od Laini Taylor

Izziv: Knjiga z glavno žensko vlogo (2 točki)
Ocena:

Povezavi:
Bralnica
Goodreads
Opis:
Po svetu se pojavljajo črni odtisi rok. Najdejo jih na vratih, kamor so jih vžgali čudni neznanci s krili.
V temni, prašni trgovini, je zaloga človeških zob nevarno nizka.
In v Pragi, se bo mlada študentka umetnosti ujela v vojno.
Spoznajte Karou. Svoje risalne bloke polni s slikami pošasti za katere dobro ve, da obstajajo. Zanjo je značilno, da velikokrat izgine brez sledi, govori kar nekaj jezikov - med katerimi niso vsi človeški, njeni modri lasje pa so dejansko naravni.
Kdo je? To je vprašanje, ki jo muči že od rojstva in vse kar si želi je, da bi nanj lahko odgovorila.
Mnenje:
Končno. Po dolgem času sem spet prebrala knjigo, ki me je vsaj malo potegnila vase in sem z zanimanjem obračala strani in spremljala zgodbo.
Na začetku sem bila sicer rahlo zmedena, saj mi ni bilo čisto jasno kakšen svet je to, kam bo šla zgodba - v fantazijo, v ljubezen, v čisto nekaj tretjega ... mislila sem si, no še ena zmedena, ne preveč dobra knjiga, ampak sem mnenje kmalu spremenila. Začelo se je dogajati.
Glavni knjig v knjigi je Karou, dekle z nenavadnim imenom in modrimi lasmi. Kot lik mi je bila všeč zato, ker je umetnica in je zelo lepo risala. Všeč mi je bilo tudi, ker ni brezglavo zaupala praznim besedam in se je v trditve nekoga morala prepričati. In še najpomembnejše, ni se zaljubila na prvi pogled - zadnje čase sem namreč navajena brati knjige, kjer se glavne junakinje zaljubljajo v lepe fante, kljub temu, da so le-ti zlobni psihopati, njej pa je bil Akiva samo noro všeč, ampak se ga je sprva bala in je rabila čas, da sta se zbližala. Všeč mi je bil njun odnos.
Zgodba se je ravno prav zapletala in odpletala. Malo te je držala v nevednosti, ampak ne za dolgo, saj se je hitro spet začelo nekaj dogajati, tako da se med branjem nisi mogel začeti dolgočasiti. Čudovit in zanimiv fantazijski svet z zanimivimi in nenavadnimi liki.
Komaj čakam nadaljevanje, da vidim kaj se je v resnici zgodilo na drugi strani vrat ...