težko predstavljati. Res spektakularno in nekaj drugačnega od običajnega branja. Vzhodnoevropska oziroma slovanska mitologija ni pogosto uporabljena, zato si želim še več takšnih knjig. Vsa ta pravljična bitja, ki so lahko prijatelji in pomagači, ali pa moralno ambivalentna bitja, ki te pod napačnimi pogoji pohrustajo, so mi bila izjemno všeč. Komaj čakam drugo knjigo!

Vasya, naša junakinja, je ravno prava oseba za to magično pravljico. Deklica se hitro prikupi bralcu s svojo živahno, močno osebnostjo. Pravzaprav je kar naravni pojav – nekakšen neukročen, nagajiv veter, ki nikomur ne želi žalega. Še avtorica si ne more pomagati in jo naredi simpatično tudi njenim antagonistom, kar je nekaj, kar ne zaslediš pogosto. Oseb, ki jih niti malo ne maraš ali razumeš je izjemno malo v tej knjigi, kar je velik plus. Knjiga je navkljub vedno bolj temačni atmosferi zato zelo pozitivna, pravljična. Odlično branje, še posebej pozimi.

Ruski izrazi in besede, ki jih avtorica vključuje v tekst, daje zgodbi avtentičnost. Neverjetno je, koliko besed boste pravzaprav razumeli brez slovarčka, saj so zelo podobne slovenščini, poleg tega pa je kontekst več kot razumljiv. Najbolj so mi bile všeč pomanjševalnice in ljubkovalne besede. :) Prav tako so me navdušili opisi krajev in stavb, vsakdanjega življenja, ter običajev – npr. daritev kruha ali mleka hišnim mitološkim bitjem. Zgodba se navkljub kopici zanimivih informacij odvija s primerno hitrostjo in strani se obračajo skoraj same od sebe. Edino, kar me je zmotilo, je bil zaključek zgodbe, ki se mi je zazdel nekoliko prehiter in odprt. No ja, knjiga dobi nadaljevanje, zato to ni tako presenetljivo, vendar me je presenetilo, ker se ostali del knjige odvija s primerno hitrostjo.
Nazadnje uredil/a matty dne 22 feb 2017, 14:33, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 22 feb 2017, 14:12

KNJIGA S POLITIČNO VSEBINO
Naslov: Common Sense
Avtor: Thomas Paine
Žanr: stvarna literatura, politika
Ocena:
Prebrano: 26.1.2017
Goodreads

Mnenje:
To je knjižica, ki je omogočila ameriški boj za neodvisnost. Avtor jo je najprej objavil anonimno iz očitnih razlogov, saj v njej navaja tako politične kot filozofske razloge za neodvisnost kolonij od Britanije, ter spremembo političnega sistema iz ustavne monarhije v republiko.

Veliko idej v knjižici je bilo v tistem času bogokletnih, vendar so bile produkt razsvetljenstva in humanizma. Gre za podiranje hierarhij in avtoritet ter večjo svobodo delovanja. Avtor tako izpostavlja enakost ljudi pred zakonom, suverenost ljudstva, moralno dolžnost boja proti diktatorjem in represivnim elementom. Želi zakonodajo, ki jo podpirajo ljudje in ne neizvoljeni birokrati. Ne želi upora iz zgolj ekonomskih motivov (davčno breme kolonij je bilo neprimerno višje od same Britanije), ampak želi, da si nove skupnosti izborijo svobodo po vsem svetu. Matične države so pač na neki točki brez pravega uvida glede potreb kolonij, zato je prenos politične moči nanje zgolj logičen, če želijo omogočiti pravično vladanje.

Veliko se posveča tudi verski svobodi in ločitvi cerkve od države. Tako se vlada ne sme vmešavati v same verske skupnosti, te pa se tudi ne morejo vmešati v politiko in zakonodajo. (No, pri tej drugi točki jim malce šepa zadnje čase.) Politične točke, ki jih avtor navaja v tej knjižici, so se v veliki meri uresničile v ameriški ustavi in političnem sistemu.

Zanimivo branje, če vas zanimajo politika, zgodovina in sociologija.
Nazadnje uredil/a matty dne 22 feb 2017, 14:34, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 22 feb 2017, 14:29

KNJIGA, KI JE IZŠLA PRED TVOJIM ROJSTVOM
Naslov: Contact
Avtor: Carl Sagan
Žanr: znanstvena fantastika
Ocena:
Prebrano: 28.1.2017
Goodreads

Mnenje:
To je kar dobra znanstvena fantastika z veliko uporabljene matematike in astrofizike. Odvija se nekoliko počasi, vendar jo je vredno prebrati, ker je film praktično zanič glede znanosti in zaključka zgodbe. Mislim, da so zavrgli polovico knjige in poljudne razlage izjemno kompleksnih teorij – od relativnosti, razvoja vesolja, narave časa in hitrosti svetlobe… odlično razloženo in uporabljeno.

Znanstveniki v knjigi so zanimiva in raznolika skupina – kar nekaj žensk, ljudi vseh ras in starosti, ter znanstvenikov iz vsega sveta. To, kar si pravzaprav vsi predstavljamo pod pojmom znanstvena skupnost. Te ljudi druži radovednost in ljubezen do znanosti, vednosti, zato so verske in rasne razlike povsem nepomembne. Znaš računati? Ok, briga me, če si črn, bel, moški ali ženska. No, seveda se najdejo liki, ki niso tako odprti do drugačnosti, in dogajanje je postavljeno v čas hladne vojne, zato so politične mahinacije nekaj, kar morajo vsi upoštevati, ampak to ne zasenči znanosti in iskanja življenja v vesolju. Ko pride prvi kontakt, pa se vse postavi na glavo. :D Miks narodnosti in motivacij nam zato ponudi odlično dinamiko med osebami.
He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.
- George Orwell

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2017 - Matty

PrispevekNapisal/-a matty » 22 feb 2017, 15:45

ZGODBA SE DOGAJA NA MORJU
Naslov: Surviving Raine
Avtor: Shay Savage
Žanr: ljubezenski roman, pustolovščina
Ocena:
Prebrano: 4.2.2017
Goodreads

Mnenje:
Shay Savage ne razočara – knjiga ima odlično karakterizacijo oseb, zgodbo s številnimi zapleti in prepričljivimi elementi preživetja brodoloma na odprtem morju, vročo romanco in odlično zgodbo odpuščanja za vse pretekle napake. Seveda glavni junak ni enako očarljiv kot Ehd v Transcendence (Goodreads), saj gre za mafijskega borca v areni, ki je za denar pobijal nasprotnike. Veliko temačnih spominov, moralno vprašljivih dejanj, ter alkoholizem, ga delajo bolj antijunaka kot nekega sanjskega moškega, a avtorica spretno krmari med temi čermi in jih nikakor ne opravičuje. Na čase je brutalen s svojimi besedami, vendar se navkljub svojim slabim navadam in obnašanju nikoli fizično ne znese nad junakinjo. Pravzaprav je ona psihološko močnejša oseba, ki mu omogoči celjenje njegovih ran.

Knjiga te zato kar potegne vase, da se postaviš v kožo obeh junakov. Kar je zame pravzaprav bizarna izkušnja pri ljubezenskem romanu. Ponavadi me takšne knjige s klišeji in različnimi verzijami insta-love odbijajo od poistovetenja z junaki, tukaj pa nas boj za preživetje in odkrivanje preteklosti obeh junakov odvrne od počasne romance, dokler nismo povsem zasvojeni z njima. Knjige nisem mogla odložiti in sem brala do zgodnjih jutranjih ur – so worth it! :D Žal mi je, da se konec ni tako lepo zaključil in bo avtorica zgodbo nadaljevala v drugi knjigi. No ja – mogoče bo enako dobra kot ta in mi ne bo žal.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 7 gostov

cron