Bralni izziv 2017 - Timula

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Timula
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 71
Pridružen/a: 02 jan 2016, 20:57

Re: Bralni izziv 2017 - Timula

PrispevekNapisal/-a Timula » 26 jul 2017, 22:44

20) Knjiga, kjer ima glavni junak super moči (2 točki): Heinz G. Konsalik, ČUDEŽNE ROKE, Založba Lipa 1987

Ocena: <3 <3 <3Vsebina: V okolici Münstra v Nemčiji se razširi govorica o čudežnih ozdravitvah bolnikov z brezupnimi boleznimi. V Hellenbrandu živi čudodelna vračarica, ki zdravi ljudi z neznano močjo, katera seva iz njenih rok. To je Corinna, tridesetletna črnolaska, lepotica, po poklicu preprosta tkalka.
Najuglednejši zdravnik v Münstru pri njeni materi odkrije neozdravljivega raka. Toda Corinna, nekdanja študentka medicine, zavrne operacijo, ki bi materi morda nekoliko podaljšala življenje. Ozdraviti jo namerava s svojimi rokami. In to ji tudi uspe! Novotvorba se dobesedno posuši, njena mama pa se počuti kot nova! S tem in drugimi čudežnimi ozdravitvami, pa si Corinna nakoplje kup težav in sovražnikov.Mnenje: Ta izziv mi ni bil najbolj všeč, saj sama nisem ljubiteljica fantazijskih romanov. Zato sem se toliko bolj razveselila, ko sem naletela na ta roman in ugotovila, da ga lahko uvrstim v ta izziv. Pred leti (v srednji šoli) sem zelo rada prebirala Konsalikove romane, te pa še nisem prebrala.
Corinna ima super moč v svojih rokah - z njimi kroži nad bolnikom in ga tako ozdravi - s svojo močjo in energijo.
"Od znotraj prihaja. Vidim človeka in nenadoma vem: Bolan je! Žolčne kamne ima! Ali pa vnetje ledvic. Ali pa čir na želodcu. In potem stegnem roke, začutim njegovo bolezen v svojih dlaneh, v vršičkih prstov čutim, kako teče nekakšen električni tok iz mene in prodira v njegovo telo. In ta tok uničuje bolezen ... To je vse." str. 35

Slog mi ni bil najbolj všeč in se mi je branje kar vleklo, kar me je čudilo, saj sem Konsalikove romane včasih prav požirala. Sedaj pa ne vem, če se je spremenil moj okus ali pa je ta roman drugačen od drugih. Bom prebrala še kakšen njegov roman, da vidim, kako in kaj.

Je pa v romanu kar nekaj domiselnih izjav, npr.: "Zdaj ne sedimo za mizo več v treh, ampak v štirih. Rak sedi med nami. S tem se moramo sprijazniti." str. 17

Naj stavek oz. odstavek:

"Bolezni so za to, da jih preziramo! Le kdor stalno govori o njih, bo zbolel!" str. 5


Naj dogodek: Ko Corinna s svojimi rokami ozdravi lastno mater.


Naj oseba: Corinna, ki hoče s svojimi rokami pomagati čimveč ljudem, čeprav ji zdravljenje jemlje moč in jo izčrpava.

Pomanjkljivost: Ker sem sama bolj realist in ne verjamem v čudeže, mi ta knjiga ni med Konsalikovimi ljubšimi, saj je polna čudes. To zdravljenje z rokami bi še nekako šlo, ampak da Corinna z rokami vidi, katero bolezen ima bolnik (npr. žolčne kamne) to pa mi je skrajno za lase privlečeno. Prav tako se mi ne zdi prav, da Roemer, potem ko ga Corinna ozdravi, nadaljuje z nezdravim življenjem - sedaj bi moral bolje skrbeti zase, ne pa da se še naprej naceja in prenajeda.

Uporabnikov avatar
Timula
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 71
Pridružen/a: 02 jan 2016, 20:57

Re: Bralni izziv 2017 - Timula

PrispevekNapisal/-a Timula » 28 jul 2017, 22:26

21) Knjiga po kateri so posneli film (3 točke): Gillian Flynn: TEMINA, Mladinska knjiga 2016

Ocena: <3 <3 <3 <3

Vsebina:
http://www.dobreknjige.si/Knjiga.aspx?knjiga=2755

Mračni psihološki roman, po katerem je bil leta 2015 posnet film z Charlize Theron v glavni vlogi, nam pripoveduje zgodbo dvaintridesetletne Libby Day, ki se odvija petindvajset let po grozljivem zločinu. Neke noči leta 1985 namreč na njihovi kmetiji nekdo ustreli in s sekiro pobije njeno mamo in eno sestrico, drugo sestrico pa zaduši. Za umore obtožijo in zaprejo Libbyjinega brata Bena, petnajstletnika, ki pade v splošno nemilost zaradi drugačnosti, druženja z napačnimi ljudmi in poslušanja napačne glasbe. Danes, petindvajset let kasneje, je Libby čustveno uničena ženska, ki se trudi iz zavesti odstraniti vsako misel na pokol in brata Bena, katerega je s svojim pričanjem pomagala spraviti v zapor. Šele ko ji zmanjka denarja – vsa ta leta je namreč živela od miloščine, denarja, ki ga je dobivala od ljudi, ki so sočustvovali z njeno tragedijo – se mora izvleči iz otopelosti. Ravno v tem času ji čudaški klub ljubiteljev zločinov ponudi plačilo za vsak podatek o njeni družini ter za pogovor z očetom in bratom v zaporu. Libby, ki se ji to zdi lahko zaslužen denar, se s tem potopi v temno zgodovino svoje družine. Mračna psihološka študija truda za preživetje Libbyjine matere samohranilke, ki je s štirimi otroki na robu tega, da izgubi kmetijo, skupaj s travmo odraščanja petnajstletnega fanta, ki nikakor ne najde svojega mesta in ga revščina globoko bremeni, na koncu usodno zaplete niti v tragedijo, ki je žalostno utemeljena in še kako mogoča ne le v kriminalnem romanu.

Mnenje:
Knjiga po mojem okusu: bralna in polna nepričakovanih obratov. Veliko dogajanja in malo nepotrebne navlake.
Knjiga je jasen dokaz, kako lahko dogodek v otroštvu vpliva na tvoje odraslo življenje. Libby si nikoli ne opomore od travmatičnega dogodka, ki mu je bila priča kot otrok. Živi izolirana od ostalih, nima resne zveze, kaj šele otrok, spi pri prižgani luči ... Ves čas branja sem se spraševala, ali ji bo uspelo rešiti se spon preteklosti in zaživeti karseda normalno življenje.
Všeč mi je stil pisanja: trije pripovedovalci: Libby v sedanjosti in Ben ter Patty (mati) v preteklosti - na tisti usoden dan, ki jim je spremenil življenje. Tako se delček za delčkom razkrivajo podrobnosti, ki so pripeljale do masakra.

Naj stavek oz. odstavek:

"Spomine sem označila za posebno nevarno območje: Temina." str. 22

Naj oseba: Težko bi izpostavila eno osebo, ker imajo vse osebe kar veliko napak, in ravno to jih naredi tako realne in pristne.

Naj dogodek:Ko Ben zakoraka iz zapora

Pomanjkljivost: Da Crystal izgine ... malo premalo izvemo o njej; je bila bolj podobna mami (tako lahko sklepamo) ali je imela kanček "Dayeve" krvi?

Uporabnikov avatar
Timula
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 71
Pridružen/a: 02 jan 2016, 20:57

Re: Bralni izziv 2017 - Timula

PrispevekNapisal/-a Timula » 26 avg 2017, 22:16

22) Najljubša knjiga iz otroštva (2 točki): Desa Muck, HČI LUNE, Mladinska knjiga, 1995

Ocena: <3 <3 <3
Vsebina: https://sl.wikipedia.org/wiki/H%C4%8Di_Lune

Lučka je štirinajstletna deklica. Živi v Ljubljani pri svojih posvojiteljih, bioloških staršev pa ne pozna. Ker ji je prava mati neznanka, si domišlja, da je njena mati luna. Pove ji vse in prosi jo za kakšen nasvet, hkrati pa verjame, da ima čarobno moč. Lučka je po naravi umetniška duša in piše roman z naslovom Lucijana Asterija v vrtincu ljubezni. V njem idealizira njene želje po pravi ljubezni.

Lučka je končala osnovno šolo in bo počitnice preživela pri babici na Dolenjskem. Tam bo poletje preživelo tudi nekaj njenih dobrih prijateljev. Ko pa Lučka izve, da bo prišel tudi Krištof, njena dolgoletna simpatija, se še posebej razveseli. Vendar Krištof že ima punco Diano, ki je bogata in zelo nesramna do drugih, vendar je v očeh fantov videti kot boginja. Diana naj bi počitnice preživljala v Grčiji, a nato starše prepriča, da tudi oni odidejo na Dolenjsko.

Na dan Krištofovega prihoda je Lučka komaj čakala, da pride, a ker ga proti popoldnevu še vedno ni bilo, je jezna in žalostna odvihrala v sobo in jokala. Kmalu zatem pa sta prišla Krištof in Erika, njena najboljša prijateljica in Krištofova sestrična k njej na obisk. Nastala je zmešnjava, saj je Lučka jokala, prišla pa je še njena babica in razkrila, da Lučka vseskozi govori o Krištofu. Zvečer so se odpravili na ples. Nato pa se je na presenečenje vseh prikazala Diana in uničila Lučkino priložnost, da bi na samem govorila s svojo simpatijo. Tudi v naslednjih dneh so ji težko ubežali, saj je Diana vedno odkrila, kam je odšla njihova družba. Krištof je vzljubil Lučko in jo rahlo osvajal. Rekel ji je, da bo prekinil razmerje z Diano in da bi rad bil z njo. Lučka in Krištof sta se zmenila, da se bosta dobila tistega večera ob 9.uri. Lučka ga je peljala do izvira zaljubljencev. Zanj je veljala legenda, da če tvoja simpatija pije iz njega vodo ob polni luni, se bo zaljubila vate in skupaj bosta ostala do konca življenja.
Lučka je Krištofa komaj prepričala, da je spil požirek. Nato sta se poljubila. Poljub se ji je zdel nagravžen in pripravljala se je nevihta. Ker je bila že tema, sta se odločila, da bosta raje odšla nazaj. Vendar je v tem trenutku odpovedala baterija. Ko sta poskušala v temi najti izhod iz gozda, jo je Krištof zmerjal in njena zaljubljenost se je zmanjševala iz minute v minuto. Nato se je Krištof spotaknil in zgubljena sta obstala v gozdu in čakala, da se zdani. V tistem trenutku je iz grma prišel Bine (do tega trenutka nepridiprav, ki jo je vedno zafrkaval) in nato še vsi drugi, saj je Diana zagnala vik in krik, ko Krištofa ni bilo v sobi.

Lučka je staknila pljučnico in je kar nekaj časa preživela v bolnišnici, medtem ko je Krištof z zvinom noge odšel z Dianino družino na počitnice na morje. Lučko so prišli obiskat in je niso karali, kar je bilo veliko presenečenje. Na Dolenjsko pa se ni vračala, saj ni želela poslušati čenč v vasi. Vendar so jo okoliščine prisilile priti nazaj, saj si je njena babica zlomila roko. Naslednje dni je ostajala v hiši in ji pomagala, vendar jo je babica napodila ven k Eriki, češ da je potrebna družbe in pomoči.

Odšli so na vaško veselico, kjer ji je postalo jasno, da se je ponovno zaljubila. Na njeno presenečenje je bil to ravno Bine, s katerim sta bila vedno na bojni nogi. Poleg tega pa je mislila, da hodi z Eriko.

Zaradi slabega vremena so se odpravili k Binetu domov, kjer so se pogovarjali. Lučka se je počutila kot peto kolo. Ko je šla po pijačo v kuhinjo, je za njo prišel Bine. Povedal ji je, da je zaljubljen vanjo ter jo poljubil. Zabrusila mu je, da so vsi fantje enaki in da vara njeno najboljšo prijateljico. Pri izhodu jo je pričakala Erika, ki ji je zagotovila, da ne hodi z Binetom. Vendar je osramočena Lučka zbežala domov. Na poti jo je prestregel Bine in jo odpeljal do izvira. Tudi tokrat je deževalo in tudi tokrat sta bila pri izviru, vendar je bilo lepo. In takratni poljub je bil veliko čudovitejši od sluzastega Krištofovega.

Počitnice so se končale in Lučka se je z veseljem vrnila v Ljubljano, saj je vedela, da bo tam tudi njena ljubezen celo leto.Mnenje:
Hči Lune je bil eden izmed prvih "ljubezenskih" romanov, ki sem ga prebrala že v osnovni šoli, in seveda se moje mnenje o prebranem danes bistveno razlikuje od takratnega. Tematika je čisto najstniška; simpatična punca, ki seveda misli, da je najgrša na svetu, se zaljubi v najbolj kul tipa na šoli, ki pa se izkaže kot neumen tepec, ki mu je zgolj do poljubljanja in hoče ubogo Lučko izkoristiti.
Všeč mi je, da so Lučkini starši čisto odkriti o posvojitvi in da Lučki ne prikrivajo, da je posvojena. Všeč mi je tudi, da v tem mladinskem romanu ni drog, seksa ... kar je v veliki meri prisotno v večini drugih knjig s podobno tematiko.
Če bi knjigo tokrat prebrala prvič, mi vsekakor ne bi ostala v spominu, takrat (pred dvajsetimi leti) pa mi je bila nekaj posebnega.

Naj stavek oz. odstavek: "Lučka se je visoko zravnala in se spet široko zastrmela v velikanski mesec nad mestom. Stala je na balkonu z razširjenimi rokami, dokler ni začutila, da ji lunin sij pronica skozi kožo in ji preplavlja telo. Ko se ji je zazdelo, da so njene žile do vrha napolnjene z mesečino in je v sebi vsa srebrna, se je vrnila v svojo sobo." str. 6


Naj dogodek: Lučka spozna, da je v bistvu že petnajst let zaljubljena v Bineta. Njuno zbadanje in nenehni prepiri so bili v bistvu znaki zaljubljenosti, le da jih Lučka zelooo dolgo ni prepoznala.


Naj oseba:
Oma. Lučka misil, da lahko omi vse pove, saj je ta tako ali tako ne posluša, v bistvu pa jo je oma še kako poslušala in ji je to pokazala ob najbolj nepravem času. Lučka je omi dneve in dneve razlagala o tem prekrasnem fantu in ko jo je obiskal Krištof je babica čisto nedolžno vprašala: "A to je ta fant, o katerem mi že ves čas pripoveduješ?" :huhuhu:

Pomanjkljivost: Niso mi všeč izseki, ko Lučka piše ljubezensko zgodbo o Lucijani Asteriji.

Uporabnikov avatar
Timula
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 71
Pridružen/a: 02 jan 2016, 20:57

Re: Bralni izziv 2017 - Timula

PrispevekNapisal/-a Timula » 08 okt 2017, 22:27

23) Knjiga z glavno žensko vlogo (2 točki): Courtney Miller Santo, KORENINE OLJČNEGA DREVESA, Učila International 2016

Ocena: <3 <3 <3Vsebina: http://felix.si/zenski-romani/11060-kor ... 28529.html

Razdalja med materjo in hčerjo se lahko meri v skrivnostih.
Spoznajte Kellerjeve ženske: pet generacij prvorojenk, prebivalk starega oljčnega nasada v Sacramentovi dolini v severni Kaliforniji. Anna, družinska matriarhinja, šteje 112 let in je odločena, da bo postala najstarejši človek na svetu. Čilega telesa in duha je gospodarica Hiše na hribu, ki si jo deli s hčerjo Bets, vnukinjo Callie, pravnukinjo Deb in prapravnukinjo Erin.
Čeprav so ženske povezane s krvjo, pa njihovo sožitje ni vedno preprosto. Nepričakovana nosečnost najmlajše in prihod genetika, ki se navdušuje nad dolgim življenjem Kellerjevih prvorojenk, zbudita več strasti, kot so pričakovale. Bodo njegove raziskave privlekle na dan vse tiste skrivnosti, ki so jih tako dolgo prikrivale?

Mnenje: Knjige z glavno žensko vlogo res ni težko najti, knjiga Korenine oljčnega drevesa pa v sebi prepleta zgodbe kar petih žensk iste družine, zato sem za ta izziv izbrala to knjigo, ker se res osredotoča na ženske like.
Sama vsebina mi je všeč, a mogoče je res težko v eni sami knjigi povzeti 5 tako zanimivih in edinstvenih življenjskih zgodb, saj bi si vsaka zaslužila svojo knjigo.
Med branjem sem večkrat pomislila na to, kaj vse res vpliva na to, koliko let bomo doživeli? Verjetno je dandanašnji največji dejavnik stres, ki ne dovoljuje, da bi svetu zavladali super stoletniki.


Naj stavek oz. odstavek: "Po Anninih izkušnjah vzgoja otrok ni bila podobna oblikovanju gline, temveč je bila kot klesanje granita z nožem za maslo." str. 27


Naj oseba: Anna, saj je stara že krepko čez sto let, a še vedno krepka, čila, zdravega duha.

Naj dogodek: Callie se zaljubi in si ustvari novo življenje, daleč od doma - si upa svojo srečo postaviti pred vse ostalo.

Pomanjkljivost: Včasih sem se malo izgubila med branjem in sem morala prav razmišljati, kdo je že babica, kdo vnukinja, kdo pravnukinja ...Kot sem že omenila, bi si vsaka zgodba zaslužila svojo knjigo, saj so v tej knjigi sicer predstavljene vse zgodbe, a zgolj na kratko, površno, veliko reči ostane nejasnih oz. nedorečenih.

Uporabnikov avatar
Timula
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 71
Pridružen/a: 02 jan 2016, 20:57

Re: Bralni izziv 2017 - Timula

PrispevekNapisal/-a Timula » 15 okt 2017, 21:39

24) Knjiga s politično vsebino (3 točke): Malala Jusafzaj in Christina Lamb, JAZ SEM MALALA, Učila International 2014

Ocena: <3 <3 <3
Vsebina: http://www.bukla.si/?action=books&book_id=16844

Ko so muslimanski skrajneži zavzeli dolino Svat na severu Pakistana, se jim je po robu postavila drobna deklica. Malala Jusafzaj ni hotela molčati, temveč se je z vso močjo bojevala za svojo pravico do izobraževanja. Petnajstletna Malala je v torek, 9. oktobra 2012, to skoraj plačala z življenjem. Ko se je s šolskim kombijem vračala domov, so jo ustrelili v glavo. Nihče ni verjel, da bo preživela. Malalo je njeno čudežno preživetje odpeljalo iz odročne pakistanske doline v sobane Organizacije združenih narodov v New Yorku. Pri šestnajstih je postala svetovna ikona mirovnih protestov in najmlajša nominiranka za Nobelovo nagrado za mir. Jaz sem Malala je pretresljiva zgodba o družini, ki je morala zaradi strahu pred teroristi zapustiti svoj dom, pa tudi zgodba o zagrizenem boju za izobraževanje deklet pod talibani ter pripoved o neverjetno pogumnih starših in njihovi globoki ljubezni do hčerke v družbi, ki poveličuje sinove. Jaz sem Malala je prepričljiva pripoved o tem, kako lahko ena sama oseba s svojimi besedami spremeni svet.

»Katera je Malala?« je vprašal napadalec.
Jaz sem Malala. In to je moja zgodba.

Mnenje: To knjigo sem že večkrat nameravala prebrati, a sem zaradi težke tematike odlašala. Sedaj pa se bližam koncu izziva in se mi je ta knjiga zdela še najboljša izbira za izziv s politično vsebino.
Tematika je vsekakor zanimiva, še posebej, ker zgodbo pripoveduje dekle, ki je praktično živelo med talibani. Malala je močna osebnost, ki z očetovo pomočjo hoče spremeniti svet in omogočiti vsem otrokom pravico do šolanja. Pri nas se otroci puntajo, ker morajo v šolo, na drugem koncu sveta pa si morajo to pravico šele izboriti ...
Po resnici povedano, mi je branje teklo bolj počasi; ne vem, ali zaradi težke tematike, ali pa me slog pisanja ni pritegnil.

Naj stavek oz. odstavek:

"Ko Pakistanke pravimo, da hočemo postati samostojne, ljudje mislijo, da se upiramo svojim očetom, bratom in možem. Toda ni tako. Hočemo samo odločati o sebi. Hočemo svobodno hoditi v šolo ali v službo. Nikjer v Koranu ne piše, da mora biti ženska odvisna od moškega. bog ni nikjer zapovedal, da morajo ženske ubogati moške." str. 211-212

Naj dogodek: Ko v bolnico prideta Malalina starša. Čeprav je minilo le nekaj dni, kar so se nazadnje videli, se jim je zdelo kot večnost.

Naj oseba: Mislim, da tu ni nobenega dvoma o tem, kdo je naj oseba in zakaj: MALALA.

Pomanjkljivost: Glede na zanimivo in aktualno zgodbo, ki nam jo razkriva Malala, bi le-ta lahko bila napisana na bolj atraktiven način.

Uporabnikov avatar
Timula
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 71
Pridružen/a: 02 jan 2016, 20:57

Re: Bralni izziv 2017 - Timula

PrispevekNapisal/-a Timula » 28 dec 2017, 10:21

25) Knjiga avtorja, ki je napisal samo eno knjigo (1 točka): Wendy Hilling, MOJE ŽIVJENJE V PASJIH ŠAPAH, učila International 2016

Ocena: <3 <3 <3Vsebina:
http://felix.si/zivljenjske-zgodbe/1138 ... 30508.html
Wendy Hilling ima redko kožno bolezen: njena koža je zelo občutljiva. Vsako opravilo, ki se nam zdi samoumevno, je zanjo velika muka – od odpiranja vrat prek slačenja plašča do jemanja perila iz pralnega stroja. Zaradi bolezni ima tudi zoženo grlo, ki se ji lahko kadarkoli zapre in ji onemogoči dihanje. Toda pred osmimi leti se je njeno življenje spremenilo. Dobila je Teda, zlatega prinašalca. Zanjo je začel skrbeti 24 ur na dan. Življenje ji je rešil večkrat, kot se lahko spomni. Pomaga ji pri vsakodnevnih opravilih, hkrati pa jo ves čas opazuje in posluša njeno dihanje – Wendy lahko vedno računa nanj.

Mnenje: Uf, ulovila sem zadnje dneve z zadnjim izzivom. Ves čas sicer berem, a nekako vedno knjige avtorjev, ki so napisali po več knjig. Na začetku leta si nisem mislila, da bo ta izziv zame predstavljal najtrši oreh. Zdaj pa sem šla v knjižnico z namenom, da najdem knjigo avtorja, ki je napisal samo eno knjigo. Vedela sem, da bo najbolje, če se skoncentriram na življenjske zgodbe ... in v oči mi je padla ta: MOJE ŽIVLJENJE V PASJIH ŠAPAH.
Seveda sem od nekdaj vedela, da so lahko psi človekovi najboljši prijatelji, a da lahko resnično rešijo življenje svojega lastnika .... no, v to sem nekako dvomila. Branje te knjige me je naučilo, da lahko žival človeku včasih pomaga bolj kot sočlovek.
Res neverjetno, kako sta se Wendy in sprva Monty in kasneje Ted povezala - da je pes prej vedel, kaj je narobe z Wendy kot ona sama - neverjetno! Skozi branje sem se marsikaj naučila o bolezni bulozna epidermoliza (za to bolezen prej niti vedela nisem) kot tudi o človeških odnosih do živali.

Naj stavek oz. odstavek:Ted je moje življenje. On je razlog, da zjutraj vstanem. Ohranja me pri zdravi pameti. Vem, da moram skrbeti zanj, ne glede na to, kako slabo se počutim. Kaže mi, da ne glede na to, kako težko je, gre življenje naprej.
Z njim lahko letim. Ni mi mar, kaj ljudje mislijo o meni. Če sem vredu v nejgovih očeh, potem sem vredu tudi v svojih - nič drugega ni pomembno. Vsak dan mislim na to, kakšno srečo imam. Imam zvestega ljubečega, lojalnega, veselega prijatelja, o katerem lahko z vso gotovostjo rečem, da ima moje življenje v svojih šapah.
Jaz imam njegov povodec, on pa moje srce.
(str. 281)


Naj oseba:
Wendy, ker kljub hudi bolezni vztraja in ne obupa nad življenjem.

Naj dogodek: Ko Ted reši Wendyino življenje.

Pomanjkljivost: Čudi me, da Wendy ves čas pripoveduje o svoji ljubezni do živali, svojih otrok pa skoraj ne omeni.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov